Läser just nu
Sommarleksaker & uteleksaker

Sommarleksaker & uteleksaker

Uteleksaker - sommarleksaker

Att barnen spenderar mycket tid utomhus är viktigt för deras hälsa. Att få frisk luft och röra på kroppen är helt klart bra för barnens utveckling. Tyvärr spenderar många barn allt mer tid inomhus och speciellt framför TV- och datorspel.

Att få ut barnen ur huset för att leka i trädgården under sommaren är enklare om det finns leksaker att ha kul med. Sommarleksaker och uteleksaker finns för barn i alla åldrar. Roliga klassiska hoppleksaker passar för de minsta från cirka 1 år. Dessa kan användas både inomhus och utomhus. 

Roliga uteleksaker kommer göra det kul för hela familjen att spendera tid tillsammans utomhus. Sommarleksaker och uteleksaker passar i trädgården, men går även att enkelt packa ihop och ta med till stranden för lite extra underhållning. Dessa leksaker passar inte heller enbart under sommaren, utan många uteleksaker går att använda året om.

Fotbollsmål

Att spela fotboll tillsammans är en svensk klassiker för utomhuslek. Det är inte enbart kul, utan också en fysisk lek utomhus som leder till bättre hälsa och kondition. Det är något som passar alla i familjen, såväl gammal som ung. Att spela fotboll är inte komplett utan att ha ett fotbollsmål i trädgården. Det passar utomhuslekar i alla väder och är garanterat kul för hela familjen. Det finns olika storlekar på fotbollsmål så du kan hitta ett som passar just din trädgård.

Body Bounce

Body Bounce passar barn mellan åldrarna 8-12 år, och är en rolig lek som barnen kan leka tillsammans. I paketet kommer med två uppblåsbara västar som gör det säkrare med aktivitetslek som har närkontakt. Barnen kan hoppa mot varandra utan skador och putta på varandra för att trilla över. Med Body Bounce blir utomhuslekar mycket roligare – och säkrare.

Hoppdjur

Hoppdjur är en klassisk leksak som är roligt för de minsta. Det finns olika roliga modeller av hoppdjur, alltifrån olika färgglada hoppkossor till hoppbollar. Allt för att passa ditt barn och deras intresse. Hoppdjur är för barn från cirka 12 månader. Det finns ett flertal modeller som passar olika vikter så att det fungerar för äldre barn också. Ett hoppdjur kan användas både inomhus och utomhus för lek.

Frisbeegolf-set

Ett frisbeegolf set är något för hela familjen, och en perfekt aktivitet på barnkalasen. Det passar barn från 3 år och uppåt. Målet är att träffa korgarna med sina frisbees med så få försök som man bara kan. Det är en perfekt utomhusleksak som alltid är lika spännande och underhållande.

Hoppstylta

Hoppstyltor är en gammal klassiker som passar lite äldre barn. Precis som Bumbibjörnarna kan barnen studsa mellan sagorna, och lära sig hålla balansen medan de gör det. Det är ett roligare sätt att förflytta sig utomhus, och kan även tas med på promenaden tillsammans med familjen.

Innebandyset

Innebandy är inget som du enbart kan spelas inomhus, utan det passar även att spela ute i trädgården under fina dagar. Det är en sport som hela familjen kan spela tillsammans och som passar perfekt för alla åldrar. Ett innebandyset kommer med mål, bollar och klubbor så att du kan börja spela direkt.

Discovery Kit

Att barn får upptäcka naturen är viktigt och dessutom roligt. Ett Discovery Kit passar barn från 6 år och uppåt. Det är ett roligt sätt att upptäcka naturen med tre olika instrument. Det medföljer en insektsburk för att barnen ska kunna inspektera insekterna nära. Det ingår också ett förstoringsglas, pincett och ett Zoom scoop. Låt barnen upptäcka naturen på ett riktigt nära håll.

Spin Ladder

Spin Ladder är ett spel så att hela familjen kan ha kul tillsammans ute i trädgården. Spin Ladder spelas i ronder och du ska stå runt 5 meter från stegen. Vem som går först kan du singla slant om. Den som vinner den första ronden får då börja spela nästa rond och den som får totalt 21 poäng vinner. Spin Ladder kan spelas av barn i alla åldrar och är roligt för familjen tillsammans under en fin sommardag. Det går att spela från 2 spelare och uppåt, du kan dessutom spela Spin Ladder i lag.

Spyderball Pro

Spyderball kommer med en rebounder med vikbar ram, nät, bollar, pump, förvaringsväska och även en instruktionsbok med lekar som ni kan leka. Fördelen med Spyderball Pro är att spelet är enkelt att förflytta. Det passar lika bra att leka med i trädgården, som på stranden för att underhålla familjen. Spyderball passar alla åldrar. Det är bara din fantasi som sätter gränser för hur du kan ha kul tillsammans med din Spyderball.

Realflyers

Realflyers är en utmärkt utomhusleksak som hjälper dina barn att använda sin fantasi. Det är en produkt som kan användas i trädgården, men även ute i skogen. Produkten kommer i olika modeller bland annat som örn och drake. Den kan flyga hela 25 meter och om du står högre upp kan den flyga ännu längre. Realflyers är skapat av ett hållbart material som gör att den är stark och kan användas många gånger om.

Läs mer om bra sommarleksaker

Det finns såklart fler bra sommarleksaker & uteleksaker, en del tycker vi om så mycket att vi har skapat helt egna köpguider för dem. Vi har till exempel en matig köpguide om ”Studsmattor” och ”Elbilar”.

Studsmattor

Kanske den uteleksak som förknippas allra mest med sommaren. När studsmattan monteras upp i trädgården så är sommaren verkligen på väg! Dessutom en rolig ”leksak” som uppmuntrar till aktiv lek och rörelse – och det verkar som att barnen aldrig tröttnar på studsmattan! Läs vår köpguide om studsmattor här.

Elbilar för barn

En annan populär uteleksak är elbilen för barn. Då det finns en uppsjö av modeller och typer så har vi såklart en köpguide just enbart för elbilarna här.

Trampbilar

Glid runt i en riktigt bra trampbil i sommar, här är guiden!

Vattenpistoler

Vattenkrig är en given sommaraktivitet, vi har en egen guide för de bästa vattenpistolerna här.

Vattenlek

En av de roligaste sommarlekarna är såklart vattenlek, allt från barnpooler till vattenspridare. Se vår guide till bästa vattenleksakerna här!

Vattenrutschbanor

En egen vattenrutschbana i trädgården? Vilken lyx! Här är guiden till de bästa vattenrutschkanorna!

Hoppborgar

Hoppborgar för hemmabruk passar givetvis bäst på sommaren och en en solig trädgård. Läs vår guide om hoppborgar.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp