Läser just nu
Leksaker till 4-åringen

Leksaker till 4-åringen

När fyraåringen fyller år är det inte alltid lätt att komma på vad man ska köpa, speciellt om man inte har stenkoll på vad som är intressant i barnets liv just nu. I bästa fall har man fått en önskelista, men kanske vill man också hitta en ny leksakskategori som barnet ännu inte vet att den tycker om? En fyraåring gillar ofta rollekar och kan nu fokusera på en uppgift längre än tidigare. Kanske är det nu också roligare att leka med kompisar än tidigare?

Säkra leksakstips till fyraåringen brukar vara pussel, pyssel och spel i rätt svårighetsgrad men också dockor & gosedjur. En 4-åring tycker ofta om rollekar och utklädningskläder eller rollspelstillbehör är också ofta uppskattat. Det är också leksaker som kan hålla i många år framöver.

LEGO Duplo har kanske länge varit en favorit? Fyraåringen är nu redo att prova på riktigt LEGO även om lite mer avancerade Duplo-byggsatser också är en bra leksak.

Bästa leksakerna till 4-åringen 2019

Vi har gjort ett urval av leksaker som vi tror passar till 4-åringen. Detta är ett urval och hittar du inte något så hoppas vi att du i alla fall kan få lite inspiration i din fortsatta jakt på den perfekta leksaken.

Vi uppdaterar denna lista då och då med nya spännande leksaker och har du något bra tips som vi inte har med idag? – Skicka gärna ett meddelande – vi uppskattar det verkligen!

En bra LEGO-start!


1

LEGO Fantasiklosslåda (10698)

cirkapris
400kr
En gedigen start i små-lego-samlingen. En bra blandning med närmare 800 LEGO-bitar kommer att underhålla fyraåringen länge. Låt fantasin flöda med detta kit som innehåller två plattor (16x16cm och 12x6cm). Dessutom ingår förslag på byggen du kan göra och ännu fler inspiration kan du hitta på nätet – eller allra helst i din fantasi! Byggklossarna levereras i en förvarningsbox i form av en stor LEGO-bit: praktiskt och snyggt! Det finns många olika LEGO Classic-set att välja mellan och detta är ett av de större.

Rollspelslek med Paw Patrol!


2

Paw Patrol Högkvarter Utsiktstorn Lekset

cirkapris
600kr
Vilken 4-åring gillar inte Paw Patrol/Tasspatrullen? Lek med favorithjältarna i detta lekset. Paw Patrols utsiktsbas komplett med kikare, hiss och larm. Hunden Chase och hans polisbil ingår övriga karaktärer och fordon får köpas separat. När larmet går kan hundhjältarna ta rutschkanan ner till sina fordon.

Rollspel i sin renaste form


3

Doktorsväska / Veterinärväska

cirkapris
150kr
Att leka doktor eller veterinär är ofta en omtyckt rollek för fyraåringar. Kanske är gosedjuret sjukt och behöver lite omvårdnad? Kanske är det kompisen som behöver gå till doktorn? Det finns ett stort urval av doktorsväskor med olika teman och olika många delar. Det finns trävarianter och motsvarande i plast – ofta ingår en praktiskt väska för förvaring.

Introduktion till programmering


Programmerbar robot DOC

cirkapris
400kr
En rolig och spännande introduktion till logik och programmering. Barnet får försöka hjälpa roboten DOC att ta sig fram till sitt mål. Du bygger ihop en spelplan och ska sedan försöka ta dig dit roboten vill genom att mata den med instruktioner om hur den ska gå och svänga i flera steg. Ett pedagogiskt verktyg för att ge en första inblick i logiken och programmeringens värld.

Axla rollen som brandman


4

Rollek – Brandman

cirkapris
250kr
Det är dags att släcka bränder! Med ett läckert brandmansset kan du själv leka Brandman Sam och låtsassläcka bränder. Det finns flera utklädningsset; vissa ingår både brandsläckare, megafon och brandmanshjälm. Vi gillar lek som uppmanar till rollspel då det både är roligt och utvecklande för barnen.

Vad tycker du om våra tips? Har du tips på fler leksakstips till fyraåringar? Skriv gärna en kommentar! Tack!

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp