Om oss

Trött på leksaker av dålig kvalité som ligger och skräpar och inte leks med? Det var vi också. Vi tipsar om de bästa leksakerna inom olika kategorier och tipsar om lämpliga leksaker för barnets ålder. Generellt fokuserar vi på leksaker som uppmuntrar till fri lek och rörelse eller utveckling. Det kan till exempel vara leksaker som uppmanar till fantasi, rollek, kreatvitet, skapande, motorisk utveckling eller pedagogik.

Sajten är uppdelat i 4 huvudsakliga kategorier;

Köpguider

Här skriver vi sammanfattande artiklar om en viss kategori av leksak eller ett speciellt varumärke. Förutom generella tips så försöker vi ge ett par handfasta tips inom varje kategori, några av våra favoriter helt enkelt.

Leksakstips per ålder

Denna sektion har vi delat upp i ålderskategorier. Som alla vet utvecklas barn snabbt och vad som var kul förra året kanske inte alls är lika utmanande detta året. Vi tipsar om leksaker som vi tror passar just den åldern. Vi börjar med nyfödda upp till 6-åringar, men vi kommer att fylla på upp till 12 år på sikt. Vi hoppas kunna hjälpa föräldrar, far-/morföräldrar och bekanta att hitta rätt leksaker till barnet oavsett om det är en present, julklapp eller något annat.

Nyheter

Vi försöker hålla oss a jour med de senaste leksakerna. Vad trendar just nu? Har det kommit nya leksaker. Vad är populärt för barnen och titta på just nu och därmed kanske också intressant i leksaksform? Vi försöker också hålla ett öga på leksaksbranschen; vad händer med de svenska leksaksbutikerna, både fysiska och de på nätet.

Artiklar

Lite matigare artiklar som behandlar högt och lågt men med leksaker i fokus. Vad är egentligen ekologiska leksaker? Är gamla leksaker farliga? BPA; vad är det?

Har du tips på något du saknar är du varmt välkommen att kontakta oss! Tack!