Läser just nu
Leksaker till 5-åring
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksaker till 5-åring

Nu är barnet stort och snart redo att börja förskoleklass. Lite mer avancerade pyssel är ofta roligt och rollekar fortsätter vara en rolig lekform. Då skolan väntar runt hörnet kan du passa på att uppmuntra pedagogiska leksaker som väver in bokstäver, siffror och matte. Leksaker som uppmanar till mer avancerat kognitivt lärande passar nu också bra och leksaker som kräver mer avancerad motorik. Är barnet extra intresserad av något ämne – uppmuntra och passa på att dyk djupare! När man är fem år är den sociala leken viktig, rollspel tillsammans med andra och bygga saker är ofta uppskattat.

Upptäck världen!

Femåringen har mycket energi att göra av med – uppmuntra gärna fysiska aktiviteter; pulkaåkning på vintern och rolig utelek på sommaren.

Dockan som växer


Blume – Docka i kruka

cirkapris
200kr
Den roliga dockan som växer som en blomma. Vattna och överraskas av dockan som växer upp ur krukan. Det medföljer flera fina tillbehör till varje docka och det är en överraskning vilken du får. Det härliga skumhåret som Blume-dockorna har går att byta mellan dockorna. Det finns totalt 22 olika dockor som man kan få.

Owleez Uggla

cirkapris
700kr
En interaktiv uggla av samma företag som gav oss Hatchimals! Precis som med en Hatchimal så behöver Ownleez också lära sig saker – och den behöver din hjälp! Till slut kommer den kanske lära sig flyga. Den reagerar på beröring och har över 100 ljud och rörelser. Dess humör kan du se när den byter ögonfärg.

Upptäck naturen – håv, kikare & insektsburk

cirkapris
200kr
Uppmuntra barnet att upptäcka naturen på riktigt nära håll med kikare, håv och insektsburk.

Karaokemikrofon

cirkapris
350kr
Vilken femåring tycker inte om att sjunga? (eller i alla fall låtsassjunga) Denna smarta Karaokemikrofon spelar musik via Blåtand (från till exempel en telefon eller ipad – det går också att koppla in den med en kabel) samtidigt som den förstärker rösten. Spela favoritsången eller karaokeversionen av den (t.ex. via YouTube). Tack vare ett inbyggt uppladdningsbart batteri är det minimalt med trassel och garanterat en “leksak” som kommer att hålla i många många år.

Spionset

Att leka spion eller hemlig agent – finns det något mer spännande? Knappt va; om du frågar femåringen. Olika roliga och spännande spionleksaker är en rolig leksak som uppmanar till spännande rollekar. Det finns många olika typer av spionleksaker och spionset; allt från pennor med hemlig skrift som bara du (och dina spionvänner kan se), till mörkerkikare, fingeravtryckskit, hemliga meddelanden, walkie-talkies, tjuvlarm och mycket mer.

Monopol Junior

cirkapris
300kr
Femåringen har lärt sig spela lite mer avancerade brädspel och har kanske spelat en hel del på förskolan? Monopol Junior är ofta ett uppskattat spel hos den lilla spelaren. Det är lagom svåra regler och roligt att spela även för den vuxna medspelaren.

De söta interaktiva djuren


Fingerlings

Det började med söta små interaktiva apor men familjen har nu växt till att inkludera pandor, enhörningar, pandor och till och med små dinosaurier. De interaktiva djuren som du kan sätta på din finger interagerar på flera sätt med dig. De pratar, blinkar med ögonen och rör på huvudet. De känner av när du klappar den på huvudet eller när du blåser på den. Håll den upp och ner ett tag och den kommer att somna.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp