Läser just nu
Adventskalendrar 2019

Adventskalendrar 2019

  • LEGO-kalendrarna är först ut!
  • Räkna med ännu fler adventskalendrar med leksakstema 2019.

Adventskalendrar som innehåller leksaker har snabbt blivit populärt – de vanliga luckorna med en ”spännande bild” är på uttåg och ersatts med roliga överraskningar i varje lucka. En del skapar egna klappkalendrar med en liten julklapp/present för varje dag – men det blir inte sällan väldigt dyrt och inte minst ett ganska stort projekt. Att istället köpa en adventskalender med små överraskningar med barnets favoritleksak är istället ett alternativ som lockar många.

För varje år är det fler leksakstillverkare som hoppar på tåget. LEGO har haft kalendrar i många år och har nu hela fyra stycken olika varianter att välja mellan. Nytt för i år är LEGO Harry Potter Adventskalender. Mer om dessa lite längre ner i denna artikel.

Redan nu under sommaren har de första adventskalendrarna för 2019 börjat dyka upp. Det är LEGO som i sin höst/vinter-katalog avslöjar 2019 års LEGO-kalendrar.

Välj kalender efter din favoritleksak

Förutom LEGO som är stora inom adventskalendrar finns det en uppsjö andra favoriter. Eller vad sägs om: Pippi Långstrump, Paw Patrol, Revell (bilar), Schleich, Playmobil (flera olika), BRIO tågbana, Pyjamashjältarna, Bamse, Alfons Åberg, PIXI (småböcker), My Little Pony, Brandman Sam, Frozen, Mumin, Hot Wheels, Barbie, Spiderman, Hatchimals och ännu fler. Ja ni hör; det finns garanterat en adventskalender med någon karaktär/leksak som ditt barn gillar!

LEGOs Adventskalenderar 2019

Förra året (2018) hade LEGO 3 olika kalendrar; LEGO City, LEGO Friends och LEGO Star Wars. I år (2019) har man utökat med ännu en, nämligen Harry Potter. LEGO var först ut med att annonsera 2019 års kalendrar och vi har de första bilderna, håll till godo.

LEGO Harry Potter Adventskalender 2019 (75964), totalt 305 bitar, rekommenderad ålder 7+
LEGO City Adventskalender 2019 (60235), rekommenderad ålder 5+
LEGO Friends Adventskalender 2019 (41382), rekommenderad ålder 6+
LEGO Star Wars Adventskalender 2019 (75245), rekommenderad ålder 6+

Vilken är din favorit och vad tycker du om LEGO Harry Potter-adventskalender?

Schleich Hästadventskalender 2019

Den populära kalendern från Schleich är tillbaka i en ny version för 2019; Horse Club 2019. Fylld med 24 överraskningar i form av olika små djur, hästar och tillbehör. Varje lucka innehåller en liten berättelse. Rekommenderas från 5 år och gärna hästtokig!

Schleich Farm World Adventskalender 2019 är en annan ny adventskalender som har fullt fokus på bondgården, dess djur och skötare. Självklart kvalité i varje detalj som vanligt med Schliech. Rekommenderas från 3 år.

Schelich Dinosaurs Adventskalender 2019 – här är det fokus på dinosaurier. Med fantastiska detaljer och hög kvalité så blir varje lucka en rolig överraskning!

Adventskalender med fokus på pyssel

Aquabeads Adventskalender (bondgård) – Här får du ett litet pyssel med vattenpärlor varje dag. Du bygger själv ihop en figur som passar i bondgården. Rekommenderas från 4 år.

BRIO Järnväg Adventskalender 2019 (33814)

Nedräkningen till jul blir ännu roligare med denna adventskalender från BRIO. Fylld med tillbehör för att bygga ett litet tågset med tillbehör. Passar med allt i BRIO World-segmentet. Kanske blir det tillbehör till en större BRIO-järnväg i julklapp?

Hatchimals Adventskalender Polar Palace 2019

Adventskalender med de söta hatchimalfigurerna. Innehåller 24 överraskningar varav 10 stycken är exklusiva figurer.

Funko POP! Harry Potter Adventskalender 2019

Funko POP! är kända för att göra vinylfigurer av hög kvalité för olika popkulturella fenomen. Nu kommer de med 2019 års Harry Potter-adventskalender. Innehåller totalt 24 stycken små vinylfigurer från Harry Potters värld, cirka 4 cm höga.

Funky POP! Marvel Adventskalender 2019

Liknande Funko POP! Harry Potter-kalendern men här är det 24 vinylfigurer från Marvel-universumet. Kan vi gissa på Thanos, Venom, Captain America? Resten blir en överraskning! Figurerna är cirka 4 cm höga.

Pixi Adventskalender – Jan Lööf 2019

24 pixi-böcker som passar barn mellan 2 och 6 år. 2019 års kalender innehåller följande böcker: Bojan kör traktorn av Johan Anderblad och Filippa Widlund, Mumintrollen på hattifnattarnas ö av Cecilia Davidsson, Alex Haridi & Cecilia Heikkilä, Super-Charlie och skurksystern av Camilla Läckberg och Millis Sarri, Den flygande kaninen i rymden av Johan Wanloo , Vem är bäst? av Stina Wirsén, Folkes dag av Emma Frey-Skött och Gunilla Kvarnström, Törnros av Martin Harris och Louise Jacobsson, Miso och småkrypen av Millis Sarri, Lilla boken om stjärnor av Karin Wändahl och Filippa Widlund, Lilla lummer av Maria Nilsson Thore, Min lilla bok om tigrar av Linda Pelenius och Lena Forsman, Snurran firar jul av Eva Bergström & Annika Samuelsson, Bo spelar spel av Morten N. Pedersen, BarnkammarPixi – sagor med Mati Lepp och Charlotte Ramel, Märtas lucia av Erika Eklund Wilson, Vill du räkna? av Elsa Beskow, Vännerna fixar – små och stora upptäckter av Ninni Oljemark, Bebbe är arg av Mervi Lindman, Julia sätter sig av Eva Eriksson och Lisa Moroni, Knotan kastar av Per Bengtsson och Per Gustafsson, Kom nu Sickan av Sofia Rådström, Nanna och Doktor Snäll – Rose Lagercrantz och Rebecka Lagercrantz, Hajar av Sarah Sheppard och Tomtarnas julnatt av Alfred Smedberg och Stina Wirsén

Andra adventskalenderar 2019

Vi kommer att presentera andra adventskalendrar för 2019 allt eftersom de presenteras, håll ögonen öppna här eller prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fortnite Adventskalender 2019

Fortnite Advenskalender med minifigurer från spelet

Vi har sett att det är en Fortnite-adventskalender på gång för 2019. Vi har än så länge inte sett någon svensk butik som verkar ta in denna – men vi kommer att hålla ögonen öppna och meddela om vi hittar den i Sverige. Vi tror att den kan bli en ”hit” bland de lite äldre barnen som gillar Fortnite.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp