Läser just nu
Trädgårdshäst

Trädgårdshäst

Trädgårdshästar - stora trähästar för lek

En trädgårdshäst är som du säkert förstår inte en riktig häst i trädgården utan en större häst tillverkad i trä som passar att ha utomhus av förklarliga skäl, men har du plats inomhus är det såklart inget som hindrar dig! De är tillverkade av väderbeständigt trä och blir en rolig lekkamrat som du kan sköta om precis som en riktig häst. Du kan sadla den, sätta på träns och så vidare. Ett perfekt sätt att uppmuntra hästintresset utan att behöva köpa en riktig häst. 🙂

De finns i olika storlekar med olika mankhöjd och man kan i vissa fall även byta ut längden på benen i takt med att barnet växer för att anpassa storlek/mankhöjd. De flesta trädgårdshästar kan man luta huvudet upp och ner – perfekt för leken men även för att lättare komma åt att sätta på träns eller grimma.

Olika varianter och storlekar

De flesta trädgårdshästar är rejäla pjäser och brukar väga totalt cirka 20 kilo och de brukar tåla en vikt på upp till cirka 100 kg. Men du ska alltid läsa vilka viktgränser det är på just den trädgårdshäst som du är intresserad utav. 

Öva på att sköta om hästen

Med en trädgårdshäst kan du öva på precis samma saker som på en riktig häst. Bli en fena på att sadla och tränsa genom att öva hemma i trädgården.

Träna voltige på trädgårdshästen

En trädgårdshäst är den perfekta partnern för att öva voltige på, det vill säga olika balansövningar och gymnastikövningar på hästryggen. 

Använd riktiga hästtillbehör

De flesta trädgårdshästar är så pass stora att det går att använda riktiga hästtillbehör så som  träns, sadlar och stigbyglar. Det finns också prisvärda sadelset som är anpassade för just trädgårdshästar. 

Helga Kreft - Trädgårdshäst
Fri frakt!

Helga Kreft Susi Trädgårdshäst – 75 cm

Produktinfo
Susi är tillverkad av lärkträ (väderbeständig) och ett huvud av granved. Huvudet kan flyttas upp och ner men går även att låsa i ett läge. Susi har 75 cm upp till ryggen/sitthöjd. Färdigmonterad är den 125 x 110 x 75 cm och tål en belastning på 100 kg. Det är alltså inga problem för två barn att leka på den samtidigt.
Helga Kreft - Tamme Trädgårdshäst
Fri frakt!

Helga Kreft Tamme Trädgårdshäst – 90 cm

Produktinfo
Tamme är storleken större än Susi men är i övrigt liknande. Här är det 90 cm upp till ryggen/sitthöjd. Man och svans är tillverkad av ren ull. Färdigmonterad är den 132 x 94 x 136 cm och tål precis som Susi en belastning på 100 kg. Susi väger totalt 23 kg.
Sweety Toys 14019 Outdoor trädgårdshäst trähäst den enorma hästen för ridning OTTO Storlek XL Giant
Fri frakt!

Sweety Toys Trädgårdshäst Otto – 84 cm

Produktinfo
Fina Otto från Sweety Toys har en sitthöjd på 84 cm. Den är dubbellackad för att motstå väder och vind så bra som möjligt, men det rekommenderas ändå att ta väl han dom den och skydda den mot regn och eventuellt måla/lacka om den vid behov. Hästen är byggd av furu och är mycket robust. Från huvud till svans mäter den 150 cm.
helga kreft sadelset till trädgårdshäst
Fri frakt! Finns i rosa och blå

Helga Kreft Sadelset för trädgårdshäst

Produktinfo
Ett komplett set med schabrak, sadel och stigbyglar som passar till trädgårdshästarna Susi och Tamme från Helga Kreft. De passar såklart även andra trädgårdshästar som är i ungefär samma storlek. Sitsen är anpassad för barn och är av konstlädermaterial och passar en magomkrets på cirka 105-140 cm.
Helga Kreft - Träns till trädgårdshäst

Helga Kreft Träns till trädgårdshäst

Produktinfo
Din trädgårdshäst blir inte komplett utan ett träns. Perfekt att öva att tränsa på sin trädgårdshäst. Här är ett träns från Helga Kreft som passar bra på deras (och andras) trädgårdshästar.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp