Läser just nu
Leksaker till 2-åring

Leksaker till 2-åring

De flesta 2-åringar är inte kräsna när det gäller presenter och leksaker, men det kan ändå vara svårt att hitta just det där som kan vara intressant just nu – och som kanske på köpet kan vara lite utvecklande.

Forskare säger att det bästa är att inte begränsa en 2-åring. Låt deras egna fantasi flöda – varför inte ge dom någon form av byggklossar eller kanske en träjärnväg som de själva kan bygga fritt? En tvååring börjar också tycka om rollekar, att härma vuxna är ett av de bästa sätt att lära sig. Barnversioner av vuxensaker kan träffa helt rätt, kanske är det dags för en egen leksaksspis med leksaksmat? Ett bra sätt att putsa på finmotoriken och de kan laga “sin egen mat” under tiden de vuxna lagar sin.

När barnet är två år är det redo för en trehjuling. En trehjuling brukar fungera upp till 3-årsåldern beroende på storlek.

Andra bra pedagogiska presenter till en tvååring kan vara DUPLO, fingerfärg och musikinstrument. En annan populär leksak är vattenleksaker, till exempel Aquaplay eller lekbord/aktivitetsbord med vatten.

Byggklossar i lagom storlek


DUPLO

Lego DUPLO är en favorit som håller i många år och som är så gott som okrossbar. DUPLO rekommenderas från 1½ år upp till 5 år, men vår erfarenhet är att även äldre barn än så kan uppskatta dessa fantastiska klossar. Man kan köpa ett startset med blandade klossar eller en byggsats som passar lagom till åldern. På DUPLO-paketen står det rekommenderad ålder vilket gör det enkelt att välja något som troligtvis kommer att passa bra. Det finns även batteridrivna DUPLO-lok plus järnväg som ofta är väldigt uppskattade.

Tågbana i trä för de minsta


BRIO World – My First Railway (33727)

Detta är ett bra startpaket som är anpassat för de minsta, rekommenderas från cirka 19 månader. De lite större BRIO-järnvägssetten brukar rekommenderas från 3 år och detta blir en perfekt introduktion och man kan sedan köpa till mer avancerade bitar, tåg och vagnar allt efterhand. BRIO har ett eldrivet tåg man kan köpa till och det finns en variant som inkluderar ett batterdrivet tåg; BRIO – My First Railway 33710. Träjärnväg från BRIO är en leksak som håller i många år och ofta i flera generationer.

Roligt med bilar för de minsta


Leksaksgarage / Parkeringsgarage

Många parkeringsgarage är från 3 år på grund av eventuella smådelar men det finns också många som är anpassade för mindre barn. Parkeringsgarage med flera våningar och lagom stora bilar för den lilla tvååringens händer kan sysselsätta i timmar! Eventuella nya bilar man får i framtiden kan man komplettera med. Ofta har parkeringsgaragen någon form av hiss som tar leken till en ny nivå. Finns i olika utföranden och märken; plast som trä och i olika prisnivåer. Den som är på bild är i trä och kommer från JaBaDaBaDo.

Kladda bäst du vill


Fingerfärg

cirkapris
100kr
Med fingerfärg, vaxduk och stora papper är möjligheterna oändliga! Tvååringen älskar att kladda och måla med händerna och har du tur får du massvis med konstverk att pryda väggarna med. Fingerfärg är oftast lätt att torka/tvätta bort och ditt kreativa barn får utlopp för sin kreativitet!

Flytande musikkul i vattnet


Trumset till badet

cirkapris
180kr
Roliga badleksaker gör badet extra kul för tvååringen. Med dessa flytande trummor blir badet garanterat extra kul. Tack vare flytande trummor och två medföljande trumpinnar garanteras ett roligt bad. Passar lika bra i badkaret som i poolen.

Här kan du köpa Trumset till badet

Isslottet i DUPLO


LEGO Duplo Frost Slott

cirkapris
500kr
Wow! Äntligen ett Frost Isslott i DUPLO! Ett DUPLO-slott som passar alla över 2 år, kanske är 3-åringen precis redo för ett större DUPLO-set? Förutom slottet ingår tre figurer: Anna, Elsa och Olof. Det ingår en speciell ljuskloss som ger isslottet färg. Perfekt för rollek för att uppmuntra sagoberättande och lek själv eller tillsammans med vuxna eller kompisar.

Här kan du köpa LEGO Duplo Frost Slott

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp