Läser just nu
Leksaker till 3-åring
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksaker till 3-åring

Treåringen älskar rollspel! Utklädningskläder eller tillbehör för att leka olika yrken eller göra saker som de vuxna gör är ofta väldigt uppskattat. Vem vill inte leka astronaut eller brandman när man är 3?

När barnet blivit 3 år öppnas en värld av leksaker med lite mindre detaljer då man nu räknar med att barnet inte kommer att stoppa allt i munnen. Det är därför en mängd (de flesta?) leksaker är rekommenderade från 3 år och uppåt.

Roligt och pedagogiskt med vatten


AquaPlay

cirkapris
500kr
AquaPlay är en svensk leksak som har funnits sedan 70-talet och det är fortfarande en favorit hos många. Tack vare att nästan alla AquaPlay-set passar ihop kan man bygga ihop flera till stora kanalsystem. Har man inte något sedan tidigare rekommenderar via AquaPlay 1516; Aqualand med sluss. Levereras i en praktiskt väska/box som du lätt kan förvara eller bära med dig. I detta set finns en sluss, kran och pump och flera fordon. Genom att veva med paddeln åker båtarna i strömmen. Förutom att det är extra kul att leka med vatten så skapar det även förståelse om hur vatten flödar och hur en sluss fungerar.

Innan det är dags för riktiga cykeln


Balanscykel / Springcykel

cirkapris
500kr
En springcykel, också kallad balanscykel är en perfekt leksak till 3-åringen som tycker att trehjulingen börjar bli för liten men en riktigt cykel lite för stor. Här får barnet en chans att hitta balansen och ta sig fram med hjälp av sina ben men utan att behöva trampa. Många lär sig snabbt att hitta balansen och behöver sedan inte ens stödhjul när det är dags att ta steget till en riktigt liten cykel. De flesta har både justerbart styre och sadel för att hålla i många år. Glöm inte att köpa till en hjälm!

Skapa knasiga frisyrer i Play-Doh


Play-Doh Buzz n Cut – Hårfrisör

cirkapris
300kr
Det är dags att ta fram saxen, kammen och elektriska rakapparaten för att skapa de mest fantasifulla frisyrerna. Detta lekset från Play-Doh innehåller förutom två figurer, fem lerburkar, en kam och en sax även en elektrisk rakapparat som aktiveras när den rör leran. Former för att skapa rosetter, flätor och mustascher ingår. En av våra favoriter från Play-Doh just nu!

Låtsasmat i trä


Melissa & Doug – Matkorgar

En massa leksaksmat av hög kvalité från Melissa & Doug. Totalt tre korgar med olika matvaror som passar perfekt i leksaksbutiken eller till leksaksspisen. Uppmuntrar till rollek och fantasifulla egenkomponerade middagar. Har du tur och bli bjuden?

Om Pippi Långstrump är favoriten


Pippihus / Pippis skepp Hoppetossa

cirkapris
500kr
Populärt lekhus i form av Pippis Villa Villekulla. Det är tillverkat i trä och en lekplatta i papp ingår också. Figurer och möbler får man köpa separat. Pippis skepp Hoppetossa finns också, även detta tillverkat i trä. Man kan hissa seglet på Hoppetossa, kasta ankar, lyfta på locket till lastbrunnen och snurra på ratten. Även här får du köpa till figurer. Vi rekommenderar båda tack vare dess fina konstruktion och fina detaljer. Tillsammans med Pippi och hennes vänner får man många timmars rollspelslek, antingen själv eller med en kompis eller vuxen.

Kreativa järnvägsbyggen


BRIO Tågbana

Nu när barnet är tre år är de lite mer avancerade tågseten från BRIO World intressanta. Kanske har barnet redan en enkel träjärnväg? Oavsett om hen har det eller inte så passar ett tågset bra; antingen som komplement till existerande eller som en bra start på sitt järnvägsbyggande. BRIO fortsätter leverera kvalité med sitt BRIO World och det finns flera interaktiva bitar som låter, rör på sig eller lyser. Flera järnvägsset har motordrivna lok (även fjärrstyrda) men de går också att köpa till löst. Vill man ha det bästa på en gång kan man köpa BRIO Rail & Road 33052 Deluxe järnväggsset och då får man allt man kan önska sig och mer, möjligheterna till egna byggen blir oändliga.

Geometriska byggbrickor


Magformers

Geometriska brickor i olika former som trianglar, kvadrater och femkanter kan barnet bygga egna häftiga konstellationer. En rolig leksak som uppmuntrar kreativiteten. Starka magnet och en mycket god byggkvalité bådar för en riktigt lång livslängd. Det finns flera olika “Magformers-kit” med olika många bitar och man kan kombinera hur många man vill för oändliga möjligheter.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp