Läser just nu
Barbiehus

Barbiehus

Barbiehus sin riktiga bemärkelse, det vill säga dockhus av märket Barbie anpassat för Barbiedockor men vi tipsar också om dockhus som passar för dockor i Barbie-storlek. Det vill säga med våningsplan, rum och möbler som passar dockor som är ungefär 30 centimeter höga. Förutom Barbie finns det såklart en mängd olika varianter av dockor som är i ungefär samma storlek; till exempel Steffi, Disney Princess, Monster High och så vidare.

Så väljer du rätt storlek

Ett dockhus som är anpassat för dockor av Barbiestorlek är ganska stora, ofta större än man kan tänka sig om man bara tittar på en bild på nätet. Kontrollera måtten och måtta upp hemma för att lättare få en bild av hur stort det kommer att bli; får det plats? Finns det plats för ett ännu större? Många av husen är över en meter höga och närmare en meter breda. Vissa går att fälla ihop när de inte används. De flesta kräver någon form av montering när man får hem dom.

En Barbiedocka är ungefär 30 cm höga och man kan räkna med att varje våningsplan i ett barbiehus/dockhus är drygt 30 cm höga, kanske närmare 40 cm. Ett trevåningshus kan således bli en bit över 1 meter högt.

Ingår det dockmöbler?

Till de flesta Barbiehus/dockhus för dockor i Barbiestorlek ingår det faktiskt en del möbler. Titta gärna på bilderna och läs om vad som ingår innan du beställer. Dockor som är med på bilderna ingår oftast inte. Vill man komplettera med fler möbler kan man såklart det, till exempel funkar dockmöblerna “HUSET” från IKEA ypperligt. Läs mer längst ner på denna sida.

Barbie Drömhus/Dream House dockskåp

Detta är deluxevarianten bland Barbie-dockskåp med tre våningar, sju rum, hiss och till och med ett garage. Drömhuset är 120 cm högt och 96 cm brett och är fullutrustat med möbler och tillbehör. Ingen Barbie-docka ingår dock.

Barbie Townhouse dockskåp

Detta är en mindre variant men också Barbie-original som Barbie Dream House. Detta är betydligt mindre med en höjd på 72 cm. Här ingår bland annat badkar, köksbord med stolar, soffa med soffbord, tv, säng, filt, gunga och fler mindre tillbehör. Uppe på taket finns en terrass med parasoll.

Barbiehus och poolset – inklusive 3 Barbiedockor

Ett komplett lekset från Barbie. Här ingår ett hus med sovrum, kök, barnrum och badrum med dusch, dessutom ingår en komplett utomhuspool med rutschkana. Komplett med 3 stycken Barbie-dockor och möbler: redo för lek!

Teamson Kids – Olivia’s Little World Dockhus

Detta stilrena dockhus har proportioner att fungera med dockor av “Barbiestorlek” även om en del möbler kanske skulle vara i minsta laget. Den totala storleken är hela 104 x 34 x 90 centimeter (du behöver montera ihop det själv). Huset har även ett litet stall vid sin sida. Flera möbler och tillbehör ingår. Frakten är gratis från Amazon.

Steffi Love – Dream Castle

Steffis trevåningsslott. Här ingår Steffi (29cm) och Evi (12cm) samt gunga, säng, bort och stolar. Totalt ingår 38 tillbehör. Cirka 102 cm högt. Vi gillar att det är relativt billigt och att två dockor ingår – dock inte ganska rangligt om man jämför med de andra större dockskåpen vi har jämfört med.

KidKraft dockhus som passar barbiedockor

KidKraft har en uppsjö av stora dockhus som är anpassade för dockor i Barbiestorlek. De har flera varianter och gemensamt är att de är stora, har mycket detaljer och att många tillbehör ingår, något som annars kan vara kostsamt att köpa till. Gemensamt för KidKrafts dockhus är att de (flesta) är tillverkade i trä.

Vi går igenom KidKrafts mest populära dockhus för dockor upp till Barbiestorlek.

KidKraft Dockhus Sparkle Mansion

Ett av de större dockhusen från KidKraft. Det passar för dockor upp till 30cm (Barbie är knappt 30 cm) och är hela 130cm högt och 130cm brett. Med fyra våningar, 7 rum (inklusive garage) och balkong. För att förflytta sig i dockhuset finns både hiss och spiraltrappa. 30 dockmöbler ingår till detta dockhus, bland annat badkar, säng och keyboard.

Då allt går i rosa och svart tycker vi att detta passar extra bra för Monster High-dockor som också köra med liknande estestik, men går såklart bra med alla sorters dockor i rätt storlek.

Classic World Dockhus – Det stilrena huset som passar i alla rum!

Detta är dockhuset för dig som vill ha något som smälter in i det moderna barnrummet. Det är helvitt, 116 cm högt och med tre våningar. I detta dockhus passar dockor upp till 30 cm, det vill säga dockor av Barbie-storlek. Låt dockorna och deras fantastiska kläder stå för färgerna. Kombinera med dockhusmöbler, t.ex. de från IKEA eller lämna plats för de riktigt stora dockfesterna!

KidKraft Dockhus Amelia

Tre våningar, fyra rum och en balkong. Ett dockhus som går i rosa, vitt och svart (vi tycker det passar ypperligt som ett Monster High-dockhus!). Det passar för dockor upp till 30 cm och 13 olika möbler ingår. Rejält och tillverkat i trä. Garanterat en favorit hos dockälskaren.

Woodlii dockhus – rosa

Tre våningar och möblerat till ett riktigt bra pris! Till detta hus ingår en uppsättning möbler, däribland säng, bord, stolar, byrå, soffa, fåtölj med mera. Takhöjden är drygt 30 cm per våning och därmed får dockor i Barbie-storlek plats. Dock är möblerna i något mindre än Barbie-skalan, sängen blir till exempel nog mer en barnsäng än en “vuxensäng”. Totalhöjden på detta dockhus är 107 cm och det är tillverkat av MDF, trä. Fönsterna på sidorna är öppningsbara vilken är detalj som vi uppskattar lite extra!

KidKraft Dockhus Country Estate Dollhouse

Extra allt med hela fyra våningar och elva rum(!!). Alla rum har detaljerade väggar och 30 möbler medföljer. Roliga detaljer tar leken till nästa nivå, till exempel spolljud från toaletten vid knapptryck, öppningsbara garagedörrar, lampor som går att tända samt hiss mellan våning 2 och 4.

KidKraft Dockhus My Dream Mansion

Ett härligt dockhus från KidKraft som går helt i lila och rosa. Tre våningar och fyra rum och en totalhöjd på 107 cm. 13 stycken dockmöbler ingår. Både hiss och trappa.

KidKraft Dockhus Sweet Savannah

Stort, detaljerat dockhus för dockor upp till 30 cm. Det är inspirerat från herrgårdarna i södra USA. Tre våningar, fem rum, en balkong och en terrass. 13 möbler ingår bland annat maplatsmöbler och en säng.

KidKraft Rosewood Mansion Dockhus

Klassisk modell med en modern toouch. Har takbalkong, bubbelpool och hiss. En massa inredning medföljer.

Rolleken med dockor och dockhus

När barnet närmar sig 3 år så börjar rollekarna ta större plats. Rollek är utvecklande för barn i alla åldrar och att uttrycka sig och spela roller med dockor och dockhus är ett bra hjälpmedel. De får chansen att bearbeta stora och små känslor med hjälp av sina dockor. Det blir också en rolig lek där de har helt fria händer att bygga och ändra precis så som hen vill.

Möbler och tillbehör till barbiehus

Om du ska utrusta eller komplettera ett dockhus för dockor av Barbiestorlek med möbler är det viktigaste att tänka på att du köper möbler i rätt storlek. Lundby som är en populär tillverkare av dockskåp har väldigt många dockskåpstillbehör men dessa är anpassade för deras Lundy-dockskåp och de är betydligt mindre än Barbie-möbler, så undvik dessa.

Original dockhusmöbler från Barbie

Barbie Deluxe möbelset – säng och skrivbord

Ett kombinerat set med skrivbord och säng. Överdelen kan fällas ut till en säng. Förutom skrivbord/sängen så ingår även en stol, täcke, surfplatta, skrivbordslampa och en Barbiedocka med blå kjol och vita sneakers.

Barbie Glam Pool-set

Lyxig pool med tillbehör! Längd cirka 32 centimeter. Det går att fylla upp poolen med riktigt vatten så Barbiedockorna kan svalka sig. Två muggar ingår som du kan placera i mugghållarna vid stolarna. Palmen och ljuskronan är pricket över i:et; glammigt såklart!

Barbie TV, soffa och tillbehör

Allt din Barbie behöver för en lugn kväll! Soffa, TV, soffbord, snacks, spel, kudde och en mysig katt. Docka ingår inte, men det har du säkert redan en?

Möbler och tillbehör på en budget

Vill du komma billigt undan kan du såklart tillverka egna möbler. Förutom att det är billigare än att köpa nytt så är det också en kick att kunna stoltsera med. Du kommer långt med kartong, limpistol, lite tyg och fantasi.

Här kommer lite inspirerande länkar: Gör en egen Barbiesoffa -> http://hemgjord.blogspot.com/2012/12/barbiesoffa.html
Gör en egen Barbiesäng -> http://hemgjord.blogspot.com/2013/08/barbiesang.html
Pyssla ihop en egen Barbie princessäng -> https://www.youtube.com/watch?v=hLcpgfO1q_M
27 Barbie DIY-idéer -> https://www.youtube.com/watch?v=m4Kshjr8HRw

IKEAs serie dockmöbler kallade HUSET som är kopior av kända IKEA-möbler i ett format som passar Barbiedockor perfekt! De kostar dessutom bara 149kr styck (per set).

Leveranstid på Barbiedockhus?

Många leksaksbutiker online har dockhusen i lager och kan leverera enligt sin vanliga snabba leveranstid; 1-2 dagar men en del butiker har inte alla modeller i eget lager och då kan man räkna med något längre leveranstid. Är det bråttom? Kontrollera beräknas leveranstid i anslutning till produktbeskrivningen, det brukar stå om det är något längre leveranstid. Tänk på att paketen är ganska stora även om dockhuset inte är ihopsatt.

Gör ett eget Barbie-dockhus

Bygg ett eget Barbiehus

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp