Läser just nu
Bästa vattenrutschbanan
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Bästa vattenrutschbanan

bästa vattenrutschkanorna för trädgården

Finns det något roligare sätt att svalka sig en varm sommardag än att åka vattenrutschbana? Vi har svårt att tro det. Det är också en relativt billig investering som ger mycket kul för pengarna! Du kan till och med bygga en egen ganska lätt. Här hittar du ett urval vattenrutschbanor/kanor som vi rekommenderar, allt från enkla varianter till stora uppblåsbara vattenland med inbyggd bana.

Uppdatering: Juni 2021: Vi märker att vattenleksaker inklusive vattenrutschbanor säljer som smör under varma dagar. Så vi har lagt till lite fler varianter här för att ni ska kunna hitta sådana som är i lager!

Vattenrutschbana i en slänt/backe eller på plan mark?

Det första man tänker är kanske att en rutschbana måste vara i en slänt, men så är inte fallet. Många varianter som säljs är till för plan mark; du får alltså ta fart springande och slänga dig på rutschkanan och glida. Vissa modeller kan du använda både i en backe och på plan yta.

Speed Blast Vattenrutschbana

En klassisk vattenrutschbana som är för plant underlag. Rulla ut den, koppla in vattenslangen, ta sats och glid i otroliga hastigheter. Banan är nästan 5 meter lång (488 cm) och avslutar med en uppblåsbar “kudde” som skapar ett mjukt avslut. Med hjälp av den tillkopplade vattenslangen sprids vatten i ett jämnt flöde över banan.

Face-Off Vattenglidbana

Tävla mot kompisen utan att riskera att krocka! Två vattenglidbanor möts från vart sitt håll – vem lyckas ta flaggan först? Du ansluter vattenglidbanan till vattenslangen och vattenstrålar längst med sidorna blöter ner banan. Totalt är banan drygt 9 meter lång.

Water Slide Wipeout – Bunch o Balloons

Vad är bättre än bara en vattenglidbana? Jo en vattenglidbana OCH vattenballonger. Detta kit har både en vattenglidbana som är 480 cm lång och över 100 stycken snabbuppfyllbara vattenballonger. Du kopplar in vattenglidbanan till din trädgårdsslang och den fördelar sedan vatten över hela banan. Vattenballongerna fyller du upp på bara sekunder med hjälp av trädgårdsslangen.

Slip ‘n Slide – Vattenrutschkana

Detta är vattenrutschkanan för dig som vill köra i en lutning eller slänt. Kraftig vinyl på rulle skapar en snabb och hållbar vattenrutschkana. Finns i flera längder och storlekar. Här får du själv blöta ner och hala ner den (vatten och såpa till exempel), men sedan kommer det gå i en hiskelig fart. Du rullar enkelt ihop den och sparar till nästa tillfälle när du är klar. Denna är vädertålig och tål UV-strålning.

Bestway H20GO Dubbel

Vattenblidbana med två filer: åk två samtidigt – dubbelt så kul! Rulla ut den och koppla in vattenslangen och sedan är det bara att åka! Den är drygt 5 meter lång och passar att ha på plan mark eller i en backe. Banan avslutas med en pöl som bromsar upp din fart och ger extra plask! Vatten sprids över vattenrutschbanan med hjälp av vattenslangen som du har tillkopplat.

Bestway H20GO för Fyra

Med fyra banor blir det fyra gånger så roligt! Låt upp till fyra barn tävla samtidigt i denna deluxe-vattenrutschkana! Med uppblåsbart avslut som ger ett mjukt och blött avslut i en vattenansamling. Du kopplar enkelt vattenrutschkanan till vattenslangen med hjälp av snabbkopplingen och vattnet strilar över rutschkanan från sidorna. Denna rutschkana är avsett att använda på ett plant underlag där barnen själva får ta sats innan kanans början.

Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling

Med denna roliga vattenglidbana tar du det ett steg längre. Slå ner alla käglor med din egen kropp som bowlingklot! 6 stycken uppblåsbara käglor ingår och du kan såklart använda vattenglidbanan utan käglorna – då som en vanlig vattenglidbana. Den är drygt 5 meter lång och “startkudden” och ramen på slutet är uppblåsbara för att ge en skön och säker start och slut på banan. Du kopplar enkelt in din trädgårdsslang som ger en jämn fördelning av vatten över glidbanan. Denna vattenglidbana är gjord för att vara på plan mark.

Intex Kool – Uppblåsbar rutschkana för poolen

Detta är en häftig uppblåsbar vattenrutschkana som passar att åka rätt ner i poolen med. Med snabbfäste för att koppla in vattenslangen så sprids vattnet över rutschkanan optimalt. På baksidan finns det handtag och fotsteg som gör det enkelt och säkert att ta sig upp. Uppblåst är den cirka 1 meter hög och är stabil tack vare en smart konstruktion med stöd på både sidor och baktill. Tack vare att den är uppblåsbar blir den både mjuk och säker, den är dessutom enkel att förvara utanför säsong. Rekommenderas från 6 år – och som alltid när barn är i en pool så behöver en vuxen ha uppsikt.

Intex Candy Zone Badland

Mini-vattenland med vattenrutschkana för de minsta. Denna supersöta barnpool med vattenrutschkana passar de minsta åkarna. Poolen är uppdelad i två små pooler med en vattenrutschkana mellan. Uppblåsbara låtsasgodisklubbor medföljer. Koppla in vattenslangen och bågen ovanför rutschkanan blir en vattenspridare.

Bestway H2OGO! Splash Course

När du vill vara värst i kvarteret är det denna du ska ha. En hel uppblåsbar vattenpark med rutschkanor och hinderbana. Två vattenrutschkanor som avslutas ner i en plaskpool. Rekommenderas för barn 5-10 år och med plats för upp till 10 barn. Uppblåst är den 7,10 x 3,10 x 2,65 meter, så ut och mät och se om den skulle passa i din trädgård. Pump medföljer (måste vara inkopplad hela tiden) och hela vattenparken blåses upp på bara 2 minuter. Koppla in din vattenslang och börja lek.

Bestway Splash Water Zone

Häftig uppblåsbar vattenrutschkana som blir hela 2,7 meter hög. Förutom en stor rutschkana så innehåller Splash Water Zone en klättervägg, vattenkanon och en vattenfylld hink som töms över inte ont anade rutschkaneåkare. Här finns det plats för upp till 5 barn samtidigt och den blåses upp med den medföljande pumpen på bara några minuter. Storlek uppblåst är den cirka 3,65 x 3,20 x 2,70 meter.

Bygg din egen vattenrutschkana

Det är inte svårt att bygga din egen vattenrutschkana av en presenning eller byggplast på rulle. Det viktigaste är att underlaget är slätt och att det inte finns något man kan riva eller skrapa sig på. Tänk på när du eventuellt fäster underlaget i marken att inget vasst bör sticka upp någonstans (det kan gå fort i backen och man vill inte riva sig på något).

Det här behöver du

  • Presenning av lämplig storlek, eller byggplast på rulle om du har en väldigt slät och mjuk yta
  • Något att fästa presenningen med, förslagsvis tältpinnar i plast som är trubbiga upptill
  • Milt schampo eller duschtvål för att ge bra glid
  • Trädgårdsslang med ett reglerbart munstycke

Så gör du

Är underlaget inte helt plant rekommenderar vi att du väljer en presenning som är lite stadigare och tjockare; för att det ska bli mjukare att åka.

Lägg ut presenningen i slänten och fäst den upptill i öglorna (om du använder byggplast kan du bara sätta tältpinnarna genom plasten på ett par utvalda ställen. Se till att det du fäster med inte sticker upp och kan skada de som ska åka. Se till att inga öljetter är vassa och kan skrapa åkarna. Om du använder tältpinnar i plast, slå ner dem rejält så de inte sticker upp. När presenningen eller byggplasten ligger utspänd och slät är det bara att sprida ut duschtvålen över presenningen tillsammans med lite vatten. När det är väl utspritt och riktigt halt; sätt igång vattenslangen med ett munstycke som ger en fin spridning av vattnet över presenningen och sedan är det bara att åka!

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp