Läser just nu
Käpphästhinder & käpphästprylar

Käpphästhinder & käpphästprylar

Käpphästhinder och käpphäststall

Du har nog knappast missat käpphäst-trenden, trenden som verkar  hålla i sig och bli starkare för varje år. Förutom att leken uppmanar till spring, hopp och rörelse så skapar det också en gemenskap mellan andra med samma intresse. Det finns käpphästklubbar, käpphästläger och såklart käpphästtävlingar. 


Vill man övningshoppa hemma gör man det lättast genom att köpa eller bygga egna käpphästhinder. Det är inte jättelätt att hitta käpphästhinder till vettiga priser, men vi har dammsugit nätet för att kunna tipsa om om några modeller som är prisvärda som finns i lager just nu. 

Hinder med olika höjder

Det kan vara bra att tänka på att köpa käpphästhinder som har variabel höjdinställning. I början vill man inte hoppa för högt och sedan öka i takt med att man blir allt mer säker på sin hoppning. Många hinder kan man variera från 10/20 cm upp till cirka 60 cm. 

Fler käpphästtillbehör

Förutom käpphästar (se vår köpguide här) så finns det så klart en massa tillbehör till dem, till exempel träns, täcken, grimskaft med mera. Vill man ta leken till nästa nivå kan man köpa (eller bygga) ett eget käpphäststall. 

Käpphästhinder

3 hinder för priset av ett!

Käpphästhinder x 3 BS Toys

“Perfekta startkitet till käpphästbanan!”
Produktinfo
Tre stycken hinder som är enkla att justera i höjd. Maxhöjd på 56 centimeter. För dig som kräver ännu mer utmaning så går det att kombinera två hinder till en vilket ger en maxhöjd på dryga metern – en utmaning till och med för den största av käpphästar! Köp flera kit för bygga en större käpphästbana till ett riktigt bra pris!
Käpphästhinder Pinolino
Enkelt och prisvärt

PINOLINO Hinder, olika färger

5 olika höjder, 20 till 60 cm
Flera olika färger
Bra pris & fri frakt (över 229 kr)
Produktinfo
Med detta hinder kan du själv bestämma höjd mellan 20 cm upp till 60 cm. Det finns i tre olika färger; röd, gul och blå. Tillverkat i trä.
Du hittar PINOLINO Hinder, olika färger hos Amazon till bästa pris.När vi senast kollade priset hos Amazon låg det på 203 kr.

Käpphästhinder högt
2 hinder till priset av 1!

Small Foot Hinder – Käpphästhinder x 2

+ 2 hinder till priset av 1
+ Snygg design!
+ Möjligt att hoppa riktigt högt
Produktinfo
Denna snygga nyhet från Small Foot innehåller två stycken käpphästhinder. De är robusta i trä och med en snygg design. Många möjligheter att justera höjden i 7 steg – upp till riktigt högt!
Konor - hinder - käpphästar
Låga hinder att varva med

Kon-hinder x 5

+ 6 koner + 3 ribbor
+ Låga snabba hinder
+ Olika höjdinställningar
Produktinfo
Dessa enkla, snabba hinder är bra att varva med de lite högre käpphästhindren. Men också bra att använda i början av din käpphästkarriär. Lätta att förvara när de inte används – tar nästan ingen plats. Du kan sätta ribban i tre olika höjder.
Du hittar Kon-hinder x 5 hos Amazon till bästa pris.När vi senast kollade priset hos Amazon låg det på 246 kr.

Käpphästtillbehör

Käpphäst ridhjälm
Snygg käpphästhjälm!

Hobbyhäst/Käpphäst ridhjälm

Produktinfo
En snygg ridhjälm när du ska rida käpphäst! Denna justeras enkelt med hjälp av kardborreband på baksidan. Det är en storlek som “passar alla”. Den är mjuk och tillverkad i velour; du kan alltså INTE använda den som en riktig ridhjälm. Det medföljer tre rosetter som du kan fästa på hjälmen enligt eget önskemål.
byASTRUP Ryktningsset
Sköt om din käpphäst!

byASTRUP Ryktningsset

Produktinfo
Sköt om din käpphäst med detta fina ryktningsset. Innehåller kam, borste och hästmat i form av salladsblad, morot och äpple. Perfekta tillbehören till dig som tar käpphästleken på allvar!
Hobby Horse Täcke till käpphäst
Se till att din bästa vän inte fryser i vinter!

Hobby Horse Täcke till käpphäst

Produktinfo
Ett läckert vitt täcke till din käpphäst. Täcker är cirka 40 x 20 cm med ett stiligt rutmönster. Ull-liknande krage och spänne av plast. Finns i vitt och rosa.

Käpphäststall

Ta käpphästleken till nästa nivå med ett käpphäststall. Du kan såklart bygga ett eget, men det finns också färdiga att köpa. Här tipsar vi om ett som vi tycker är jättefint.

Käpphäststall
Ta leken till nästa nivå

byASTRUP Stall för käpphästar

“Superfint, blir även en fin inredningsdetalj”
+ Plats för två käpphästar
+ Grindar, höställ och foderråg
Produktinfo
Wow! Detta lilla käpphäststall har allt! Plats för två hästar. Små tavlor där du kan skriva hästarnas namn och till varje häst finns höställ och foderråg. Givetvis finns det krokar att hänga upp tränset på. Storlek på käpphäststallet är 60 x 24,5 x 104 cm. Kommer detta bli årets bästa julklapp till det käpphästtokiga barnet måntro?

Bygg egna käpphästhinder

Självklart kan du bygga egna käpphästhinder. De kan vara byggda nästan hur som helst, allt från några stenar med en pinne mellan till mer avancerade konstellationer. Den som vill bygga något mer seriöst gör det lättast i trä. 

Här har vi en ett förslag på hur du kan bygga ett käpphästhinder med billigt byggmaterial. Gör det personligt genom att måla det i de färger du tycker allra bäst om!

Så här byggde vi vårt käpphästhinder

2 st 45mm regel, cirka 60 cm styck. 45mm regel är billigt, cirka 20 kronor per meter. 

1 st VP-rör 2 meter, som vi kapade i två. Du kan såklart själv kapa i den längd du vill att ribborna ska vara. Anledningen till att vi valde VP-rör istället för rundstav var dels att det är mycket lättare (gör inte så ont att riva) och mycket billigare. Vi betalade cirka 12 kr för ett VP-rör på 2 meter. 

Plugg för att skapa hållare för ribban (vi använde cirka 20 pluggar till vårt hinder – 5 olika höjder med två plugg på vardera sida). 

2 st 30 cm långa bitar trall (av trall som var 12 cm bred) som användes som stöd, en bit till vardera regel. Fästes med två skruv underifrån in i regeln. (cirka 25 kr/meter).

Frågor & svar om käpphästhinder

  • Vad kostar ett käpphästhinder?

    Det finns i olika prisklasser, men de billigaste vi har hittat kostar cirka 200 kronor

  • Hur bygger man ett eget käpphästhinder?

    Vi har instruktioner här, det är ganska enkelt med enkla verktyg.

  • Vad kostar det att bygga ett käpphästhinder?

    I vår uträkning så kostar materialet för ett hinder cirka 100 kronor. Sedan tillkommer eventuell färg om man vill måla det.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp