Läser just nu
Hoppborgar

Hoppborgar

Köpguide Hoppborgar

Det är lätt att tänka att hoppborgar bara är till för lekland och campingar men de finns i olika storlekar och är till för vilken privatperson som helst. Gör ditt barns barnkalas till en snackis i skolan med hjälp av en rejäl hoppborg med flera olika aktiviteter på en och samma uppblåsbara yta, eller överraska treåringen med en mindre hemma i vardagsrummet. Alla olika varianter finns vad gäller både storlek, pris och viktklass, men de har en sak gemensamt – barnet måste tycka om att hoppa.

De flesta hoppborgar har en treårsgräns och en maxlängd på 150 cm. De mindre tillåter två barn åt gången medan de större kan ta uppemot fem barn samtidigt. Vissa inriktar sig bara på att hoppa medan andra har utökat aktiviteten till att både kunna åka rutschkana, klättra klättervägg och leka i bollhav. De flesta större hoppborgar hålls uppblåsta med hjälp av en fläkt som du ansluter till vanlig hushållsel och det går fort att både blåsa upp och blåsa ur. 

Hur förvarar man dem då de inte används?

Många kanske tänker att de tar för stor plats där hemma då de inte används, men det är helt fel. När de har rullats ihop får de plats i en tillhörande väska och kan läggas på hyllan i garaget eller i garderoben. Du kan få en hoppborg för alltifrån cirka en femhundring och uppåt. Här nedan kommer flera olika varianter vad gäller både utseende och prisklasser. Tänk på att en vuxen alltid måste övervaka barnen som leker i hoppborgarna.

Köp en hoppborg

Vi har skrivit om en del specifika hoppborgar nedan men vi har också sett att många modeller är slut i lager och nya ersätter äldre modeller, därför har vi också valt att länka till några butikers sidor med hoppborgar för att du lätt ska kunna få en översikt av aktuella hoppborgar.

Intex Jump-O-Lene Hoppborg

Färgglada Intex Jump-O-Lene passar perfekt för hopp, skutt och lek för de mindre barnen på 3-6 år. Hoppborgen blåses upp för hand med hjälp av en pump och passar utmärkt att ha inomhus på vardagsrumsgolvet. För att ta sig in i hoppborgen kryper man in genom den uppblåsbara öppningen. Uppblåst mäter hoppborgen cirka 174 x 174 cm och har plats för två barn åt gången. Maximal belastning är 54 kilo. Den är försedd med nät runt om för att barnen inte ska ramla ur då de studsar. Nätet har även en bra funktion då det är lätt för vuxna att se in till barnen som hoppar. Intex Jump-O-Lene kan användas både inne och ute då den är gjord av slitstark vinyl.

Bestway Spring N’ Slide Hoppborg

Du som har lite äldre barn ska ta en titt på den stora och uppblåsbara hoppborgen Bestway Spring N’ Slide. Denna hoppborg är gjord för att ha ute i trädgården och har en medföljande fläkt för att hålla borgen uppblåst. Fläkten ansluts till vanlig hushållsel och du har hela attraktionen uppblåst på bara två minuter. Förutom att studsa kan dina barn även åka den uppblåsbara rutschkanan vid utgången vilket gör leken ännu mer stimulerande. Hoppborgen rymmer tre studsande barn samtidigt och är lämplig för barn i åldern 3-8 år. Uppblåst mäter hoppborgen cirka 245 x 145 cm och har en maxbelastning på 91 kilo. När du köper en Bestway Spring N’ Slide medföljer även fästen att sätta fast den i marken med, samt ett reparationsset. Notera dock att barnen rekommenderas att vara max 140 cm långa.

Salta Bouncers hoppborg

Hoppborgen från Salta är en rymlig borg på 150 x 152 x 142 cm. Den har likt många andra ett säkerhetsnät runt om för att vuxna ska kunna ha god uppsikt över de studsande barnen, samt att de studsande barnen ska stanna kvar i borgen trots allt hoppande. Här är barn från tre år och uppåt välkomna att hoppa, men max två barn åt gången. Den har en maxvikt på 90 kilo och är gjord av plast. Salta Bouncers hoppborg går snabbt och smidigt att blåsa upp och passar perfekt för dig som vill lägga dig lite mittemellan vad gäller både prisklass och storlek. Den är precis vad den utlovar – en borg med studs i.

Salta Bouncers The Castle Hoppborg

Du som vill ta ett högre kliv upp bland hoppborgarna kan kika lite närmare på Saltas andra hoppborg ”The Castle” som är både större än föregångaren och har en rutschkana. Denna hoppborg mäter 204 x 245 x 162 cm och har en rutschkanan vid utgången, vilket gör det lättare att få barnen att ta en vätskepaus mitt i allt hoppande. Här är barn från tre år välkomna att hoppa loss och maxvikten på 90 kilo gör att den passar även för större barn att leka i. Dock bör man aldrig vara fler än två personer åt gången.

Happy Hop – Jätteslott – Hoppborg

Nu snackar vi barnkalas och grannbarn på besök när du köper en hoppborg från Happy Hop. Tidigare har vi tagit upp de mindre attraktionerna för att sedan utöka till att erbjuda både fler och äldre barn att hoppa. Med en hoppborg från Happy Hop kan fem barn få plats att hoppa samtidigt och den sträcker sig till en maxvikt på 225 kilo. Den uppblåsbara hoppborgen har en stor yta att hoppa på och mäter 500 x 400 x 300 cm. Den används utomhus och har ett tak för att skydda barnen från solens varma strålar, mulna dagar kan taket enkelt tas bort. Man kan tro att en sådan här stor sak är svår att förvara, men den ryms enkelt i en tillhörande väska de dagar den inte används. I köpet ingår såklart även en luftpump.

Happy Bounce – Hoppborg Fun Palace 6-1

Om du tror att stora hoppborgar bara är till för marknader eller lekland så har du fel, de är till för dig också – eller rättare sagt för dina barn och dina barns kompisar. Hoppborgen Fun Palace har många olika funktioner som gör att barnen håller leken igång länge, den här borgen är inte bara till för att studsa i, den är en hoppande lekplats med klättervägg, rutschkana, flera avdelningar med olika utgångar, bollhav och basketkorg. Runt om hela borgen finns ett skyddsnät som håller barnen kvar utan att falla ur. Fyra barn kan leka åt gången på den rejält tilltagna ytan och den är givetvis avsedd för utomhusbruk. Det ingår även 50 stycken bollar till bollhavet och sex jordankare för att sätta den på plats. När du köper den här hoppborgen får du även 1 års garanti.

HappyHop med jätterutschkana

Sist ut är borgen för de barn som älskar att åka rutschkana. Många är väl ni som är iväg om somrarna och besöker både campingar och djurparker där de har de stora uppblåsbara rutschkanorna med tillhörande hoppborg? Om dina barn är mer intresserade av dem än djuren eller glassen så är en jätterutschkana från HappyHop den självklara investeringen i årets trädgård. Hoppborgen, som den ändå kallas, har två stora rutschkanor vid sidan av varandra så att barnen kan tävla om vem som glider ner fortast. Under rutschkanorna går en tunnel som de kan gömma sig i, och för att ta sig upp till toppen finns en klättervägg. Barnen som får leka här bör vara från tre år och uppåt och maximalt fyra åt gången. Totalt klarar hoppborgen uppemot 180 kilo och med hjälp av den medföljande fläkten blåser den snabbt upp sig.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp