Läser just nu
De bästa trampbilarna

De bästa trampbilarna

Börjar barnet växa ur sin Bobby Car eller sparkbil? Nästa steg är såklart en trampbil. Men är det någon skillnad på trampbilarna?

Det finns några saker som vi tycker man ska tänka på när man väljer trampbil;

  • Att den är i rätt storlek för ditt barn
  • Att den inte är för tung och svårdriven
  • Att den har rätt sorts hjul för det underlag du tänkt köra på (mest)
  • Att den har en god kvalité och är säker

Vi kommer att presentera ett urval av trampbilar som vi tycker är bra, allt från lite billigare till riktiga monstertrampbilar för lite äldre barn. Genom att välja en trampbil i god kvalité kan du räkna med att den håller i många år och kanske kan den till och med gå i arv eller säljas till ett annat barn? Kostnaden utslagen på många års användande blir då inte så hög – inte ens för en dyrare trampbil.

Fyra olika tillverkare av trampbilar vi rekommenderar

Vi har gjort ett urval för att du ska slippa. Vi har valt ut fyra tillverkare som vi tycker gör bra trampbilar av bra kvalité, dessa är Kettler, Berg, Elite Toys samd Oliver & Kids. Förutom dessa har vi med Smoby & Rolly Toys på ett hörn som är mer inriktade på trampfordon i form av grävmaskiner och traktorer.

Luftfyllda däck, friläge, växlar & justerbara säten?

Blandning av sparkcykel & trampbil


10mån+

BERG GO²

cirkapris
900kr
Detta är en unik kombination av trampbil och sparkcykel. Den passar från 10 månader och upp till 2½ år. Barnet börjar lära sig att gå & springa för att senare sitta och trampa. När barnet är redo för att trampa är det bara att fälla ut tramporna. Tack vare ljuddämpande ljud går det bra att köra både inom- och utomhus. Tack vare den ergonomiska designen och det långa sätet så anpassar sig Berg Go2 efter barnets längd. Här finns det inga skarpa kanter eller risk att välta – allt är väl designat och genomtänkt.

Mindre & lättkörd trampbil för barn 2år+


2-5 år

BERG trampbil Buzzy Racing

cirkapris
1300kr
Berg Buzzy är en serie trampbilar som är nytänkande med en smart och lätt design. Dessa trampbilar finns i olika utföranden; Buzzy Racing, Buzzy Nitro men också Buzzy John Deere i traktorutförande. Detta är en instegsmodell som passar som en perfekt introduktion till trampbilvärlden. Punkteringsfria tysta däck och justerbar ratt och säten gör att bilen växer med barnet upp till 5 år.

Nästa nivå av trampbil


4-12år

Berg Go-Kart Rally

cirkapris
3500kr
Snabb trampbil för barnet som är äldre än 4 år. Tack vare justerbar ratt och säte är den lämplig för barn ända upp till 12 år! Denna modell har luftfyllda däck för bästa komfort och har ett speciellt utvecklat bromssystem som gör att du kan bromsa med tramporna men sedan backa direkt efter att du har stannat. Den har också en parkeringsbroms. Frilägesrull gör att du aldrig slår i hälarna i snabbt snurrande pedaler och gör den mycket enkel och bekväm att köra. Vår absolut favorit om man inte tar hänsyn till priset! Finns i flera olika färger och även en militärgrön JEEP-version.

Tramptraktorer och trampgärvmaskiner

Detta är en egen kategori inom trampbilar. Med en tramptraktor från Rolly Toys blir barnet kung i trädgården eller sandlådan. En dröm för många barn att kunna åka runt och lasta sand (eller andra saker för den delen) alldeles själv i sin ”egen” traktor. Vi rekommenderar varmt tramptraktorerna från Rolly Toys då de är av god kvalité och har många olika modeller som också är licensierade från de riktiga traktortillverkarna så som John Deere, Fendt, CAT och många fler.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp