Läser just nu
De bästa vattenpistolerna

De bästa vattenpistolerna

Tröttnat på vattenpistoler som inte ens håller en sommar? Vi har också tröttnat på vattenpistoler som inte håller måttet; som börjar läcka efter några gångers användning; är svåra att fylla på eller som helt enkelt knappt ger en vattenstråle att prata om. Vi har valt ut några favoriter av riktigt bra vattenpistoler så du kan göra ett väl avvägt köp nästa gång. En lite dyrare vattenpistol som håller i flera år gör inte bara leken mycket roligare – det blir också en mycket bättre investering (och mindre plast till återvinning).

Bästa vattenpistolen?

När vi har testat dagens vattenpistoler har vi kommit fram till att det finns ett gammalt klassiskt märke som fortfarande håller måttet. Om du är en förälder kanske du känner igen märket Super Soaker? Jag hade i alla fall en Super Soaker 50 (se bild här bredvid) när jag var barn och suktade efter de större modellerna. Men en sak som var säker var att den höll i flera år och dessutom var den kraftfull!

Super Soaker 50

Super Soaker ägs idag av NERF (som gör de populära leksaksvapnen som skjuter skumgummipilar) och de heter numer NERF Super Soaker. Generellt håller de en god kvalité och nedan kommer vi att presentera några olika modeller som alla har olika funktioner – men gemensamt för alla är att de har en bra kvalité.

Det mest prisvärda vattengeväret just nu – Fantastiskt pris!

Äntligen är den här!


Nerf Supersoaker Blaster XP100

Den klassiska Supersoaker Blastern är äntligen tillbaka i år (2020)! Med klassisk lufttryckstank och avtagbar tank. Till skillnad mot originalen från 1990 har denna ett par förbättringar, till exempel behöver du inte skruva hela tanken utan med en lätt vridning på den orangea ringen. Räckvidden på dessa Supersoakers med tryckkammare är riktigt bra. En nackdel som flera har klagat på är att när du väl har pumpat upp trycket så kan den läcka lite; så pumpa inte upp den inomhus, gör det först när du är redo för vattenkrig! Men vi gillar att Supersoakern är tillbaka och detta är sommarens förstaval!

NERF Super Soaker Twin Tide

Du får övertaget i vattenkriget med denna vattenpistol som skjuter med dubbla vattenstrålar, gör dina motståndare dubbelblöta! Med en vattenkapacitet på 1,4 liter behöver du inte heller fylla på den stup i kvarten. Twin Tide avfyrar när du pumpar handtaget undertill mot dig. Rekommenderas till barn 6år+.

NERF Super Soaker Hydra

Ännu en vattenpistol från NERF Super Soaker som drivs med pumpfunktion. Denna rymmer nära 2 liter (1.9 l) och du har ett praktiskt handtag att pumpa med och när du drar det mot dig avfyrar du en kraftig vattenstråle. Med tanke på storleken och vikten på denna (när den är fylld) rekommenderar vi inte heller denna för de allra minsta barnen. Det vi gillar med denna är att den helt klart är skräckinjagande, rymmer mycket vatten och faktiskt är en av de mest prisvärda (sett till storleken) NERF-vattengevären på marknaden.

NERF Super Soaker Fortnite Burst Ar

Ny för i år (2021) är NERF Super Soaker Fortnite Burst AR som såklart har en design som är inspirerad från Fortnites dito. Här finns ingen avtryckare utan den skjuter en stråle vatten när du pumpar med pumphandtaget framtill. Den är relativt stor med en längd på hela 64 cm.

NERF Super Soaker Floodinator

Floodinatorn från NERF är en bjässe som rymmer hela 2 liter vatten och kan spruta cirka 12 meter. Med denna behöver du inte tänka på att ladda om (fylla på) stup i ett utan du kan göra dina motståndare rejält blöta innan det är påfyllningsdags! Floodinatorn sprutar när du pumpar med det gröna handtaget. Den är större än vad den ser ut på bilden, den är närmare en halvmeter (49cm) lång och väger cirka ett halvkilo utan vattenladdning. Då storleken och vikten är ganska stor rekommenderas inte denna för de allra yngsta.

Bra budgetval & snabb påfyllning!


X-Shot Micro Fast Fill

X-Shot har alltid varit en utmanare till Nerf och självklart har de även vattenpistoler/vattengevär. Detta är en mellanstor vattenpistol med en längd på cirka 23 cm och den rymmer drygt 2 dl vatten. Det som är unikt för just denna är snabbpåfyllningen. Du bara öppnar ovansidan och doppar ner den i vattnet och den är fylld på en sekund! Räckvidd på cirka 10 meter. Designen och den smarta påfyllningen gör detta till ett bra standardvapen i vattenkriget!

NERF Super Soaker Barracuda

Denna Barracuda från Nerf Super Soaker använder sig av en pumprörelse. Det som är unikt för denna är att den avfyrar både när du pumper framåt och bakåt. Det är två munstycken och den avfyrar därifrån två strålar samtidigt. Den är lite större än man kanske tror när man bara tittar på bilderna och när den är fylld blir den ganska tung för ett litet barn. Vi rekommenderar denna om du är 7 år eller äldre. En funktion som inte syns på bilderna är att båda munstyckena rör sig framåt och bakåt samtidigt som du pumpar. En cool funktion som dock inte fyller någon annan funktion än ”coolness”.

NERF Super Soaker Floodtastic 4-Pack

Perfekt startkit där du får 4 vattenpistoler/gevär. Två stycken Tidal Tube och två AlphaFire. Den lilla AlphaFiren är perfekt backupvapen när vattnet är slut i Tidal Tuben, AlphaFire skjuter tre små strålar samtidigt och rymmer drygt 2 dl. Tidal Tuben fyller du på genom att doppa ner den i vatten och dra bakåt, rekommenderas att du fyller den från en hink, pool eller liknande, eller direkt i sjön/havet såklart om du är och badar. Tidal Tube rymmer knappt 3 dl, men detta räcker gott till att göra din motståndare rejält blöt i ett enda sprut.

En vanlig PET-flaska blir ny ammunition


NERF Super Soaker Bottle Blitz

Detta är en vattenpistol med pumpfunktion där du laddar med flaska undertill. Den coolaste funktionen med denna är att du kan skruva på valfri PET-flaska och därmed skaffa ett oändligt lager med extra ammunition!

Klassisk vattenpistol med Fortnite-tema


NERF Super Soaker Fortnite HC-E

Den klassiska Fortnite-pistolen i vattenpistolsutförande. Den rymmer drygt 2 deciliter vatten och du fyller enkelt på den under kranen via locket som är under siktet baktill. Detta är en klassisk vattenpistol med avtryckare som

Med en liters vattenkapacitet


NERF Super Soaker – Fortnite TS-R

Detta vattenpumpgevär har ett rejält vattenmagasin på 1 liter. Den skjuter en stråla med helt okej räckvidd vid varje pumptag och du får ut ungefär 50 stycken pumptag från ett fyllt vattenmagasin. Vi gillar att du inte behöver gå och fylla på vatten stup i kvarten och detta är en av våra favoritvattenpistoler från Fortnite-serien.

NERF Super Soaker Splash Mouth

Denna vattenpistol har två lägen, pumpa så sprutar den som en vanliga vattenpistol men blir det en riktig närstrid kan du snabbt öppna upp vattenmagasinet och hälla allt vatten på din motståndare på en gång! Tack vare denna snabba öppningsmekanismen går det supersnabbt att ladda om denna; öppna – ner i en hink – klart!

NERF Super Soaker Flashflood

Detta vattengevär har en unik design och unika funktioner. Det översta pumpmunstycket påminner om de vattengevär där man suger upp vatten direkt ur en hink, sjö eller hav och sedan skjuter ut i en tjock stråle, fast denna tar vatten ur ”magasinet”. Vattnet kommer att gå åt fort – men det är också meningen. Använd denna för att blöta ner dina motståndare rejält! Undertill finns det ett orange pumpmunstycke, denna använder du för en smalare stråle med mer precision. Vid varje pumprörelse så skjuter du ut en tunn vattenstråle. Du har alltså två funktioner i denna och båda är av pumptypen. Du har alltså ingen avtryckare utan det är du som avfyrar när du pumpar. Därför rekommenderar vi inte denna till de allra yngsta där det kan vara svårt att hålla i den med små händer och armar och samtidigt få en bra precision. Är du lite äldre, kanske 7år+ så kan detta vara ett intressant alternativ!

Vattenballonger på ett kick!


Bunch O Balloons – Vattenballonger!

När vi pratar vattenkrig kan man såklart inte glömma bort vattenballongerna! Kanske är ballongerna ditt primära vapen eller kanske är det backupen när allt annat vatten är slut? Oavsett så vet vi alla hur tidsödande och jobbigt det är att fylla vattenballonger en och en – och inte minst att knyta dom (utan att de går sönder). Bunch O Balloons från Zuru är lösningen på alla dina problem! Koppla på munstycket på kranen eller vattenslangen (adaptrar för flera olika kopplingar medföljer) och du fyller 33 ballonger på nolltid. Varje förpackning innehåller 3 omgångar i 3 färger, totalt 100 ballonger! När de är färdigfyllda glider de av fyllningsmanicken och de ”knyter” sig själva tack vare de pyttesmå gummisnoddarna. Detta är ett måste i sommar!

Ta vattenleken till nästa nivå!


Gigantisk uppblåsbar vattenspridare

Okej, detta är inte ett vattengevär eller en vattenpistol men ingen har mått dåligt av att komplettera vattenkriget med en gigantisk uppblåsbar vattenspridare. Uppblåst är de närmare 2 meter långa eller höga och de passar givetvis till de flesta trädgårdsslangar. Använd den som skydd i vattenkriget eller låt den bara vara en svalkande oas i uppehållen mellan vattenkrigen. Den perfekta vännen en varm sommardag!

Prisklasser och kvalité?

De flesta vattenpistoler/vattengevär vi har med här är tillverkade från NERF och det finns en anledning till detta. Det är stor skillnad på kvalité på NERF-vattenpistolerna jämfört med de 29-kronors-varianterna du kan hitta på stormarknaden. Dessa tål fler än två leksessioner och spricker inte och börjar läcka efter första gången du tappar den. Vi tycker att en bra vattenpistol ska tåla lek på riktigt.

Det finns några andra märken som vi ännu inte har testat. Jollyroom har till exempel sitt ”egna” varumärke ”Fippla” som har en lite billigare prisbild. Vi återkommer när/om vi testar dessa.

Spyra 1 & 2 – Framtidens elektroniska vattenpistol

Denna har en hög ”vill-ha-faktor” men går för närvarande inte att få tag på i Sverige, i alla fall inte vad vi har hittat. Den är unik på en mängd olika sätt, inte minst att den är elektronisk både vid påfyllning och vid avfyrning. Den skickar iväg vatten i små ”kluttar” med en hög hastighet. Det går även att ladda en större vattenmängd genom att hålla inne avtryckaren. Den har även en display som visar hur mycket vatten du har kvar i tanken. Här slipper du att pumpa; det är bara att sikta och trycka på avtryckaren. Batteriet är så klart uppladdningsbart.

Spyra 1 blev snabbt en succé och Spyra 2 som kommer ut när som helst är en vidareutveckling som är lite bättre på allt. Priset är det enda som eventuellt avskräcker mer än själva vattengeväret, nämligen €150 styck eller ett två-pack för €279.

Starkaste vattenpistolen genom tiderna?

Världens starkaste vattenpistolI slutet av 90-talet var ”Super Soaker” de som regerade. 1996 kom Super Soaker CPS 2000. Det var den starkaste vattenpistolen på marknaden och sköt minst 50 feet, cirka 15 meter. Den rymde cirka 1 liter vatten och byggde på tryckkammare där man pumpade upp ett högt tryck. De slutade till slut säljas, en del säger att de blev förbjudna då personer blivit skadade av den starka strålen. Det fanns till och med en varning på vattengeväret där det stod att man inte skulle sikta på varandras ansikten.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp