Läser just nu
Kommer leksakerna ta slut i jul?
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Kommer leksakerna ta slut i jul?

julklappsbrist - leksaksbrist

Coronapandemin har påverkat alla på olika sätt. Nu verkar det som att även leksaksleveranserna kan påverkas. Fraktpriserna runt om i världen har stigit till rekordhöga volymer och halvledarbrist (som används i nästan alla digitala produkter) har medfört att det finns brist på en mängd varor. Tyvärr är inte leksaker exkluderade.

Högre leksakspriser

Sveriges Radio Ekot rapporterar att flera företag redan har höjt priserna på sina leksaker, till exempel så har Mattel; tillverkaren av Barbie höjt flera av sina leksakskategorier med 10 %. Även Hasbro som bland annat tillverkar My Little Pony har gått i samma spår. Det är de högre fraktpriserna, det lägre utbudet och andra brister som medför att priserna ökar. 

Risk att leksakerna tar slut

Det finns en stor risk att det kommer gapa tomt i hyllorna när julen närmar sig. Du kanske redan har varit med om att det är utplockat när julen närmar sig, men i år finns risken att det blir betydligt mer utplockat än vanligt. De mest populära leksakerna kommer ta slut först och man kan inte räkna med påfyllning i samma takt som tidigare år. 

Var ute i god tid

Vårt tips är att du planerar och genomför julklappsinköpen så tidigt som möjligt. Börja gärna redan idag för att vara säker på att kunna köpa just de julklappar du vill ge bort.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp