Läser just nu
Tågbord – rolig och smart tåglek
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Tågbord – rolig och smart tåglek

Tågbord - köpguide

Tågbord är något som många kanske tycker är en onödig möbel att inskaffa, men faktum är att det finns många fördelar med att ha ett tågbord till barnet. Visst, det är ett helt bord som kommer att ta plats, men då hamnar ju barnets hela tågbana på ett enda ställe, det blir en lek i en bra höjd för barnet, och man slipper ha en tågbana ute på golvet som kanske kommer att vara i vägen och måste plockas bort efter varje lekstund. Ibland kanske barnet har lyckats göra en väldigt spännande bana som det vill ha kvar och då är det inte roligt att få den isärplockad. Och så riskerar man inte att kliva på några tågdelar som barnet missat att plocka upp från golvet om allt är samlat på ett bord. Ett tågbord är också smidigt för föräldrarna att flytta fram på golvet för att barnet ska ha bra plats att leka vid bordet och vid dagens slut, eller vid behov, enkelt flytta åt sidan så att det inte är i vägen. Har man ett barn som älskar att leka med tåg och kan göra det i flera timmar så kan ett tågbord verkligen vara perfekt att ha hemma!

Flera funktioner

Tågborden fungerar inte bara utmärkt som tågbord, utan vissa kan också ha lite andra funktioner, som till exempel en vändbar bordsskiva där andra sidan är en whiteboard som barnet kan rita på. Tågbordet kan också ha flera smarta förvaringslådor där man antingen kan förvara tågbanan och tillbehören efter lekens slut, eller om man alltid vill ha tågbanan framme på bordet kan man förvara andra leksaker i bordets lådor. Det går ju också att ha andra leksaker på bordet om barnet inte längre vill leka med tågbanor, så borden har inte bara funktion som tågbord även om det är deras huvudsyfte. För ett bord är ju alltid ett bord.

Tågbord kompatibla med BRIO tågräls?

Det finns flera olika tillverkare av tågbord, som till exempel Classic World, KidKraft, Hape, Bigjigs och STOY. Även fast de är från olika tillverkare så fungerar ändå alla tågbord med BRIO tågräls om man vill utöka sina tågbanor på borden.

Klarar du dig utan bordet? Läs gärna vår köpguide till trätågbanor här!

Vilken ålder?

Eftersom alla tågbord innehåller smådelar så rekommenderas de inte till barn under 3 år.

KidKraft Tågbord Waterfall Mountain

Kidkraft – Tågbana – Waterfall

Produktinfo
Ett tågbord med en fast tågbana runt bordets kanter och en spännande byggbar tågbana mitt på bordet. Totalt ingår 112 delar, som en lyftkran och flera roliga fordon varav tre går att köra på tågrälsen. Ett berg med vattenfall som tåget kan köra igenom, träd, vägskyltar, olika personer, en polisstation och en brandstation. Under bordet finns det fyra förvaringslådor som förenklar när leksakerna ska plockas undan, det innebär också att leksakerna alltid finns vid tågbordet. Detta är ett tågbord som garanterat ger barnet en rolig tågbana som kan köras hur många gånger som helst.
Classic World Tågbord 60 Delar, Vit

Classic World tågbord

Produktinfo
Detta tågbord har en smart design med en kant runt bordet vilket gör att sakerna håller sig lätt kvar på bordet, väldigt bra när det kommer till de mindre delarna. Tågbordet kommer med totalt 90 delar, varav över 20 olika delar är för att bygga upp en spännande tågbana med. Övriga medföljande delar är olika fordon, som lok med vagnar och buss, olika byggnader, träd, människor och skyltar. Alltså lite som ett helt samhälle för barnet att leka med. Bordet är också lätt att flytta åt sidan när leken är slut för dagen.
KidKraft My Own City Tågbord

Kidkraft – My Own City Tågbord

Produktinfo
Det här tågbordet består av 120 delar, förutom en väldigt rolig tågbana finns det helikopterplatta, bensinpump, kontrolltorn och flera fordon och skyltar. Även fast tågbanan är bordets huvudfokus så finns det massa andra spännande saker runt omkring banan som man kan göra och utforska, vilket verkligen kommer att ta leken till nya höjder! Bordet har också två smarta förvaringslådor med handtag plus en extra funktion: bordsskivan är vändbar och undersidan är en whiteboard som är rolig att rita på.
Bigjigs - Tågbana - Järnvägsbord Med Spår - 59 Delar

Bigjigs – Järnvägsbord med spår

Produktinfo
Detta tågbord består av 59 delar som kommer att göra leken extra kul. Förutom en tågbana som kan byggas ihop på olika spännande sätt finns det helikopterplatta med helikopter, båt, tåg och andra fordon, flera människor, träd, skyltar och olika byggnader. Bordets platta har en fast matta med en sjö på och även en väg med bland annat en rondell som är kul att köra fordonen runt i. Så även om tågbanan är bordets huvudsyfte så finns det också andra fordon att köra och flyga som kommer att vara ett extra roliga tillskott till tågleken!
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp