Läser just nu
Tågbanan – en rolig och hållbar leksak

Tågbanan – en rolig och hållbar leksak

Tågbanor i trä

Tågbanor är en leksak som verkligen inbjuder till många timmars lek. Många barn är väldigt intresserade av motorfordon och hur dessa låter så att få sitta och köra ett tåg på rälsen och imitera tågets ljud är en rolig lek för väldigt många barn, och en lek som kan pågå länge. Tågbanor går ju också att enkelt bygga ihop på olika sätt så att det alltid är nya banor att köra runt på varje dag, vilket blir extra spännande. Att köra tåg hjälper barnets utveckling och gynnar både fantasin och kreativiteten, för det är roligt att låtsas att tåget är ett riktigt tåg som tutar fram på spåret och det är kul att fundera ut hur man ska bygga nya roliga banor och var de ska gå, kanske igenom olika rum, eller varför inte direkt på vardagsrumssoffan? Tåg och tågbanor är också något som många barn gillar att leka med under många år, och tågbanor brukar vara ganska outslitliga. Så det är en rolig och hållbar produkt att investera i till barnens lekrum och som de kommer att älska att leka med.

Ålder för tågbanor

Många tågbanor innehåller mycket smådelar så därför rekommenderas de inte till barn under 3 år. Men det finns vissa tågbanor som är enklare gjorda och inte har några farliga smådelar, så de passar perfekt till tågälskande barn från 18 månaders ålder. Innan man köper en tågbana så kan det vara bra att kolla vilken ålder de rekommenderas från så att man köper hem en passande tågbana direkt.

Set eller separata delar?

Det bästa är att köpa ett set att starta med eftersom det i ett set ingår en hel tågbana. Seten brukar också vara billigare att köpa än lösa delar, så seten är alltid en bra startpunkt. Sedan kan man köpa till delar för att bygga på tågbanan eller för att kunna bygga ihop flera olika tågbanor.

Kompatibilitet tågbanor

Nästan alla tågbanor fungerar att sätta ihop med BRIO tågbanor eller med varandra, vilket innebär att man inte behöver hålla sig till ett specifikt märke hela tiden, utan kan variera efter tycke och smak.

Nya spännande tillbehör

Idag finns det många olika slags tillbehör att välja mellan till tågbanor och det kommer dessutom nya spännande tillbehör hela tiden. Det finns Toy2 Track Connectors som bygger ihop BRIO tågbanor, och även tågbanor av andra märken, med DUPLO. Förutom den innovativa produkten finns också BRIO Smart Tech som genom sin smarta teknologi kan få tågen att till exempel stanna. Funktionerna fungerar dock endast tillsammans med speciella BRIO tåg, men de tågen går att köpa separat tillsammans med Smart Tech-tunnlar så att man kan använda dem till andra tågbanor.

Några roliga set med tågbanor

Årets leksak 2020

BRIO 33972 – Action Tunnel Travel Set Smart Tech

Produktinfo
Denna tågbana har smarta tech sound-funktioner vilket gör att det finns ljud, rörelser och färgglada lampor som lyser under leken. Dessa funktioner kan barnet själv programmera och det går också att spela in egna ljud som spelas upp när tåget åker igenom tunneln. Det finns också små action-tunnlar som skapar en reaktion från tåget, till exempel får det att stanna eller ändra riktning. Totalt består tågsetet av 37 delar, det är en tågbana i trä med flera spännande tillbehör som gör tågets färd extra rolig, plus lite träd, skyltar och människor. Rekommenderas från 3 år.
Brio World Deluxe
En hel leksaksvärld!

BRIO World 33766 – World Deluxe Järnvägsset

Produktinfo
Detta stora set med 106 delar kommer att ge många roliga lekstunder. Förutom tåg så finns det andra roliga fordon att köra på tågbanan i trä, till exempel traktor och lastbil. Det finns dessutom andra fordon med i setet, som ett flygplan med landningsbana och en båt med ett fyrtorn. Så detta set är verkligen inriktat på att det är ett samhälle med mycket spännande som händer, det medföljer också några olika människor. Förutom alla delar så har det även en del roliga ljud- och ljuseffekter. Rekommenderas från 3 år.
För de yngsta

BRIO 33727 – Min första Järnväg – Nybörjarset

Produktinfo
Ett lite enklare set med tågbana som passar för de yngre barnen. Det är en rolig tågbana i trä med några färgglada delar av plast, en bro som är rolig att köra tåget både uppför och nedför, och ett fint färgglatt tåg med lok. Rekommenderas från 18 månader.
Brio Min första järnväg batteridrivet tåg
Med batteridrivet tåg

BRIO 33710 – Min första järnväg med batteridrivet tåg

Produktinfo
Detta roliga tågset har en bana i trä med några färgglada delar. Det finns några delar att lägga under tågbanan så att det höjs så det blir roliga höjdskillnader för tåget att köra på. Det har en färgglad tunnel och det fina tåget drivs med batteri, trycker man på pilknappen på tåget så startar det av sig själv. På tågvagnen sitter det ett hjul som snurrar under färden. Detta är en väldigt rolig tågbana som passar de yngre barnen. Rekommenderas från 18 månader.
Stort järnvägsset från Kidkraft

KIDKRAFT Tågbana – Bucket Top Construction

Produktinfo
Ett häftigt tågset tillverkat i björk och plast som består av 61 delar. Ett roligt inslag är det gjutna berget i plast som både är en del av tågbanan och locket till banans förvaringslåda! Förutom den roliga tågbanan följer det med olika delar för att göra banan mer spännande, som olika upphöjningar, vägbom, grustag och lyftkran. Förutom tåget finns det andra fordon, och så finns det skyltar, gatlysen, träd och människor som kommer att göra leken riktigt spännande! Rekommenderas från 3 år.
Ikea lillabo järnvägsset
Prisvärt startkit från IKEA

IKEA Lillabo tågset

Produktinfo
Den här tågbanan i massiv bok har ett färgglatt tåg med vagnar, också de i bok, och en spännande tunnel i plast som tåget inte bara kan köra igenom, utan den fungerar även som en upphöjning att lägga tågbanan på. Ett enkelt men ändå roligt tågset som kommer ge barnet en kul lekstund! Rekommenderas från 3 år.
VIGA tågset 90 delar
Hela 90 delar

VIGA Tågset 90 delar

Produktinfo
Ett spännande tågset i 90 delar som barnet kommer att älska att köra. Det finns en bro och massa upphöjningar till banan, dessutom går det att lägga spår som delar på sig. Med i setet finns hela åtta olika tågvagnar, hus, skyltar, djur, människor och tre olika fordon. Helt enkelt allt som behövs till en rolig och berikande lek. Rekommenderas från 3 år.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp