Läser just nu
Babyleksaker – leksaker som passar barnets första år
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Babyleksaker – leksaker som passar barnets första år

Babyleksaker

Även för en liten baby är det viktigt med lek eftersom leken stimulerar barnet att upptäcka världen. Under barnets första år är bland annat känsel och syn viktiga i leken, och de går att stimulera med spännande leksaker i olika färger, former och texturer som hjälper barnet att utforska både sina sinnen och världen. Även att stimulera hörseln är viktigt under det första året och det finns flera roliga bäbisleksaker som ger ifrån sig lite olika ljud, till exempel skallror. När barnet har passerat halvåret brukar det också utforska världen genom att bita på saker, då kan spännande kuber och bollar med olika former vara bra att bita på. Barnet brukar inte behöva jättemånga leksaker under sin första tid, men ett bra och spännande babygym kan vara viktigt, och några roliga leksaker som hjälper barnet att upptäcka världen.

Förutom att vi här tipsar om leksaker för de allra minsta så är detta också en hjälpande hand för dig som är på jakt efter en bra present eller julklapp till en nyfödd eller liten baby.

Ett urval av leksaker som passar de allra minsta

Detta är bara ett urval av babyleksaker som vi själva eller vänner har använt. Gemensamt för samtliga är att de uppmuntrar barnet till lärande och motorik på olika sätt.

Sensoriska lekbollar

Produktinfo
Dessa bollar har olika ytor och kommer att ge barnet en spännande sensorisk upplevelse. Under barnets första år är känsel ett sätt att upptäcka världen, både med händerna och med munnen. De här bollarna kommer att stimulera både barnets känsel och upptäckande av världen genom de olika ytorna som varje boll har, det finns till exempel bollar med olika piggar. Bollarna kommer i ett set med åtta stycken som ligger i en genomskinlig plastburk. Rekommenderas från 6 månader.
sofie giraff - bolar och klossar

Sophie the Giraffe – So pure bollar & kuber

Produktinfo
Detta set innehåller två bollar och två kuber som är gjorda av naturgummi och därmed också perfekta för barnet att bita på. Kuberna kan man stapla och bollarna är bra att rulla eller krama i handen. Alla kuber och bollar har upphöjda motiv för att göra dem roligare för barnet att utforska, och de har glada färger för att stimulera barnets syn. Rekommenderas från 3 månader.
Aktivitetsskallra för bebisar

Done by deer – Aktivitetsskallra

Produktinfo
Denna aktivitetsskallra är väldigt multifunktionell. Det är en stor, mjuk ring som har flera mindre leksaker fastsittande på sig. Dessa leksaker är av olika former och har olika texturer, dessutom ger de ifrån sig lite olika ljud. Detta gör att bäbisen får bra stimulans både vad gäller hörsel och känsel. En av leksakerna är också en bitleksak som är bra om det kliar i tandköttet. På skallran sitter det dessutom en ring som gör att skallran går lätt att fästa på till exempel barnvagnen.

Sea Friends – babygym

Produktinfo
Ett mysigt babygym som är tillverkat av återvunnet material. Det består av en mjukt vadderad lekmatta och en mjukt vadderad båge där det sitter tre roliga leksaker som hänger ner och är enkla att sätta i rörelse. På ena nedersidan av bågen sitter en barnsäker spegel. Leksakerna är gjorda för att stimulera barnets hörsel med olika ljud, som prassel, barnets känsel genom olika texturer och barnets syn genom leksakerna i olika former och färger. Lekmattan går enkelt att vika ihop så att den blir en bärbar väska och mattan går också att tvätta i maskin.

Clementoni baby mjuka klossar

Produktinfo
De här mjuka klossarna kommer att stimulera barnet på många sätt, de är inte bara mjuka, utan de har också spännande mönster och färger samt olika ljud. En kloss har en skallra, en piper vid tryck, en prasslar och den fjärde har en spegel. Alla klossar har en ögla för att enkelt kunna hängas upp, och en har ett kardborreband för att kunna fästas med de andra. Med dessa klossar kommer barnet att stimulera hörsel såväl som syn och känsel. Rekommenderas från +0 månader.

Raffi Skallra

Produktinfo
Den här skallran har en rolig utformning och är enkel att greppa för det lilla barnet. Skallran är designad med svarta prickar i olika storlekar och snälla ögon som är spännande för barnet att utforska. Leksaken skallrar väldigt lätt vid skakning så barnet behöver inte vara så stark för att få ut roliga skallerljud från denna leksak.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp