Läser just nu
Mikroskop för barn
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Mikroskop för barn

Mikroskop för barn

Att få upptäcka världen genom ett mikroskop tar barnets utforskariver till helt nya nivåer. Att se något litet förstorat till något väldigt nära är både fascinerande och intressant. Barn som får använda mikroskop brukar kunna utveckla ett stort intresse för naturvetenskap, ett intresse som följer med genom livet. Det är väldigt viktigt att någon vuxen hjälper barnet att använda mikroskop så att det lär sig det rätta sättet från början, för annars kan det kännas för komplicerat och då är mikroskop ingen rolig sak att använda. Så med hjälp och uppmuntran från vuxna i omgivningen kan ett mikroskop vara ett roligt och givande verktyg som kanske bidrar till att barnet blir en duktig vetenskapsman eller -kvinna som vuxen.

Vilken ålder för att använda mikroskop?

Ett mikroskop kan ses som en leksak eller som ett verktyg, det brukar höra samman med åldern. För yngre barn kan det lättare ses som en leksak, medan de äldre barnen ser det som ett verktyg för att utforska saker på riktigt nära håll. Flera av de mer avancerade mikroskopen har en åldersgräns på 8 år. Det brukar vara från den åldern och uppåt man har mer förståelse för kunskapen som utforskningen i ett mikroskop ger, och man har också bättre förståelse för lite mer avancerad teknik. Men det finns också mikroskop som passar för yngre barn och som är enklare att använda. Så visar barnet en nyfikenhet för att utforska saker i mikroskop så ska ju åldern inte få vara ett hinder, utan då får man köpa ett som passar till yngre barn.

Olika förstoringsgrader

Mikroskop kommer med olika förstoringsgrader, de flesta har ett ganska stort omfång så att man enkelt kan kolla på både större och mindre objekt, medan vissa mikroskop bara förstorar med omkring 5x–50x. Ju högre förstoring, desto mer detaljer kan man se. För yngre barn brukar det räcka med en lägre förstoringsgrad eftersom det kan kräva mer koncentration att se alltför mycket detaljer.

Ett urval av några spännande mikroskop

Vi kan såklart inte ha med hela mikroskop-sortimentet, men vi har gjort ett urval av mikroskop som passar för olika åldrar och prisklasser.

mikroshop-alga-hd

Alga HD Microskop

Produktinfo
Med detta häftiga mikroskop i fint orange och svart kommer barnet att känna sig som en riktig vetenskapstjej eller -kille. Mikroskopet har en snygg design där foten liknar en hästsko. Detta mikroskop kan man förstora saker med 100x, 250x och 500x deras riktiga storlek. Vilket gör att man kan titta på riktigt små saker, som kanske en insekt, eller varför inte pröva på en liten brödsmula! Med mikroskopet medföljer det bland annat testskivor och en pincett. Lämpligt från 8 år.
mikroskop-clementoni-mitt-forsta

Clementoni – My First Microscope

Produktinfo
Detta mikroskop är lätt att transportera och lätt att använda. Mikroskopet förstorar upp till 300x. En spännande detalj är att om man vill titta på något som nästan är genomskinligt, som vatten, så har mikroskopet en spegel som går att rikta in så den tar åt sig av ljuset i omgivningen. På så sätt blir det undersökta objektet upplyst underifrån vilket ger det ett mer intressant utseende att utforska. Med mikroskopet medföljer det saker som underlättar undersökandet, som testskivor och lite annat. Lämpligt från 8 år.
mikroskop-fippla-mikroskop

Fippla Mikroskopset med tillbehör

Produktinfo
Det här fint gröna mikroskopet har LED-upplysning och så mycket som 46 delar. Det är flera olika tillbehör för att underlätta och berika barnets utforskande till max, till exempel flera olika testskivor, burkar, pincett och pipett. Mikroskopet kan förstora med 40x, 100x och 400x, vilket innebär att det är lämpligt för att se på både större och väldigt små saker. Lämpligt från 3 år.
mikroskop-zoom-mikroshop-kids

Zoom Mikroskop Kids Singel

Produktinfo
Det här färgglada mikroskopet har en lite enklare utformning och är perfekt till de yngsta utforskarna. Mikroskopet har en extra okulartub vilket innebär att man kan växla mellan två olika objektiv som har olika styrkor, den ena förstorar 5x och den andra 10x. Med mikroskopet följer det med sex objektglas med olika bilder som är roliga att kika närmare på. Dessutom har mikroskopet en LED-lampa för att det ska gå lättare att se objektet. Lämpligt från 3 år.
mikroskop-levenhuk-labzz-m101

Levenhuk LabZZ M101

Produktinfo
Ett snyggt färgat mikroskop som är gjort av stabil och lätt plast. Mikroskopet har tre olika objektiv på 4x, 10x och 40x. Detta innebär att man kan förstora saker från 40x till 640x vilket är ett väldigt stort och bra omfång för att kunna utforska många saker i varierande storlekar. Mikroskopet har en stark LED-lampa och drivs med batteri. Med mikroskopet följer det några tillbehör för att man snabbt ska komma i gång med sitt utforskande. Lämpligt från 3 år.
mikroskop-navir-ultraviewer

Navir – Ultra Viewer

Produktinfo
Detta är ett annorlunda och spännande utformat mikroskop som kommer att göra forskandet extra roligt! Objektet läggs på en okrossbar spegel mitt i mikroskopet och när man studerar saker ovanifrån så har man 10x och 20x förstorningar, men om man studerar dem horisontellt eller underifrån får man en förstorning på 3x. Lämpligt från 5 år.
mikroskop-celestron-for-barn

Celestron mikroskop

Produktinfo
Ett batteridrivet mikroskop med belysning som har en avtagbar huvuddel som man enkelt kan stoppa i fickan och ta med sig om man till exempel vill utforska någonting direkt ute i naturen, kanske mossa nere på marken. Mikroskopet förstorar i tre nivåer, 50x, 100x och 200x och har också en 2x zoom. Den har även en mobilhållare och levereras med några olika tillbehör.
Eyeclops - årets leksak

Eyeclops Digitalt Mikroskop

Produktinfo
Ett litet och roligt mikroskop som också har kamera! Tack vare mikroskopets storlek så är det enkelt att ta med sig för att undersöka saker på nära håll på olika platser. Det förstorar upp till 800x och har en 2,4 tums färgskärm. När zoomläget är avstängt fungerar mikroskopet som en kamera. Lämpligt från 8 år.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp