Läser just nu
Lekbutiker som gör affärsleken roligare
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Lekbutiker som gör affärsleken roligare

Affärslek -Leksaksaffärer - Köpguide

För att göra affärsleken ännu roligare kan man köpa hem olika affärsstånd och butiker och bygga upp en butikshörna hemma så att det känns mer som en riktig affär när man leker. Att kunna lägga upp varorna på hyllor för att kunden lätt ska kunna se dem, eller att kunna sälja lekglass direkt från ett glasstånd kommer att uppmuntra barnens fantasi och kreativitet, och de kommer verkligen att få spela rollen som butiksbiträde till max. Lekbutiker är någonting som barnen kan leka och ha roligt med i många år, för många är rejält byggda i trä. Dessutom har de flesta en design som innebär att de kan användas att ha andra leksaker på om barnen skulle tröttna på att leka affär. Så även fast de säljs i ett syfte har de andra möjligheter också, så det behöver inte bli någon sak som kommer att stå och samla damm. Men med tanke på deras roliga utformningar och tillbehör så kommer nog barnen inte att tröttna på dem och på att leka affär i första taget!

Många olika butikstyper att välja mellan

Lekbutiker finns i många olika varianter, det finns mindre som tar inte så stor plats och lite större som tar en del plats. Vissa av de större butiksstånden har hjul och är enkla att flytta medan andra inte är lika mobila. De mindre butikerna är smidiga att ställa på bord eller direkt på golvet vid lek och är lätta att ställa undan efteråt. Med vissa butiker följer det med leksaksmat och annat att sälja, medan med andra butiker får man köpa till sådant själv. De kommer också i lite olika prisklasser. Så vilken man ska välja är inte alltid lätt, det enklaste är nog att gå efter vilket utrymme som finns hemma och vilken barnet kommer att gilla bäst gällande funktion och design. De flesta lekbutiker rekommenderas från 3 års ålder eftersom de har en del smådelar. Oftast brukar de enklare modellerna vara roliga för yngre barn, medan de lite äldre barnen vill ha mer avancerade butiker i sin lek som påminner mest om riktiga butiker och affärsstånd.

Ett urval av olika leksaksbutiker och affärsstånd

Melissa & Doug Glass- och korvvagn

Melissa & Doug Glass- och korvvagn

Produktinfo
Med denna fina dubbelfunktionella vagn kan barnen sälja korv med bröd eller glass. Vagnen går enkelt att ändra om från glassvagn till korvvagn. Vagnen som kommer med över 40 matdelar, förutom glass och korv finns det också lite annat ätbart, har två utdragbara lådor där maten förvaras. Hela vagnens design är väldigt färgglad och lekfull och barnet kommer att älska att få stå vid vagnen och sälja många olika sorters goda glassar eller varmkorvar till sina kunder. Rekommenderas från 3 år.
affarslek-jabadabado-marknadsstand

Jabadabado Marknadsstånd

Produktinfo
Ett roligt marknadsstånd i trä med många medföljande olika slags varor att sälja. Totalt är det 42 delar, förutom ståndet är det en kombinerad våg och kassaapparat, 2 tygpåsar, 28 olika varor att sälja, som till exempel kött, frukt, bröd och örter, och 10 mynt i olika valörer. Vagnen har flera fack att lägga varorna i så att det blir lätt för kunden att se och välja, dessutom går vagnen lätt att flytta tack vare två stadiga hjul. Rekommenderas från 3 år.
Bloomingville Leksaksaffär i trä

Bloomingville leksaksaffär i trä

Produktinfo
En rejäl och fin leksaksaffär i trä som rymmer många produkter för barnet att sälja. I nederdelen finns det små griffeltavlor att skriva upp varornas namn och pris på, dessutom har affären en sned hylla och en rak hylla att lägga upp varorna på så att de visas upp på ett lockande sätt. Det hänger också en randig markis över affären. Det är en bra affär till barn som redan har massa leksaksmat men inte har någonstans att sälja den. Rekommenderas från 2 år.
Marknadsstånd KID'S HUB

Kids Concept Marknadsstånd

Produktinfo
Ett välbyggt marknadsstånd där det ryms mycket mat att lägga upp till försäljning, mat som kommer att få kunderna att flockas. Leksaksmaten får man dock köpa till själv. Ståndet är byggt i MDF och plywood och har en markis av bomull i toppen. Marknadsståndet har två hyllor mot kunden och en hylla bakom disken. Högst uppe på marknadsståndet finns en griffeltavla att skriva på och det finns även två hängare på sidan av ståndet att hänga saker på. Rekommenderas från 3 år.
Melissa & Doug Liten Glassaffär

Melissa & Doug Liten glassaffär

Produktinfo
En rolig glassaffär med ett stort urval av glassar, det finns 8 olika smaker att välja mellan. Dessutom finns det 6 smaskiga toppningar, två olika strutar och en bägare. Så det finns något som kommer att passa i smaken för varje glassugen kund! Det medföljer också en meny, en träsked och en glasskopa att ösa upp glassen med. Ett perfekt glasstånd för barnen att leka med, speciellt om man inte har så mycket utrymme då affären inte tar stor plats och är enkel att plocka fram. Rekommenderas från 3 år.
Melissa & Doug Matbutik

Melissa & Doug matbutik

Produktinfo
En rejäl och robust matbutik med utrymme för många varor och dessutom en betalningsdel med en pipande scanner, ett vevbart varuband, kortsvepningsmaskin, knappsats/miniräknare och kassalåda. Så med denna matbutik kommer det inte att vara några problem med att ta betalt av kunden! Butiken har en ställning med fyra hyllor som kunden kan ta varor ifrån, samt några hyllor under betaldisken och en hylla med en dörr på sidan. All mat som kommer att rymmas på hyllorna får man köpa separat. Rekommenderas från 3 år.
Cloudberry Castle Marknadsstånd

Cloudberry Castle Marknadsstånd

Produktinfo
Ett enkelt och lätt marknadsstånd tillverkat helt i wellpapp. Ståndet har en markis, en disk och bakom disken en hylla. Så det finns utrymme för en hel del mat, den får man dock köpa till själv. Det finns också en tavla där man kan skriva upp vad man säljer. Detta marknadsstånd är gjort för att färgläggas i glada färger, kanske med målade bilder på maten som man säljer. Rekommenderas från 3 år.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp