Läser just nu
Pippi Långstrump leksaker

Pippi Långstrump leksaker

Pippi Långstrump leksaker

Världens starkaste tjej, det är hon det – Pippi Långstrump. Allas vår älskade Pippi som barn i många generationer har tittat på och baserat sina lekar på. De leksaker som finns med Pippi är både unika och samlarvänliga, många har kvar sina gamla Pippi leksaker just för att de är av stort värde för dem. Barnen gillar att leka med Pippisaker av olika de slag, hus, figurer, maskeradkläder och peruker bland annat. Många anser att dessa typer av leksaker är samlarföremål och det kan säkert stämma för många som väljer att samla och inte ge bort sina Pippi leksaker. 

En del saker som kan vara bra att tänka på när man ska handla leksaker med Pippi Långstrump är att titta på vilken ålderskategori de är till för. Det brukar ofta finnas för alla olika åldrar, både de allra minsta och de lite större som kanske tycker om att klä ut sig till exempel. Priset för leksaker med Pippi brukar ligga lite högre än leksaker gör normalt, just för att det är Pippi men inte bara på grund av det. Det är ofta väldigt tåliga och slitstarka leksaker som går att leka med år efter år utan att de går sönder. Det är viktigt att tänka på, att de har en bra kvalitet och att man får vad man betalar för.

Dockhuset för Pippi-fans!


Pippis hus – Villa Villekulla

Någonting som är väldigt populärt bland barnen idag är det omtalade Pippihuset. Det är en modell i starkt och tåligt trä, av Pippis hus Villa Villekulla. Det kan barnen inreda med möbler och klistermärken för att få det hemtrevligt och mysigt. Sedan kan man också köpa till de olika figurerna från Pippis värld, Tommy och Annika till exempel. Med hjälp av huset kan barnet få leka i Pippis värld. Figurerna och alla de olika möblerna till huset finns att köpa separat. När man köper huset så ingår det innertrappa, stege och en lekplatta som ska föreställa Pippis egen trädgård.

Möbler till Pippis hus

Det finns även små söta möbler i trä att köpa som tillbehör till sitt Villa Villekulla hus. Man kan antingen välja att köpa några delar eller hela kitet med det som behövs. Pippi behöver en säng att sova i, apan herr Nilsson likaså och ett bord med stolar kan vara bra att ha. Barnen brukar vilja möblera i sitt dockhus så att de kan leka ordentligt, på riktigt liksom. Där kan de med hjälp av alla olika figurer och möbler leka och upptäcka tillsammans med andra barn. Klistermärken som följer med till huset föreställer bland annat gardiner, tavlor och spis som barnet kan få klistra upp i huset och inreda med.

Hoppetossa – piratskeppet

Självklart ska väl Pippis pappas piratskepp få vara med. Alla barn drömmer om att ha alla leksaker från Pippis kollektion och vad vore väl mer passande än att få leka pirat som åker runt på hoppetossan och rövar. När man köper detta piratskepp ingår det inga typer av figurer eller tillbehör, de får man köpa till separat. Skeppet är gjort helt i trä och fungerar med hjälp av lite olika funktioner, så som att man kan hissa seglet, taket kan lyftas och akter kan fällas ned. Allt för att barnen ska ha så stor nytta som möjligt av leksaken, men de ska ju även ha roligt så klart.

Pippifigurer

Det finns massor med olika små figurer att köpa till, som man kan använda till både Villa Villekulla och piratskeppet Hoppetossa. Pippi, Tommy, Annika men även Pippis pappa, Prussiluskan och Kling och Klang finns att köpa till. Hästen Lilla Gubben och apan Herr Nilsson finns också de att leka med i både huset och på skeppet. De säljs styckvis eller i flerpack beroende på vilka figurer det är som man är ute efter. Kanske man redan har Pippi och hennes häst, då är det ofta enklast att köpa bara Tommy och Annika än att få med Pippi också.

Pippi mjukisdjur

För de allra minsta barnen men även för de lite större som tycker om gosedjur, finns det sådana i alla olika karaktärer från Pippis värld. Herr Nilsson och hästen Lilla Gubben, Pippidockor i olika storlekar och material för att nämna några. Kanske kan någon av dessa bli just ert barns favorit?

Pippi Maskeradkläder

För att få se ut som Pippi Långstrump för en dag så finns det ett helt set med maskeradkläder att tillgå. Det är inte bara kläderna som finns att köpa utan även Pippis skor som är alldeles för stora och man kan också få se ut som henne i håret, med hjälp av en röd peruk med utstående flätor på sidorna. Alla barns dröm att få se ut som Pippi för en dag.

Pippi – Lilla Gubben käpphäst

Som ett tillbehör och en extra kul grej så finns även Pippis häst Lilla Gubben som tillbehör när man är sugen på att leka Pippi. Lilla Gubben finns som käpphäst att köpa för den som vill ge sig ut på en ridtur.

Pippis dockservis

För det barnet som gärna leker lekar där det är mat och dryck inblandat så finns det även en dockservis med Pippi på. Detta färgglada set med muggar bjuder in till ett tokigt och roligt teparty. Dockservisen är i porslin och tål att diskas i maskinen. Den består av fjorton olika delar och kommer med lite olika tryck på. Det kommer självklart med en kanna som barnet kan ha saft, te eller någonting annat i och servera sina gäster som kommer på kalaset.

Frågor och svar

Vad heter filmerna med Pippi Långstrump?

Det finns två filmer med Pippi Långstrump som har blivit långfilmer. Den ena heter Pippi på rymmen och den andra heter Pippi på de sju haven. 

Vad heter de olika karaktärerna i Pippi?

Pippis pappa heter Efraim Långstrump. De två vännerna heter Tommy och Annika och vill helst leka med Pippi varje dag. Sedan har vi tant Prysselius och självklart de två poliserna Kling och Klang. Tjuvarna som poliserna jagar och försöker få fatt i när de har rymt från fängelset heter Dunderkarlsson och Blom. 

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp