Läser just nu
Babblarna leksaker

Babblarna leksaker

Babblarna leksaker

Många småbarnsföräldrar idag vet exakt vad babblarna är för några figurer och har nog sjungit med sina barn i deras klämkäcka melodier. Babblarna är sex färgglada figurer som har tagit hela Sverige med storm. De är barnens favoritleksaker, men till och med mer än så. De kan faktiskt hjälpa små barn i deras tidiga språkutveckling. När barnen tittar på filmer och filmklipp med dessa små roliga figurer och härmar babblarna, så utvecklas också barnens språk. En win-win situation skulle man kunna säga, barnen får både leka och lära på samma gång. 

Dessa små skojiga filurer kommer i en mängd olika varianter av leksaker. Det finns böcker om dem, filtar, kläder, bitringar och babygym till de allra minsta, men framförallt så finns babblarna som små samlarfigurer för barnen att ha att leka med, både i och utanför badkaret. Sedan får man icke förglömma den rad med olika storlekar och varianter dessa kommer i när det gäller gosedjur. 

Babblarna gosedjur

Det finns naturligtvis en hel uppsjö med olika babblarna gosedjur att välja bland. De kommer i små storlekar och i supersize där gosedjuret nästan är lika stort som barnet själv. Har ditt barn någon egen favorit bland dessa små underbara figurer så kan det kanske passa med en snuttefilt som ser ut som någon av dessa. Alla de olika babblarna finns porträtterade som olika typer av gosedjur, snuttefiltar och smådjur. Det är bara för barnet att välja sin egen favorit.

Babyskallra Babblarna

För de allra minsta barnen som har fattat tycke för dessa små babblare, så finns det olika typer av babyskallror att köpa. De är små och mjuka, ofta med handtag på båda sidor för att barnet enkelt ska kunna greppa tag om den. Bobbo, Bibbi, Babba, Doddo, Diddi och Dadda finns alla att köpa som skallra till din bebis. Genom att redan i tidig ålder presentera dessa figurer för barnet så kommer de lättare känna igen dessa även som lite större barn, när det är dags att börja titta på filmen till exempel. Då kan barnet lite om dem redan och tycker förmodligen att det är roligt och intresseväckande.

Babblarnas hus

Ja det finns faktiskt ett babblarna hus också som man kan köpa och leka med. Faktiskt så finns det två olika små hus att välja bland. Dessa finns att köpa antingen separat eller tillsammans i ett paket där båda ingår. Det första huset är Bobbo, Bibbi och Babbas hus och det andra är Diddi, Doddo och Daddas hus. Barnen kommer nog gärna vilja ha båda två, så det är lika bra att satsa på paketet där båda husen ingår på en gång. Dessa hus är tillverkade i trä vilket är ett slitstarkt material som inte kommer att gå sönder i första taget. Det är enkelt att bygga ihop och sedan ta isär ifall man behöver lägga undan det en stund. Dörrarna på huset går att öppna samt stänga men babblarna figurerna ingår inte, så dessa får man köpa separat. Klistermärken och lekplatta kommer att följa med de olika husen och barnet kommer antagligen älska att få sätta på olika, fina klistermärken på babblarnas hus. Det man behöver tänka på är att denna typ av leksak inte är lämplig för barn som är under tre år. Detta på grund av att det kan finnas med smådelar som kan utgöra en kvävningsrisk för barnet ifall de sätter det i halsen. Men som sagt, det är bara en rekommendation.

Babblarna plastfigurer

Babblarna kommer som sagt även i plastfigurer. Dessa brukar vara enormt uppskattade av barnen och kan användas till att leka med även när barnet sitter i badkaret. De säljs både i pack där alla de olika babblarna ingår och i två olika set med tre babblare i varje paket. Figurerna är tillverkade i plast men är fria från pvc och ftalat och är ingen fara att ha i munnen till exempel. De lite mindre barnen brukar tycka att just dessa plastfigurer är goda att stoppa i munnen, och det är som sagt helt ofarligt att göra det.

Babblarna Babygym

Babblarnas babygym kommer i härliga, mjuka och fina färger som får barnet att tycka att det är roligt att ligga där och sprattla. Babygym är för de allra minsta barnen som behöver lite rörelse i form av att ligga där och sparka med benen och sträcka på sig. På babygymmet finns det små söta gosedjur som hänger. De är självklart i form av de olika babblarna-figurerna som barnet kan ligga och titta på i gymmet samt sträcka sig efter. Allting på babygymmet är barnsäkert och det finns inga lösa delar som kan lossna eller fastna i barnets hals. Sidorna på babygymmet är tjocka och upphöjda för att barnet inte ska kunna ramla ut. Babygymmet stimulerar barnets inlärning och är ett roligt sätt för barnet att få lite lek och rörelse.

Vad heter de olika babblarna?

Först har vi Bobbo, den röda glada och spralliga figuren som älskar att dansa och röra på sig. Bobbo älskar äventyr och har ett hett temperament. 

Bibbi är den gula babblaren som är lite mer försiktig och stillsam av sig. Bibbi gillar att fundera och tänka mycket och att klura på saker och ting. Bibbi gillar att ta det lugnt helt enkelt. 

Babba är den bruna pratsamma figuren som gärna läser sagor och tycker om att prata om olika saker. Babba gillar olika typer av aktiviteter och är gärna den som styr och planerar upp vad de ska hitta på. Babba är även modig. 

Doddo är den blå hjärtformade babblaren. Doddo är lugn och stabil och sätter sina vänner före sig själv. Doddo älskar att sjunga och är den som ser till att alla har det bra och har koll på ifall någon är ledsen eller känner sig utanför. 

Diddi är den flerfärgade lilla babblaren som alltid är i farten. Diddi far ofta runt som ett yrväder och kan nästan aldrig vara stilla. Diddi gillar att hoppa, studsa och måla med alla möjliga sorters färger. Diddi är väldigt konstnärlig och gillar när det är mycket fart och fläkt. 

Dadda är den gröna figuren som ofta är ganska så impulsiv och klumpig. Dadda gillar att kramas och söker sig gärna till sina vänner för en go kram. Dadda älskar att vara utomhus, känner gärna på saker i naturen och att härma olika växter och djur som finns i naturen.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp