Läser just nu
Bamse leksaker

Bamse leksaker

Bamse leksaker

Bamse är en karaktär som inte många föräldrar har missat – mest eftersom de också växte upp med Bamse. Han är en folkkär karaktär som har varit älskad i flera generationer, och kommer fortsätta att vara älskad i många generationer framöver. 

Bamse skapades av Rune Andréasson redan 1966, och 1973 fick Bamse sin egna tidning. Det är fortfarande idag en populär karaktär bland barn i hela Sverige. Bamse är inte längre bara en karaktär som finns i en serietidning, utan finns idag även i både filmer och serier. Den första filmen kom ut redan 1966 och var en svartvit film. Bamse är världens snällaste björn som också är världens starkaste björn. För att vara stark krävs det däremot att han dricker sin farmors dunderhonung. I serietidningarna följer du Bamse och hans familjs liv. Du följer med på alla hans äventyr tillsammans med hans familj och vänner. Bamse är en karaktär som passar alla barn – och även vuxna. Viktiga läxor finns i tidningarna, filmerna och serierna. Det handlar om att ta hand om alla runt omkring dig, att alltid vara snäll och alltid ha förståelse – även för de som kanske inte förtjänar det. 

Att köpa Bamse leksaker är ett bra sätt att skaffa leksaker av hög kvalitet som kan användas av både pojkar och flickor. Lite saker att tänka på innan du köper Bamse leksaker är vad för ålder dessa är riktade till. Det finns både Bamse leksaker som passar för mindre barn, men även äldre barn. För mindre barn passar Bamse mjukisdjur helt perfekt och är en bra leksak att ge bort i present. För äldre barn finns det gympaspel som hela familjen kan använda tillsammans. En annan sak att tänka på är även vad för karaktärer som finns med. Tänk på att alla sets kanske inte har ditt barns favorit karaktär. Leksaker från Bamse är oftare också lite dyrare – men håller en hög kvalitet och leder till mycket glädje. 

Bamses hus och Bamsebyn

För barn som gillar att leka med leksakshus är Bamsebyn ett perfekt val. Du monterar huset själv och Bamsebyn kommer med fyra olika hus i trämaterial. Den kommer också med en lekmatta av kartong. Du kan köpa till figurer så Bamse och hans vänner kan flytta in, däremot måste karaktärerna köpas separat. Bamsebyn rekommenderas för barn som är 3 och uppåt.

Bamse figurer och figurset

Bamse figurer och figurset är populära leksaker för barn i hela Sverige. De passar perfekt tillsammans med Bamsebyn och att använda för Bamses Hus, men de även användas själv också. Ju fler figurer desto roligare blir det för barnen. De kan själv använda sin fantasi och skapa nya äventyr för Bamse och hans vänner.

Bamse gympaspel

Om du vill att dina barn ska röra sig samtidigt som de har kul är Bamse gympaspelet ett perfekt val. Du kan spela tillsammans hela familjen och göra motion till något roligt. Spelet går ut på att samla på sig kort och barnen får göra gymparörelser tillsammans med Bamse och alla hans vänner. Det hjälper barnen att aktivera hjärnan samtidigt som de få röra på sig.

Bamse mjukisdjur

Man kan aldrig bli för gammal för mjukisdjur, utan det är den perfekta gåvan för barn i alla åldrar. Det är inte bara Bamse som du kan krama om, utan även hans vänner så som Skalman. De är gjorda av ett mjukt plyschmaterial som gör att barnen kommer att älska att krama om mjukisdjuret hela natten.

Bamse stapelklossar

Stapelklossar är ett perfekt sätt att lära mindre barn om olika storlekar och hur de förhåller sig till varandra. Stapelklossar med Bamse karaktärer gör det ännu mer spännande och roligt för barnen. När klossarna är staplade på rätt sätt så ser barnet bilder från olika karaktärer från Bamse och i fyra årstider. Det är perfekt från 18 månader och uppåt.

Bamse lektält

Att tälta är ett äkta äventyr för barn – och med ett tält med Bamse karaktärer på är det mycket roligare. Ett Bamse tält är en perfekt gåva för barn som älskar äventyr. Det går att tälta både utomhus och inomhus och blir ett äkta äventyr tillsammans med Bamse. Det passar perfekt att ta med ett Bamse mjukisdjur till natten. Tänk dock på att fästa tältet i marken om det ska vara utomhus.

Bamse Trollerilåda

Om dina barn älskar magi och att trolla är Bamses trollerilåda verkligen den perfekta leksaken. Tillsammans med Bamse och alla hans vänner kan dina barn lära sig olika magitrick och den kommer också med en magisk hatt.

Bamse 4-i-rad (spel)

Att spela spel med hela familjen är något som är roligt och skapar minnen för livet. Bamse 4-i-rad är ett roligt spel, som även de mindre i familjen kan vara med på. Spelplanen är med olika karaktärerna, och du slår med tärningarna och där du hamnar lägger du en honungsburk och den som först får fyra i rad vinner spelet. Enkelt och roligt – och perfekt för alla Bamse älskare.

Vad heter Bamse karaktärerna?

Bamses fru heter Brummelisa och de har fyra barn tillsammans –  Brum, Teddy, Nalle-Maja och Brumma. Bamses bästa vänner är Skalman och Lille Skutt. Bamses farmor som gör den speciella honungen är mest känd som Farmor men hennes riktiga namn är Augusta Beata

Vad heter de nya Bamse filmerna? 

Bamse filmer är fortfarande idag väldigt populära och de senaste åren har det kommit ut tre nya Bamsefilmer. Den första Bamse och tjuvstaden släpptes 2014, den andra kom ut julen 2016 och heter Bamse och häxans dotter. Den senaste filmen Bamse och dunderklockan kom ut 2018. 

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp