Läser just nu
Leksakerna som också är inredning – eller tvärt om!
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksakerna som också är inredning – eller tvärt om!

Det finns så mycket fina leksaker som också passar som utmärkta inredningsdetaljer på barnrummet – eller kanske till och med i ett annat rum. Vi går igenom 11 favoriter som vi tycker tillför rummet det där lilla extra utöver att det ju faktiskt är något att leka med!

Detta kan du tänka på när du inreder

Satsa på lite dovare färger istället för de starka skrikiga om du vill att rummet ska ge ett lugnt intryck. Kombinera med trädetaljer om du tycker det är fint. Leksaker av trä och tyg är ofta fina tillsammans. Ett fåtal större leksaker är ett föredra framför många små.

Tipi-tält – Ett mysigt krypin eller en snygg inredningsdetalj?

Mini Tipi-tält från Kids Concept

En inredningsdetalj och rolig leksak i ett som varit populär i flera år. Finns i många olika färger och storlekar. Är en snygg inredningsdetalj i nästan vilket barnrum som helst och funkar ju faktiskt också som en myshöra eller gömställe för barnet i det vanliga vardagsrummet också. Fyll med kuddar och skapa ett mysigt krypin!

Dockhus

Ferm Living Dockhus Funkis i naturträ

Nu pratar vi inte rosa plastiga dockhus utan stilrena versioner där enkelheten får tala. Vad sägs om Funkis Dockhus från Ferm Living som du till och med kan sätta upp på väggen i lagom höjd? Eller Alice & Fox enfärgade dockhus? Finns i flera bleka färger.

Lekfulla mattor

Dessa två lekmattor från Kids Concept är både snygga och inbjudande för lek!

En snygg lekmatta fyller minst två funktioner i ett; snygg och lekvänlig (och kanske också lite mjuk?). Vi gillar Kids Concept lekmattor; Aiden med bilväg och Edvin Skog med tågräls. Redo för lek och samtidigt en snygg inredningsdetalj!

Babygym med stil!

Activity Babygym från Done By Deer finns i flera behagliga färger

Trött på de skrikiga babygymmen som alltid står framme och tar plats? Välj istället ett snyggt babygym som förtjänar sin plats i rummet! Till exempel Dark Powder från Done by Deer som är lättflyttat och annorlunda eller Neo från Kids Concept i omålat trä.

Aktivitetsleksaker

Tiny Toys från Done by Deer

Bitringar och andra aktivitetsleksaker för de allra minsta behöver inte plastiga och fula. Se till exempel på dessa snygga aktivitetsleksaker Tiny toys i 3-pack från Done by Deer. Rekommenderas till bebisar mellan 2 – 6 månader.

Gåbil i retroutförande

En gåbil behöver inte vara gul eller röd. Satsa istället på en i metall från till exempel Mini Speeders så blir det en snygg inredningsdetalj när den inte används längre. Finns i flera fina färger.

Leksaksförvaring som inredningsdetalj

Leksakerna ska ju ändå förvaras – så varför inte göra det med stil? Satsa på en snygg leksakslåda eller leksakssäck så gör det inget att den står framme i rummet. Vi gillar trälådan från Bloomingville men också den flätade förvarningskorgen Wyatt från Minitude som gör sig perfekt till de lite mindre leksakerna (finns i flera färger). Vi har också svårt att motstå förvarningskorgen från Little Roomies som är i form av ett ekollon. Finns i två storlekar på Hemtex.

Dragleksaker med stil

Dragleksaker från Sebra

Vi är barnsligt (hah!) förtjusta i Sebras virkade leksaker. Ett exempel är deras handvirkade Isbjörn-dragdjur som dras fram på en träplatta med hjul. Hjulen är försedda med en gummiring för att inte skada golvet och när den inte dras ut på äventyr är den en snygg detalj i barnrummet!

Gungdjur

Neo Mammut gungdjur från Kids Concept

En leksak som också passar utmärkt som en fin detalj i barnrummet då den ju till större delen står just där – som dekoration och påminner om sin existens. Vi gillar den lurviga Neo Mammuten från Kids Concept. Den stilrena Gungräven Edvin gillar vi också – vi är säkra på att den kommer att hitta sin plats i många barnrum framöver!

Gosedjur

Gosedjur från Jellycat

Oemotståndliga gosedjur från Jellycat i härligt manchestermaterial passar fint in på barnrummet. Att de har en tyngd i baken gör att de sitter extra bra och ser söta ut i hyllan eller vart de nu hamnat senast efter leken. Nyfödda och uppåt!

Leksakskök som smälter in

Har du inte läst vår köpguide om leksakskök kan du spana in den här. Men är du ute efter det mest stilrena leksaksköket? Då tycker vi att detta från STOY är rätt val! Skandinavisk enkelhet med sobra detaljer så passar detta in i vilket barnrum som helst!

Docksäng

Smallstuff docksäng (till vänster) och Done by Deer docksäng (till höger)

Ska dockan ha en säng så kan den lika gärna sova med stil.
Smallstuff Rosaline tycker vi är urläcker – ser ut som en pytteversion av Sebra-klassikern. Finns i vitt, grått och rosa.
Vi gillar också Tiny Cot Docksäng från det danska märket Done by Deer. Rekommenderas för lek för barn från 18 månader och den är cirka en halvmeter lång. Finns i ljusgrå och puderrosa. Två olika stilar men lika fina!

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp