Läser just nu
Leksaksspis & leksakskök

Leksaksspis & leksakskök

Nästan alla barn har, har haft eller har i alla fall lekt med en leksaksspis. Det är ett roligt och utvecklande sätt för barnet att leka rollekar och imitera de vuxna. En klassiker är såklart leksaksspisen från Brio. Förr var den ofta röd, men nu finns den även i svart och vitt. Men det finns många andra fina och spännande leksaksspisar så vi tänkte försöka vidga dina vyer med några tips på varianter som vi tycker om!

Tänk på detta när du väljer leksakskök

Kontrollera alltid måtten och mät upp eller föreställ dig hemma. En del leksakskök ser stora ut på bilderna men är i själva verket ganska små. Extra viktigt att tänka på om det är lite äldre barn som ska ha köket – så det inte känns för litet redan från början.

Plast eller trä?

En smaksak såklart, men det kan vara värt att välja en leksaksspis eller leksakskök som passar in i det rum som det är tänkt att placeras; både i stil, storlek och färg.

Brios leksaksspis & leksakskök

Klassikern med öppningsbar lucka och vridbara vred. Finns i rött, vitt och svart. Ganska billig och gör sitt jobb väl. Det går att köpa till en diskho som passar perfekt tillsammans med spisen.

Brio har även ett leksakskök i moderna tappning där både spis och diskho ingår. Denna har också en elektronisk timer (räknar ner från 15) med display och ljud.

Mickis leksaksspis & leksaksskök

Mickis leksaksspis har samma funktioner som Brios men här är plattorna inte klassiskt svarta utan här lyser de rött som lite moderna spisar.

Precis som med Brio så har Micki ett leksakskök där både spis och diskho ingår. Denna har ingen timer som Brios men diskhon i plast går att ta ur.

KidKraft Let’s Cook – Leksakskök med tillbehör

Leksakskök i retrostil med gasolbrännare på spisen och diskho.

Stoy Scandinavian Classic Leksakskök

Leksakskök i trä av svenska varumärket Stoy. Vi gillar den väldigt stilrena designen som passar in i vilket barnrum (eller annat rum för den delen) som helst – och som också blir en snygg inredningsdetalj. Stekspade, sked och gaffel i matchande design ingår.

Hape stort leksakskök

För den lilla kocken med stora drömmar finns Hape leksakskök som har allt man kan önska sig. Vad sägs om spis, vask, diskmaskin, kyl, microvågsugn, fläkt med lampa och kaffebryggare. Mått cirka 98 (L) x 37 (D) x 97 (H) cm.

Liten bubblare: Kids Concept Bordskök – Litet och portabelt!

Ett litet men ack så stilrent och sött litet leksakskök. Förutom att det är nätt så går det även att fälla ihop det och bära det i handtaget likt en väska. När det är ihopfällt kan man lägga kökets tillbehör i den. Till köket ingår kastrull, stekpanna, stekspade, slev samt salt- och pepparströare. Storlek på miniköket är 31 x 25 x 24,5 cm.

Glöm inte leksaksmaten & tillbehören

Det är leksaksmaten och tillbehören som aktiverar köket på riktigt. Spara använda (diskade och ofarliga) kartonger som passar till köket och komplettera med passande leksaksmat.

IKEAs leksaksmat i tyg tycker vi håller en bra kvalité sett till priset. Men vi rekommenderar även mat och redskap i trä som brukar hålla bra. Det finns också många fina köksredskap i rostfritt i litet format som passar bra till leksaksspisen och leksaksköken.

Visa kommentar (1)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp