Läser just nu
Leksaksgarage
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksaksgarage

Ett parkeringsgarage är en leksak som ofta håller i många år. Det finns en mängd olika varianter – allt från detaljerade enorma versioner i plast till stilrena enkla i trä. Vi har valt ut några favoriter i varje kategori som vi tycker om.

Tänk på detta!

De flesta parkeringsgarage är från 3 år då det kan finnas smådelar som kan vara farliga för barnet att stoppa i munnen, men det finns också en del leksaksgarage som har rekommenderad ålder från 2 år och det finns också enklare varianter som funkar för ännu yngre. Sedan gäller så klart sunt förnuft och i vilket sammanhang man leker med garaget och barnets utvecklingsfas.

Välj garage efter bilparken

Om barnet redan har en större mängd bilar kan det vara värt att köpa ett garage som är kompatibelt med den sortens bilar. De vanligaste bilarna i mindre format är till exempel Hot Wheels, Matchbox eller Majorette. De brukar ha en skala på cirka 1/64 eller 1/72 vilket resulterar i en längd på cirka 6,5 – 7,5 centimeter.

JaBaDaBaDo – Parkeringsgarage

Ett leksaksgarage tillverkat i trä med tre våningar plus en helikopterplatta. Självklart är den fullutrustad med både ramper mellan våningarna men också med en hiss som man styr med en ratt. På bottenplan finns en bensinpump om man behöver tanka. Det ingår 3 bilar och 1 helikopter.

Vi gillar den stilrena designen och att flera bilar ingår. Att den rekommenderas från 2 år är ett stort plus! Storlek 44,5 x 29,5 x 36 cm.

Kids Concept Parkeringshus Aiden

Kids Concept Aiden har en liknande uppbyggnad som JaBaDaBaDos parkeringsgarage med tre våningar plus en helikopterplatta. Det ingår också 3 bilar och 1 helikopter. Den är främst tillverkad i trä och på bottenplan finns en bom som går att öppna. Designen med de nedtonade färgerna gör att den passar in i vilket modernt skandinaviskt barnrum som helst. Självklart har den också en hiss som man kan vrida upp och ner. Rekommenderas från 3 år.

Fisher-Price Little People parkeringshus

Ett färgglatt parkeringsgarage från populära Fisher-Price. Detta är anpassat för de lite mindre barnen och rekommenderas från 1½ år. Komplett med en vevhiss, laddningsstation för elbilen, bensinpump och två Wheelies-bilar. Det går att köpa till fler fordon i Wheelies-serien om man vill.

Michelin Summertime Garage

Ett bilgarage med 4 nivår som passar de lite äldre barnen (men rekommenderas från 3 år). Detta garage har många detaljer som verkstad, biltvätt, bensinpump, bom och givetvis en hiss. Passar utmärkt tillsammans med de flesta leksaksbilar, till exempel Hot Wheels. Storlek 53 x 48 x 31cm.

Stoy Parkeringsgarage

Det svenska märket STOY fortsätter att övertyga med sina nya serie leksaker. Parkeringsgaraget tillverkat i trä är i dova “skandinaviska” färger och i vårt tycke väldigt tilltalande. Det är utrustat med bom, hiss, bensinpumpar och helikopterplatta. Det ingår 3 bilar och en helikopter och rekommenderas från 3 år.

Smoby Vroom Planet Mitt första garage

Roligt garage som funkar för de minsta (från 1 år). Många roliga funktioner och en lekfull design som verkligen inspirerar till lek. Här hittar man bland annat en bensinpump, en billyft, biltvätt, bom, hiss och helikopterplatta. 2 fordon ingår och det går att köpa till fler fordon i Smoby Vroom-serien. Detta garage passar dessutom ihop med andra av Smobys lekset och kan därmed byggas ihop till en större lekvärld.

Hot Wheels Ultimate Garage

Som namnet antyder så är detta verkligen det ultimata garaget. Detta är för lite större barn (från 5 år) och är enormt (jämfört med de flesta andra leksaksgarage). Med 4 våningar och 36 parkeringplatser så får även de lite större fordonsflottorna plats här. Flera snabba ramper att köra ner från garaget på, men passa dig, vid en av ramperna lurar en farlig haj!

I Ultimate Garage finns även en helikopterplatta, två hissar, en bensinstation och en verkstad. Brandsirener som både lyser och låter. 5 bilar och 1 helikopter ingår. Självklart går det att bygga ihop med andra Hot Wheelsbanor!

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp