Läser just nu
Creatable World dockor

Creatable World dockor

Vi har tidigare skrivit om den nya dockserien från Mattel (skaparna av bland annat Barbie). Då fanns de inte tillgängliga i Sverige men nu finns de äntligen i några butiker och vi gissar och hoppas att de kommer att dyka upp i allt fler allt eftersom, förhoppningsvis lagom till julhandeln.

Vad är Creatable World?

Det är en ny könsinkluderande dockor. De låter barnet bestämma hur dockan ska se ut tack vare att det följer med flera uppsättningar kläder och utbytbart hår. Dockorna har inte heller någon supersmal midja eller breda axlar. Det är upp till barnet att kombinera kläder och frisyrer helt efter eget tycke. Dockan behöver inte vara en tjej eller kille eller vara utformad efter vuxennormerna. Det finns också dockor i olika hudfärger. Dockorna är i ungefär samma längd som vanliga Barbie-dockor, det vill säga knappt 30 cm.

Vilka dockor finns det?

Det finns till en början 6 olika dockor att välja mellan. Det är möjligt att det kommer fler varianter längre fram men vi här har vi valt att presentera de som finns idag. Till varje docka följer det med två hårvarianter och sex klädesplagg, tre par skor och två accessoarer. Med dessa kläder och tillbehör kan man skapa hundratals olika kombinationer.

Blont vågigt hår

En kort blond frisyr, vitt linne och vita shorts har denna docka som standard. En lång peruk med vågigt blont hår, en väska, ett par glasögon, en hatt, en skjorta, en tröja, en jacka, ett par byxor, ett par shorts, en kjol och tre par skor medföljer också.

Svart flätat hår

Denna docka bär vitt linne och vita shorts och kort hår. Det medföljer en lång peruk, en tshirt, en tröja och en jacka, en kjol, ett par jeansshorts, cammobyxor, tyllkjol, väska, hatt, solglasögon och tre par olika skor.

Brunt vågigt hår

Denna dock bär ett svart linne, svarta shorts och kort vågigt hår. Det medföljer en lång peruk med brunt vågigt hår, en väska, ett par glasögon, en hatt, en t-shirt, en jacka, ett par shorts, en kjol, en klänning, ett par jeans och tre par skor.

Kopparfärgat rakt hår

Denna bär ett vitt linne och vita shorts och en kort frisyr. Det medföljer en lång peruk, en väska, ett par glasögon, en skjorta, ett sportlinne, ett par shorts, en kjol, ett par byxor, en skinnjacka, en keps och tre par skor.

Svart rakt hår

Förutom ett svart linne, svarta shorts och en kort frisyr så medföljer en lång peruk, en basker, glasögon, en t-shirt, en skjorta, en jacka, ett par byxor, en väska, två par shorts och tre par skor.

Blont krulligt hår

Denna docka har en relativt kort krullig frisyr och ett svart linne och svarta shorts. Det medföljer en lång peruk med längre krulligt hår, en väska, ett par solglasögon, en mössa, en munkjacka, en kjol, en väska, ett par byxor, ett par hängselbyxor, en t-shirt, en tröja och tre par skor.

Vart kan jag köpa Creatable World-dockan?

De har börjat dyka upp i svenska butiker och vi gissar att de kommer att finnas i ännu fler inom kort.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp