Läser just nu
Barbietillverkaren släpper könsneutrala dockor
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Barbietillverkaren släpper könsneutrala dockor

Mattel som står bakom bland annat Barbie, Monster High, Hot Wheels och många fler leksaksmärken släpper nu en ny serie dockor som är könsneutrala; Creatable World.

Det finns en del detaljer som skiljer mot till exempel deras Barbie-dockor; inga utmärkande detaljer som breda höfter, smala midjor och långa ögonfransar. Här är dockan som de själva skriver “a blank slate”; ett blankt papper. Det är upp till barnet att välja dockans attribut.

En docka från “Creatable World” med de klädesplagg och tillbehör som medföljer

“Through research, we heard that kids don’t want their toys dictated by gender norms. This line allows all kids to express themselves freely.” – Mattel

Citatet ovan från Mattel kan tyckas lite märkligt om man ser till deras storsäljare Barbie som verkligen har dikterat villkoren av hur män och kvinnor “ska” se ut.

De nya dockorna i Creatable World kan ha långt eller kort hår och alla typer av kläder passar alla dockor. Tanken är att barnet ska bestämma själva och inte skapa några förutfattade meningar. Storleken är ungefär i “Barbie-storlek”, det vill säga knappt 30 cm långa. De har ledade knän, armbågar och handleder och rekommenderas från 6 år. Det medföljer flera klädesplagg och skor till varje docka; 6 klädesplagg, 3 par skor och tillbehör som glasögon och huvudbonad.

När kommer de till Sverige?

Vi vet i dagsläget inte, men vi har skickat frågan till svenska leksaksbutiker och hoppas på ett svar inom kort! Vi tror att detta kan bli en storsäljare och gillar initiativet – även om det borde funnits redan för länge sedan!

Uppdatering 2019-10-24

Nu finns de i Sverige!

Nu har Creatable Worlds-dockorna börjat dyka upp i några onlinebutiker. Vi har hittills hittat de hos CDON, Ginza och Coolshop.

Lägst pris vad vi har hittat hittills är hos Ginza med ett pris på 439 kr. Det är dock beställningsvara så räkna med upp till två veckors leveranstid. Coolshop har flera varianter i lager för 449 kr inklusive frakt. Hos CDON är de i dagsläget dyrast med ett pris på 549 kronor.

Vad tycker du om könsneutrala dockor? Kommer du köpa en?

Visa kommentar (1)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp