Läser just nu
Leksakerna som gör comeback
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksakerna som gör comeback

Blir du nostalgisk när du tänker tillbaka på dina gamla leksaker? Du är inte ensam – och leksakstillverkarna vet hur du känner – därför gör flera gamla klassiska leksaker comeback och vi vet vilka!

My Little Pony

Nu brukar man säga att man är inne på generation 4 av My Little Pony och det finns även en ”människo-version” av My Little Pony; Equestria Girls, en spin-off som kom 2013. När de börjades tillverkas 1982 såg de inte riktigt likadana ut som de gör idag. Men misströsta inte, nu kan man köpa nytillverkade My Little Pony Retro, eller vad sägs om Sunlight, Starshine, Windy, Parasol, Skydancer och Moonstone. De dök upp i samband med My Little Ponys 35-årsfirande; en trend som vi ser i flera leksakskategorier.

Barbie

Barbie gör knappast comeback då hon i år fyller 60 år och har varit populär så gott som hela tiden. Man passar dock på att släppa några klassiska retroversioner av Barbie i samband med firandet. Förutom versioner med klassiska kläder finns det en kollektion med Barbie i olika yrken/karriärer. Under sina 60 år har haft mer än 200 karriärer! Missa inte vår guide till barbiehus här!

Polly Pocket

Dockhuset i miniformatet var stort i slutet av 80-talet och början av 90-talet, sedan har populariteten gått i vågor och den har till och från inte tillverkas. Men 2018 var det dags för en ”reboot” och man lanserade samtidigt en tecknad serie med just namnet Polly Pocket (Family Channel i USA). Nu är Polly Pocket-figurernas huvud större än i originalet och ”klibbiga fötter” för att hålla sig på plats (förr var dockans fötter en rund platta som man kan fästa på vissa speciella ställen). Vad gillar du bäst? Polly Pocket förr eller nya ”modernare” Polly Pocket?

Tamagotchi

Det lilla elektroniska husdjuret gjorde comeback 20 år senare. Den lanserades ursprungligen 1996 och sedan dess har det funnits 44 olika Tamagotchi-versioner. Tamagotchi kom 2013 som mobilapp kallad Tamagotchi L.i.f.e. Sedan juli 2019 finns Tamatgotchi återigen att köpa, nu kallas de Tamagotchi ON och skärmen är i färg och man kan kommunicerade med andras Tamagotchis med hjälp av IR-koppling eller med en tillhörande mobilapp.

Tamagotchi ON har inte hittat till Sverige ännu och vi vet tyvärr inte om den är på väg eller inte.

He-Man

1982 kom leksaken och serietidningen och året efter tv-serien. Under 80-talet var He-Man-actionfigurer omåttligt populära. He-Mans främsta antagonist var Skeletor. 2020 är det dags för He-Man att återuppstå i en live-action-film där Noah Centineo ska spela He-Man. Inte nog med detta så jobbar Kevin Smith på en anime-serie ”Masters of the Universe: Revelation” som senare ska komma ut på Netflix. I samband med detta kommer nyversioner av de klassiska He-Man-actiongubbarna ut i handeln, bland annat He-Man, Skeletor, She-ra och Hordak.

Penguin Race

Är det någon som kommer ihåg den här gamla godingen? Evighetsleksaken med pingviner som åker rutschkana för att sedan åka rulltrappa upp och göra detsamma igen? Originalet är från 1978 men var nog som störst i början av 80-talet. Är den fortfarande lika trollbindande? Det finns ett alternativ till pingviner – där det istället är enhörningar. Vilken väljer du?

Spelkonsoller

Det började med en NES Classic Mini; en nyutgåva av NES med 30 förinstallerade spel, det blev såklart en dundersuccé och fler retro-spelkonsoller skulle följa i samma spår. Idag finns det nyversioner av bland annat NES, SNES, PlayStation Classic, Sega Classic, Atari Flashback 8, Commodore 64 Mini. Den allra senaste som släpps i slutet av 2019 är Sega Mega Drive Mini som levereras med 40 klassiska spel och två handkontroller. Fördelen med dessa retro-versioner är att de är lätta att koppla in i en modern tv och att de levereras med många spel. Att de också är i ett sött mini-format gör att retro-känslorna går igång på högvarv!

Sega Mega Drive Mini

NES Classic Mini

Playstation Classic

Slime

1976 kom först Slime. Det var grönt och var förpackat i en låtsassoptunna och bestod huvudsakligen av guargummi. Sedan dess har slime varit populärt i varierande grader. Men den stora slimevågen när folk började göra eget slime med lim, raklödder och linsvätska så finns det ett helt nytt liv och slime blev hetare än någonsin! Nu finns det”slimekit” i alla möjliga och omöjliga former; Slimi Café och Poopsie Slime Surprise är två slimeleksaker som är populära nu.

Bobby Car

Den röda ikoniska sparkbilen från företaget BIG kom ursprungligen 1972 har sedan dess sett mer eller mindre likadan ut förutom varianter i nya färger och nya tystare och mjukare hjul. Men 2019 var det dags för en ny version, nämligen Bobby Car NEXT. Nu med LED-ljus fram, mjukt säte i skum, elektronisk tuta, motorhuv som går att öppna och mycket mer. Vi hoppas den blir lika slittålig som den gamla klassiska varianten!

Saknar vi något?

Är din favoritleksak som gjort comeback inte med? Tipsa oss gärna så ska vi göra vårt bästa för att komplettera vår artikel!

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp