Läser just nu
Årets spel 2023
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Årets spel 2023

Årets Spel 2023

Varje år utses årets sällskapsspel med utmärkelsen Guldtärningen. Bakom står branschorganisationen Lek- och Baby. Det är samma organisation som också utser Årets leksak.

Guldtärningen delas ut i tre olika spelkategorier:

Varje år nomineras tre spel inom varje kategori och till slut utses en vinnare. Det är en jury hos Lek- och Babyorganisationen som utser nomineringar och vinnarna.

Sällskapsspelet är Årets julklapp 2023!

Årets julklapp (2023) blev äntligen sällskapsspelet! En superbra julklapp som vi såklart alltid tycker är årets julklapp! Julklappar som håller länge och som främjar både lek, tävling och gemenskap – med vänner eller familj eller både och!


Nu (12/10) är årets Årets spel 2023 utsedda. Vi skriver om nominernarna i respektive kategori nedan!

Årets vinnare (2023) är utsedda!

Årets spel 2023 blev Cascadia, Årets familjespel 2023 blev Fauna och Årets barnspel 2023 blev Den magiska skogen.

Förra årets vinnare (2022)

Årets familjespel 2022 blev Kvacksalvare. Årets barnspel 2022 blev Zombie Kids och årets vuxenspel 2022 blev 7 Wonders Architects.

Se våra tidigare sidor om årets spel här:

Föregående års “årets spel” och dess nominerade är en guldgruva när det gäller att välja nya spel – alla spel har tagit sig igenom nålögat till nominering – vilket medför att det är ett riktigt bra spel!

Så utses årets spel

För att kunna vara med och tävla om Guldtärningen och därmed Årets spel behöver spelet ha lanserats under året – eller i vissa fall året innan. Även nylanseringar av äldre spel kan få vara med om det har gjorts en större uppdatering.

Precis som med “Årets leksak” så har även “Årets spel” en tendens att bli slutsålda när det lackar mot jul – så kom ihåg att vara ute i god tid om du vill köpa årets spel eller någon av de nominerade till julmyset!

Guldtärningen har en historia som sträcker sig tillbaka till hela 1984 då det delades ut för första gången.

Årets familjespel 2023

Fauna - årets spel?
Vinnare av Årets familjespel 2023

Fauna

Produktinfo
Vad kan du egentligen om djur? Här behöver du inte veta allt exakt, en kvalificerad gissning kan ta dig långt. Men hur kvalificerade gissningar kan du göra? Hur lång är egentligen en giraff? Hur lång svans har en isbjörn eller vart bor pumpagrodan?
80 days - årets spel?
Nominerad till Årets familjespel 2023

80 Days

Produktinfo
Följ med på en spännande resa runt jorden och samla på dig häftiga upplevelser och uppdrag. Det går att spela 80 days i två olika svårighetsgrader så det passar både nybörjaren och den mer erfarna spelaren. I detta spel kombinerar man både strategi och äventyr med välövervägda beslut för att vinna. Rekommenderas från 10 år. 2-4 spelare.
Feud - årets spel?
Nominerad till Årets familjespel 2023

Feud

Produktinfo
Taktiskt kortspel där alla har samma mål, att ta över tronen! Du planerar ditt tillvägagångssätt med nedvända kort och förbereder en kedja av händelser – för att förhoppningsvis knipa tronen. Här är det taktik och manipulation som gäller. Rekommenderas för 10+ år. 3-5 spelare. Speltid cirka 25 minuter.

Nominerade till årets familjespel 2023 kommer under vecka 35…

Årets barnspel 2023

Den magiska skogen - årets barnspel?
Vinnare av Årets barnspel 2023

Den magiska skogen

Produktinfo
Den magiska skogen blev årets barnspel 2023! Här gäller det att rädda trollskogen genom att leta upp och föra tillbaka de magiska kristallerna. Men akta dig; trollen försöker sabotera för dig. Den som först samlat ihop sina kristaller vinner! Rekommenderas från cirka 5 år och 2-4 spelare. En omgång tar cirka 20 minuter.
Sydamerikas hemlighete - årets spel?
Nominerad till Årets barnspel 2023

Sydamerikas Hemligheter

Produktinfo
En spännande skattjakt på den sydamerikanska kontinenten där du letar efter ledtrådar till försvunna värdefulla föremål. Du tar dig fram med olika färdmedel och den som hittar de försvunna föremålen först vinner! Rekommenderad ålder är från cirka 7 år. För 2-4 spelare och en omgång tar cirka 20 minuter.
Mia London - årets spel?
Nominerad till Årets barnspel 2023

Mia London

Produktinfo
Du är detektiven Mia och ditt jobb är att ta reda på vem av de hundratals skurkarna som har begått brottet! Här gäller det att vara uppmärksam och ha ett gott minne för att kunna pussla ihop vem tjuven är. Passar från cirka 5 år, 2-4 spelare och en spelomgång tar cirka 15 minuter.

Nominerade till årets barnspel 2023 kommer under vecka 35…

Årets Vuxenspel 2023

Cascadia - Årets vuxenspel?
Vinnare av Årets vuxenspel 2023

Cascadia

Produktinfo
Här gäller det att skapa ett harmoniskt ekosystem i den nordamerikanska vildmarken. Spelarna turas om att bygga terräng och fylla med vilda djur. Helst ska terrängen passa ihop med djuren och den som klarar av att skapa de bästa förutsättningarna är vinnaren. Detta spel passar från cirka 10 år och upp till 4 spelare. En spelomgång tar cirka 30 – 45 minuter.
Splendor Duel - Årets vuxenspel?
Nominerad till Årets vuxenspel 2023

Splendor Duel

Produktinfo
Detta är en ny version av klassikern “Splendor”. Detta spel är för två spelare och det gäller att vara strategisk för att nå framgång. Detta är anpassat för två spelare och rekommenderad ålder är 10+ år. En spelomgång tar cirka en halvtimma.
Hitster - Årets vuxenspel?
Nominerad till Årets vuxenspel 2023

Hitster

Produktinfo
Här gäller det att kunna din musik, över 100 år av musik! Här gäller det att kunna placera hitsen i rätt kronologisk ordning. Kan du även artisten och låttitlarna ökar också dina chanser till vinst! För att kunna spela Hitster krävs det att du också har Spotify för det är genom Spotify som musiken kommer att spelas. Hitster passar för 2 spelare och uppåt och rekommenderad ålder är 15 år+.

Nominerade till årets vuxenspel 2023 kommer under vecka 35…

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp