Läser just nu
De bästa vinterleksakerna

De bästa vinterleksakerna

Bästa vinterleksakerna

Bild: Coolstuff

När du tänker på vinterleksaker tänker du kanske främst på pulkor och snowracers? – Det gör vi också! Men vi har också försökt lyfta blicken något och även tagit med andra saker i vår lista med de som i vårt tycke är de bästa vinterleksakerna.

Tänk på detta när du väljer vinterleksak

Anpassa leksaken efter åldern, ett litet barn orkar inte dra upp för tunga snowracers uppför pulkabacken och det kommer bli du; som vuxen; som får göra slitgörat. Ett onödigt stort och tungt åkdon medför också högre skaderisk – både för barnet som åker men också för andra i backen. Läs gärna tillverkarens rekommendationer men krydda också med en rejält dos sunt förnuft. Är det pulkabacken som gäller? Vi rekommenderar alltid hjälm! Välj gärna ett med grönt spänne (som löser ut om man skulle fastna) om barnet är yngre.

Snow tube
Bara 160 kr!

Uppblåsbart snödäck – Snow Tube

Produktinfo
Perfekta snöleksaken som inte heller tar någon plats när den inte används. Åk bekvämt och fort nerför backen i år på en uppblåsbar “Snow Tube”. Lätt att dra upp tack vare den låga vikten!
Snowboard på ett enkelt och lekfullt sätt!

Stiga Wild Snowboard

Produktinfo
Kom igång med snowboard på lättaste möjliga sättet med STIGA Wild Snowboard. I med fötterna och kör! Går att montera fotfästet på två olika sätt. Bindningen är justerbar så den passar alla!

Snowskate – skateboarden för snö!

Snowskate från STIGA finns i grönt och blått

För något år sedan var det kickbiken som fick en “snö-revival” med “Snow Kick”. Nu är det alltså skateboarden som kommer i snöversion! Tillverkad i plast och kolfiber med den perfekta flexen. Håller för både rails & hopp, men lämpar sig också bra för att bara cruisa ner för backen. Räfflad undertill för att hålla riktningen och bra greppyta på ovansidan.

Den uppblåsbara pulkan, “Snow Tube”

Oavsett hur populär den superstora uppblåsbara enhörning var i poolen i somras så tål den antagligen inte mer än ett åk nerför pulkabacken. Men som tur är finns det nya häftiga uppblåsbara snöåk i tålig PVC-vinyl. Välj mellan Enhörning, Flamingo, Hamburgare eller Eldklot! Alla har två stabila handtag som du kan hålla fast dig i.

Fyra uppblåsbara pulkor från Coolstuff

Hamburgaren och Flamingon är cirka 90 cm i diamter, Eldklotet är cirka 120 cm lång och Enhörningen är hela 150 cm lång.

Tack vare att de är uppblåsta så tar de minimal plats under de mer snöfattiga månaderna – eller varför inte dubbla och använda den i poolen också?

Styrpulka
Pulka med ratt!

Styrpulka

Produktinfo
Frustrerad över att det är näst intill omöjligt att styra en pulka – och en snowracer är lite för tung och omständlig? Då är styrpulkan något för dig! Vi skulle nog säga att det blir både säkrare och roligt för barnen när de har möjlighet att styra pulkan. Det finns många olika varianter och med många olika teman. Vår spaning är att det kommer bli en mycket populär pulkvariant under vintern 2022.

SnowRider

En blandning av Snowracer och SnowKick som ger dig en grym fartkänsla då du sitter nära väldigt nära snön. Denna har ingen broms men du kan bromsa med fötterna och luta dig för att svänga. En rejäl konstruktion som tål hela 100 kg och passar dig som är upp till 150 cm lång. Rekommenderas från 7 år och uppåt.

Snöbollsmakaren – Snowball Maker

Klassikern som har sålts i över en miljon exemplar. Det snabba och lite kaxiga sättet att bunkar upp snöbollsammunitionen. Är du riktigt snabb kan du “krama” 60 snöbollar i minuten! Eller vill du kanske bygga världens snabbaste snölykta? Oavsett så är detta något för dig!

Är då detta ännu en pryl som verkar bra “på pappret” men som i verkligheten inte lever upp till sin hype? Nej – läs bara alla recensioner av den på Coolstuff och se hur den hyllas med ett snittbetyg på hela 4.5 av 5! Köp din idag och ladda inför snöbollskriget!

Snow Kick

Snö-sparkcykeln slog igenom för ett par år sedan och det är inte svårt att förstå varför. Den finns nu i en mängd olika varianter och utföranden. Vi gillar att det går lika bra att åka i pulkabacken som att ta sig till skolan (såvida det är isigt eller snöigt underlag såklart).

Snowracer

En klassiker som tål det mesta! Vi gillar STIGAs sortiment, mycket tack vare att de har ett enormt utbud av reservdelar till sina snowracers. För de lite äldre finns Snowracer SX PRO som har ett styre som påminner mer om ett cykelstyra och som ger dig mer kontroll. För de som vill ha värsta Snowracern i “vanlig” modell så är det Supreme GT man ska satsa på som har inbyggd stötdämpare och ratt med greppzoner. Även de klassiska Snowracer Classic går inte av för hackor, en del har dock inte dragkassett (snöre som dras in automatiskt) men det går alltid att köpa till, men vi rekommenderar dragkassett för då slipper man böket med att hålla ett snöre när man är på väg ner.

Åkmadrasser

Åkmadrass är enligt oss en toppenvinterleksak!

Åkmadrasser har fått en liten revival och blivit en vanlig syn i pulkabacken – och det är inte svårt första varför! Man kan ofta tränga ihop sig flera stycken på samma madrass, man får en väldigt hög fart och de är lätta att bära uppför backen.

Det finns ett otal varianter och det som skiljer dem åt är färgen, storleken och om de har handtag eller inte. Det är ofta en mjuk skumgummikärna klädd med ett galonliknande material som ger en ruskig glid i i pulkabacken!

Visste du? Att åkmadrassen uppfanns i Sverige på 1980-talet av ett svenskt företag; Gumboda Kapell; som svetsade lastbilskapell? Ibland kallas åkmadrassen för “skrana”.

Snowrocket “foamboard”

Snowrocket finns i två storlekar

Snowrocket är en “foamboard” från STIGA. Det gör att den är lätt att bära men den är också supersnabb! Det finns två storlekar, den större kallas “Fishtail” och är hela 118 cm lång och har 4 handtag, därmed kan ni åka två samtidigt. Den lite mindre har två handtag och är 85 cm lång.

Air Hogs Thunder Trax – radiostyrt i snön!

Ledsen för att din radiostyrda bil inte tål snö och vatten? Misströsta inte; Air Hogs Thunder Trax är din räddning! Den tar sig fram nästan överallt, ja på asfalt, gräs, lera, sand, snö eller vatten. Räckvidd på 30 m och allt du behöver för att köra ingår!

Air Hogs Thunder Trax tar sig fram nästan överallt

Snowglider Bouncy Blizzard

Okej, släng dig på denna och håll i dig så gott du kan för det kommer bli en hissnande färd nerför. De två handtagen är din bästa vän och tre “ski-pads/glidplattor” under Snowglidern gör sitt bästa för att försöka hålla dig i rätt riktning. Storlek på cirka 102 x 64 x 46 cm i uppblåst form och tål en vikt på 60 kg.

Om snön inte kommer 🙁

Blev det ingen vit jul? Här är nödlösningen; skapa snöbollar ändå med hjälp av magiskt snöpulver och vatten med Snoball, Battlepack. Med en förpackning kan du göra cirka 60 snöbollar. Bättre än inget säger vi! Men vi hoppas att det inte behövs denna vinter!


Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp