Läser just nu
Rubens Barn dockor

Rubens Barn dockor

Rubens Barn Leksaker Köpguide

Idén till de populära och älskade tygdockorna från Rubens barn föddes år 1996 då den kända keramikern Ewa Jarenskog ville skapa mjuka, lekvänliga och hållbara dockor för barn i alla åldrar. Dockor som genom lek också skulle kunna lära barnen att utveckla sin empati och sin omtanke om andra. Tillsammans med designern Teruko Wahlström tog Jarenskog fram skisser och mönster till det som skulle komma att bli de mysiga och härliga dockorna i familjen Rubens barn. Dockorna tillverkas för hand i en liten fabrik där kvalitet och hantverk står i fokus, och av ekologiska material som är snälla mot både barn och miljö. En docka från Rubens barn är en omtänksam och gullig present som passar både lite yngre och lite äldre barn – en mjuk liten vän att både leka och gosa med. 

Rubens barn gör hållbara dockor för alla åldrar

Rubens barn finns i ett flertal olika serier, med dockor och tillbehör anpassade för olika åldrar – från de allra yngsta småttingarna upp till lite äldre barn. Alla dockor är tillverkade i 100% hållbar polyester, ekologisk bomull och fyllda med granulat för en mjuk och verklighetstrogen känsla. Gemensamt för alla dockor från Rubens barn är att ögonen ägnas särskilt mycket tid vid tillverkningen. Ögonen är separat broderade för att tillsammans med dockornas pillemariska leenden och goa kinder, ge varje unik docka ett livfullt och varmt uttryck. 

Upptäck en värld av Rubens barn

Filosofin bakom dockorna från Rubens barn grundar sig i att erbjuda leksaker som är både mjuka och mysiga att leka med, och som dessutom bidrar till att barn utvecklar sina känslor och sin förmåga att bry sig om andra. Dockorna i de olika serierna är noggrant framtagna och designade för att passa olika åldrar och olika smaker – med alltifrån minidockor och snuttisar, till extra stora modeller och kläder i alla möjliga olika slags färger, mönster och stilar. Kika igenom sortimentet och hitta en docka som passar just ditt barn perfekt – eller varför inte satsa på ett helt gäng kompisar och skapa en alldeles egen Ruben-familj där hemma.

Rubens Baby

Dockorna i serien Rubens Baby är gulliga små bebisdockor, anatomiskt korrekta och med verklighetstrogna utseenden. Med en mjuk docka från Rubens Baby kan ditt barn öva sig på att vagga, mata, byta blöja och sjunga för en härlig och go liten bebis. Dockorna är en perfekt present till alla små bebisälskande barn där hemma som längtar efter en egen liten baby att ta hand om. Välj mellan Baby Molly, Baby Erik, Baby Emma, Baby Max, Baby Nora och Baby Nils och komplettera med roliga och fina tillbehör som nappflaskor, kläder och mycket annat.

Rubens Kids

Rubens Kids är en serie dockor som inspirerar till fartfylld lek och härliga äventyr, med fokus på internationell mångfald och influenser från jordens alla hörn. Dockorna är sydda på klassiskt Ruben-vis, med uttrycksfulla ansikten och ögon fulla av liv, lek och bus. I serien Rubens Kids finns ett helt gäng härliga vänner att upptäcka världen tillsammans med – Cicci, Jonathan, Mimmi, Linnea, Tim, Clara, Olivia, Oliver, Alma och Lollo. Alla med sitt egna unika utseende, sin egen stil och sin egen internationella bakgrund. Dockorna från Rubens Kids är ett perfekt, enkelt och roligt sätt att lära ditt barn om fantastisk mångfald och allas lika värde.

Rubens Ark

I serien Rubens Ark har de söta och personliga små dockorna fått fräsiga djurkostymer, och kompisgänget bildar tillsammans ett helt zoo. De här dockorna passar utmärkt till barn som älskar djur, och som vill lära sig mer om de olika djurens egenskaper genom kreativa lekar och härligt bus. Djurkostymerna är avtagbara, består av ett huvudstycke och en dräkt och är tillverkade i mjuka och goa tyger. Välj mellan Ark Chicken, Ark Leopard, Ark Cow, Ark Zebra, Ark Crocodile, Ark Moose, Ark Lamb, Ark Penguin, Ark Teddybear, Ark Elephant, Ark Bunny och Ark Frog – eller samla alla och ge ditt barn en egen liten djurpark.

Little Rubens

För alla barn som är särskilt förtjusta i Rubens Barn Original, blir Little Rubens det perfekta tillskottet. Little Rubens är småsyskonen till Rubens Original – med samma busiga blickar, samma yviga hår och samma mjuka snälla ansikten. Smådockorna Little Rubens har ansikten med lite yngre och barnsligare utseenden, och i serien finns Little Maria, Little Harry, Little Meiya, Little Ida, Little Anna och Little Emil. Har ditt barn redan en Rubens Original-docka? Överraska med ett matchande småsyskon och lyckan blir total. Precis som för alla dockor från Rubens barn, finns också en massa roliga tillbehör och fina kläder att köpa till.

Rubens Ecobuds Mini

Handgjorda, naturliga och 100% ekologiska dockor i lite mindre format. Rubens Ecobuds Mini utnämndes år 2019 till Årets Ekoleksak, och har hyllats för både hantverket, materialen och designen. De fina små dockorna representerar internationell och kulturell mångfald, och bär kläder i sobra och naturliga färger. Dockorna innehåller inga farliga komponenter eller kemikalier, och är perfekta för dig som vill ge ditt barn så naturliga och hållbara leksaker som möjligt. Dessutom planteras för varje såld Rubens Ecobuds Mini ett träd någonstans på planeten i samarbete med organisationen One Tree Planted. Ett unikt och signerat trädcertifikat följer alltid med vid köp av en docka.

Kläder till Rubens barn

Varje docka från Rubens barn säljs med ett tillhörande set kläder. Vill man kunna byta och variera, finns dessutom en hel del fina och roliga kläder från Rubens Original att köpa till. Välj mellan byxor, skjortor, klänningar, kepsar, hattar, underbyxor, ytterkläder, accessoarer och en massa annat skoj. Kläderna från Rubens Original är liksom dockorna tillverkade med stort fokus på lekfull design, hållbar kvalitet och riktigt bra hantverk. För den som är flink med symaskinen finns också officiella guider och instruktioner för att kunna tillverka egna kläder åt Rubens-dockorna. Genom att sy egna kläder till dockorna, får ditt barn själv möjlighet att vara med och bestämma sin alldeles egna personliga stil till de älskvärda och mjuka små kompisarna. Är barnet själv nyfiken på att lära sig sy, är kläder och små accessoarer till Rubens barn-dockorna perfekta att börja med. Guider och mönster till att skapa egna Rubens-kläder hittar du på Rubens barns officiella hemsida – ladda ned och uppmuntra till roligt och kreativt skapande tillsammans med ditt barn.

Är dockorna från Rubens barn tvättbara?

Samtliga dockor från Rubens barn går att tvätta i maskin i 30 grader, med skonsamt tvättmedel och normal centrifugering. Torktumling på låga varv är också möjligt. Kläderna kan antingen tvättas tillsammans med dockan eller separat.

Hur mycket kostar en docka från Rubens barn?

Dockorna finns i ett antal olika serier och storlekar, och priserna varierar något produkterna emellan. Gemensamt för alla Rubens barn-dockor är dock att de är handgjorda och tillverkade av hållbara och schyssta material för både barnens och naturens bästa. Priserna ligger något högre än för vanliga plastdockor, men då får du också svenskdesignade dockor av hög kvalitet, framtagna med en pedagogisk och sund filosofi i åtanke. 

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp