Läser just nu
Överraskningsleksaker / Unboxingleksaker

Överraskningsleksaker / Unboxingleksaker

Unboxing / Surprise leksaker

Överraskningsleksakerna blir allt mer populära. En orsak kan vara omtyckta YouTube-kanalerna där man öppnar mängder med surprise-leksaker – sedan vill man såklart göra samma sak själv! Leksakerna är trendiga och ses även som samlarföremål.

Leksakerna finns i varianter passande för olika åldersgrupper. Överraskningsmomentet, ögonblicket då man får paketet utan att veta vad som kommer att dyka upp härnäst, uppskattas nog mest. En blickfångare är även unboxing – en detalj tillhörande överraskningsleksakerna där själva förpackningen och spänningen utgör en minst lika stor del av upplevelsen som själva leksaken.

Tänk på detta när du väljer överraskning /unboxing-leksaker

Det viktigaste att tänka på vid inköp av överraskningsleksakerna är åldern på barnet som ska få dem. Vissa passar för yngre barn, där tanken är att lära ut något om världen via en underhållande lek. Andra är väldigt populära bland tjejer. De flesta produkter kan även ingå i en samling att leka med.

Förpackningen är en viktig faktor för leksakskategorin. Att packa upp sin present har idag blivit precis lika viktigt som själva presenten. Det finns en spännande unboxing-video för en del av överraskningsleksakerna, vilket höjer spänningsmomentet. Därför är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder och själva förpackningen. Välj en sådan som inte innehåller små delar farliga för yngre barn.

Välj överraskning /unboxing-leksaker för rätt ålder

Leksakskategorin innehåller allt från avancerat pyssel som passar alla barn i förskoleåldern till de trendiga dockorna LOL Surprise som tjejer tycker extra mycket om.

För barn runt 5 år och uppåt passar pedagogiska leksaker innehållande invävning av siffror och bokstäver.  Leksakerna uppmuntrar barnen till att lära sig nya saker via passande lek. Resultatet kan lätt bli att barnet blir intresserat av ett visst ämne. Att upptäcka världen via en leksak har bara fördelar. Där kan exempelvis BLUME Docka i kruka vara ett bra val.

För tjejer i tidiga tonåren passar givetvis LOL Surprise-dockorna. Förpackningarna innehåller kläder, skor och givetvis en docka som man både kan klä och leka med.

Olika storlekar och varianter

Likt de flesta andra leksakssamlingar erbjuds överraskningsleksakerna i mängder av olika varianter och prisklasser. Det viktigaste är att välja en produkt som passar just dig och kan tillföra något till leksakssamlingen.

LOL Surprise

Nominerad till Årets Leksak 2017 kan LOL Surprise levereras till ditt hus i många och olika varianter. LOL Surprise är en docka som passar alla tjejer över 5 år. Uppackningsmomentet är väldigt viktigt då det går att riva av lager för lager för att komma till den lilla dockan. Varje lager ger en ny tråd och små föremål till leksaken. Lagren kan innehålla färgglada klänningar, glittriga diadem, rosa eller blåa nappflaskor men även högklackade skor eller sportskor. Med hjälp av tråden på vägen in till dockan ska du försöka gissa vad som gömmer sig inuti. Tillbehören passar alla dockor. Samlar du på dem går det att byta kläder dem emellan. Dockorna kan kläs på och kläs av samt matas, badas och kammas. En extra överraskning som tillkommer är dess förmåga att böja knäna eller gråta.

BLUME Docka i kruka

Blume är en rolig och söt docka som växer som en blomma. Krukan ser naturlig och fin ut. Idén är att vattna den, och när tiden är inne så kommer den riktiga överraskningen – en docka som växer upp ur krukan. Fina tillbehör medföljer. Varje docka har olika sådana, då själva överraskningen är vilka tillbehör du får med förpackningen. Dockorna har härligt, mjukt skumhår som även går att byta Blume-dockor emellan.

Scruff’a’luvs

Scruff’a’luvs blev utsedd till årets leksak för 2018. Nu finns det en väntad uppföljare i form av mjuka och gulliga små kaniner. Det roligaste med Scruff’a’luvs är att leksaken omvandlas från en ledsen kanin till en glad och gullig sådan. När Scruff’a’luvs köps in är den lite tovig och sorgsen. Efter att den har blivit badad, borstad och torkad omvandlas den till en liten och rolig kanin. Överraskningen är kaninens färg. Kaninen måste tvättas och göras fin för att den ska hållas glad och kry. Olika varianter av tillbehör medföljer, såsom en liten kam eller handduk.

Hatchimals HatchiWOW

Hatchimals HatchiWOW är en leksak från vilken ett lamadjur kläcks ut från ett stort, läckert ägg. Nyheten är att du kan kläcka den lilla laman oändligt med gånger – varje gång vaknar Hatchiwowen med en av 10 överraskningsstämningar. Det finns över 250 ljud och reaktioner. En leksak som ger en möjlighet till att upptäcka och ha roligt så många gånger som man vill.

Poopsie Slime Surprise

Från enfärgad slime till en hel samling av glittrig och rolig sådan gör Poopsie Slime Surprise till den ultimata överraskningen. Ett samlarset kan innehålla över 30 olika slimes. Tjejer kan samla slimes i regnbågens alla färger. Överraskningsleksaken dyker upp när du klämmer på slimen. Slimets färg och samlingsleksakerna är oftast slumpmässigt valda.

Hatchimals Colleggtibles

Hatchimals är små djur som finns inuti ett ägg. De behöver din hjälp med att kläckas. Du får hålla de små äggen i handen. Nästa steg är att gnida ett finger över det lilla hjärtat. När det blir rosa får du försiktigt trycka tills ägget knäcks. Först då får du se vilken Hatchimal som gömts därinne.

Frågor & svar

Varför överraskningsleksaker?

Varje leksak innehåller olika överraskningsmoment. Just det gör leksaken spännande. Dessutom går det att samla alla överraskningsleksaker. Dessa kan byta kläder eller andra tillbehör varandra emellan. Det blir en härlig samling.

Vilken roll spelar unboxingen?

Mycket av själva överraskningen ligger i förpackningen. Den är färgglad och oftast uppbyggd av flera lager som i sin tur innehåller någon fin surprise.

För alla barn ligger en stor del av spänningen i just förpackningen, eftersom ingen riktigt vet vad som finns inuti.

Vad är viktigt att tänka på vid val av överraskningsleksaker?

Överraskningsleksaker har åldersbegränsningar som är viktiga att tänka på. Leksaken måste därför passa både åldern och könet. LOL-dockorna är exempelvis inte särskilt populära bland killar medan Hatchimals Colleggtibles är omtyckta av pojkar.

Vilka andra fördelar finns det med en överraskningsleksak?

Tanken bakom många av överraskningsleksakerna är att lära barnen något. Till exempel visar Scruff’a’luvs att vård och omtanke gör kaninen glad och fin. Med andra ord behöver barnet visa kärlek och ta hand om sitt gosedjur om det inte vill att det ska återgå till att vara ledset. Genom interaktiv lek kan barnet därmed få nyttig kunskap.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp