Läser just nu
Magnetleksaker

Magnetleksaker

Magna-Tiles magnetleksaker

Magnetleksaker kan låta både ointressant, hårt och avskräckande för småbarnsföräldrar – men det är en felaktig uppfattning. Faktum är att det är på uppgång och det av en anledning. På marknaden kommer ständigt nya varianter av olika märken som passar såväl de större som de mindre barnen. Magnetleksaker kan i sin enkelhet ställas i ledet med byggleksakerna, det handlar om att skapa någonting genom att bygga med magneterna. Likt LEGO finns det anpassade modeller för olika åldrar. Exempelvis BRIO har riktat in sig på de allra minsta där magnetleksakerna består av greppvänliga klossar som barnet staplar med hjälp av magnetfunktionen.

Att leka med magneter är inte bara spännande och roligt, det sänker stressnivån och har en avkopplande funktion. Det har att göra med känslan då magneter klickas ihop när de dras till varandra, men även det lilla motstånd som blir då du drar dem ifrån varandra. Med hjälp av magnetleksaker och det utbud som finns kan ditt barn bygga i princip vad som helst. Byggsatserna är gjorda för att låta kreativiteten flöda och många är kompatibla med varandra – det är ju magneter, de dras till varandra. Många företag har också tänkt på det här med färgskalan som vi har att tillgå, det finns en mängd olika klassiska och mer “moderna” färger att välja mellan. Vissa kommer i färgkodade rosa paket för barn som älskar just rosa, medan andra innehåller regnbågens alla färger. Det finns även ett brett utbud oavsett åldern på ditt barn, alltifrån ett år och uppåt. De klassiska magnetkulorna är inte lämpliga för små barn som kan stoppa dem i munnen, men exempelvis SmartMax har tagit fram många bra varianter för mindre barn från ett års ålder. 

Magna-Tiles

Magna-Tiles och Magna-Qubix är magnetiska byggplattor och byggklossar som från början utvecklades för att skapa ett intresse för geometri för barn. Plattorna passar de flesta barn då de är enkla att bygga med samtidigt som äldre barn kan finna det stimulerande att bygga större konstruktioner som hus, raketer och båtar. De är absolut ett bra val om ditt barn vill bli utmanad i sitt skapande. Magna-Tiles finns i flera olika färger, modeller och storlekar. Alltifrån storpack med enkla plattor till temapaket där barnet får bygga en specifik modell. Magneterna i Magna-Tiles är starka och roterbara så att byggbitarna sitter fast mot varandra oavsett hur man sätter ihop dem. De är säkra för barn från tre år och både plast och magnetdelar är BPA-fria.

Smartmax

Om föregående tips var för lite äldre barn så är SmartMax perfekt för den yngre skaran. SmartMax är färgglada och säkra magnetiska konstruktionsleksaker som finns i en mängd olika utföranden. Allt från dinosaurie till magnetstavar och djur. Deras innovativa produkter stimulerar barn genom bland annat logiskt tänkande och färgigenkänning. Ditt barns kreativa sida utvecklas än mer i leken med hjälp av uppdragskort som visar allt mer komplicerade sätt att stapla de magnetiska klossarna på. Ett kit från SmartMax har alltså en rad olika sätt att leka på. SmartMax är som bäst för barn mellan åldrarna 1-5 år, men kan givetvis tjusa även ett äldre syskon då kreativitet som bekant inte har några direkta gränser. I varje paket följer ett instruktionshäfte med för att hjälpa er på traven med de olika konstruktioner som går att bygga. Med hjälp av bland annat startsetet kan du bygga både broar, torn, pyramider och stjärnor med hjälp av stavar och metallkulor som är magnetiska. Seten är alla kompatibla med varandra och kan användas till övriga set från SmartMax som finns på marknaden. Materialet är säkert och tilltalande för de små barnen och delarna har en perfekt storlek för mindre händer.

BRIO Magnetiska Byggklossar

Det klassiska och välkända märket BRIO är det få som inte känner till. Till och med barnens far- och morföräldrar lekte förmodligen med dessa produkter och därför vet vi att det är både säkra och roliga leksaker. Vill du köra på ett säkert kort rekommenderas BRIO då de har erfarenhet av vad som fungerar bra. BRIOs variant av magnetleksaker liknar mycket de klassiska klossarna som vi är vana vid att BRIO har. Skillnaden är nu att de är magnetiska och fastnar i varandra. Det har klara klassiska färger och spännande former som går att kombinera både på höjden och bredden. Tack vare att de är magnetiska är de enkla att bygga och stapla torn med även för de allra minsta. Att bygga torn av runda klot har aldrig varit så enkelt som nu. Det är till och med stimulerande för dig som förälder att se de klassiska kuberna få helt andra formationer än de gjorde då du var barn.

Magformers

Prova att bygga kuber eller 3D-trianglar med hjälp av Magformers lärorika magnetleksaker. Magformers lär barnet olika geometriska figurer på grund av att varje bricka är magnetisk och kan sättas ihop med en annan geometrisk bricka. På så vis kan ditt barn skapa egna konstruktioner, alltifrån en kub till en boll. Det finns set som är perfekt för nybörjare men även mer avancerade produkter om ditt barn är redo att utvecklas till nästa nivå. Magformers magnetiska leksaker finns i olika färger och former och lämpar sig till barn i alla åldrar. Det finns set där barnet bygger olika fordon som räddningsbilar, rallybilar och polisbilar. I många av seten ingår en bok med tips på olika konstruktioner som ni kan bygga tillsammans. Om ditt barn exempelvis är förtjust i lego kan det här vara ett bra alternativ att bryta av med.

Geomag

Geomag lämpar sig för barn från tre år och uppåt. Genom att bygga och sätta ihop magnetdelarna stimuleras ditt barns kreativitet och fingerfärdighet. Geomag består av avlånga magneter i olika färger, paneler och magnetkulor. Med hjälp av dessa kan barnet bygga efter egen förmåga och fantasi. Med tanke på Geomags relativt enkla utförande stimuleras barnens fantasi mer än om det bygger efter en specifik ritning. Här är det alltså fantasin som sätter gränserna. Med hjälp av panelerna som finns i olika former kan ditt barn bygga nästan vad som helst, alltifrån hus till pyramider och fantasidjur. Med hjälp av de avlånga magnetpinnarna kan konstruktionerna även bli höga. Det är här som barnet lär sig hållbara konstruktioner, ju stabilare grund desto högre går det att bygga. Geomag är den perfekta leksaken för den lille byggmästaren.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp