Läser just nu
Leksaksmat – Ta affärsleken till nästa nivå
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Leksaksmat – Ta affärsleken till nästa nivå

Leksaksmat för barn

När man ska leka affär är matvarorna den absolut viktigaste biten, det är ju dem man går till affären för att handla. Leksakmat finns i många olika typer, det man kanske tänker mest på är olika matvaror som finns i en vanlig matvarubutik, som frukt, grönsaker och olika förpackningar. Men leksaksmat finns också i andra varianter som kommer att göra lekarna ännu bättre, det finns glass, tårtor, bakverk och godis som kan användas i andra lekar än affärsleken. Nu kanske det är dags att börja leka bageri, eller varför inte ha ett stort kalas? Det finns också delbar leksakmat som verkligen stimulerar barnens fantasi i leken, att ha till exempel delbar fisk eller frukt gör att man antingen kan leka att man lagar mat och är kocken i huset, eller så tar man fram leksakskniven och delar på en frukt som man bjuder någon på.

Olika varianter av leksaksmat

Leksaksmat kommer i flera olika varianter, de finns i trä, plast, tyg och papper (förpackningar). Numera har träleksaker blivit populära, de håller länge och är också lite säkrare för de yngre barnen att leka med då det inte är någon större risk att de går sönder och de består oftast av större delar. Dock är leksaker i plast inte lika tunga och därmed också lättare att hantera. Så både plast och trä har sina fördelar.

Kombinera med andra leksaker

När man leker med leksaksmat vill man såklart gärna kunna tillaga den, se därför vår guide om Leksaksspisar och Leksakskök samt vår guide till Kassaapparater för barn, för visst vill man ju även kunna handla maten i leksaksaffären först? 🙂

Ett urval av olika sorters leksakmat

Utbudet av leksaksmat är såklart enormt och det är inte lätt att sondera i terrängen. Vi har gjort ett litet urval av leksaker för att underlätta för dig.

Jabadabado - Glasslåda - Retro i trä leksaksmat
Härlig blandning av klassiska glassar

Jabadabado Glasslåda Retro

Produktinfo
Denna glasslåda innehåller färgglada glassar av trä. Glasstrut, isglassar och olika pinnglassar, vissa har någon också redan tagit sig en smakbit av vilket får dem att verka mer riktiga i leken. För föräldrarna ger nog dessa glassar ett stänk av nostalgi och minnen av olika smaker, vilket gör det extra kul när man i leken också kan berätta ”de här glassarna fanns när jag var liten”. Och eftersom glassarna är gjorda i trä kommer de också att hålla länge, ingen smält glass här inte! Rekommenderas från 2 år.
Jabadabado Jordgubbstårta i trä
Smaskig jordgubbstårta i trä

Jabadabado Jordgubbstårta

Produktinfo
Den här jordgubbstårtan i trä är nog svår att motstå! Med sina härliga färger och design känner man nästan hur det vattnas i munnen. Tårtan består av sex bitar med jordgubbar och maränger. Med tårtan kommer också ett tårtfat och en tårtspade, även dessa i trä, vilket gör fikaleken ännu mer verklig! Rekommenderas från 2 år.
Cloudberry leksaksmat
När kvantiteten är viktigast!

Cloudberry Castle Leksaksmat 120 delar

Produktinfo
Detta stora set innehåller en massa leksaksmatvaror i en smart förvaringsväska. Några matvaror är pappersförpackningar, till exempel mjölkpaket och juiceförpackning. Medan resten är gjorda av plast och har form av väldigt många olika matsorter, vilket kommer att göra leken så mycket roligare! Det finns bland annat frukter, grönsaker, konservburkar, chokladkakor, kakor, glass, bröd och mycket annat. Med detta set kan barnet leka låtsasaffär hur länge som helst. Rekommenderas från 3–5 år.
Jabadabado kakfat
Kakfat med klassiska svenska kakor i trä

Jabadabado Kakfat med kakor

Produktinfo
Det här fina kakfatet i trä kommer med sex olika bakverk, även de i trä. Bakverken är färgglada och ser riktigt smaskiga ut. Tillsammans med kakfatet är de perfekta till att leka affär eller bageri. Eller varför inte leka fika och bjuda någon på en kanelbulle eller en munk? Rekommenderas från 3 år.
Viga köksleksaker
Delbara träleksaker med skärbräda

VIGA Köksleksaker Stort set

Produktinfo
Detta set med köksleksaker kommer verkligen att ta leken till en ny nivå. Varje leksak är i två delar och varje del har en bit kardborre på sig, vilket gör att de enkelt kan sättas ihop som en hel sak igen. Setet kommer också med skärbräda och kniv, vilket gör leken extra rolig när leksakerna ska delas, för nu kan barnet på ett säkert sätt också få använda kniv för att dela mat som till exempel fisk och morot. Alla delar är gjorda av trä. Rekommenderas från 3 år.
Hape Färsk Frukt
Läcker frukt av trä, delbara

Hape Färsk frukt

Produktinfo
Det här setet består av fina och färgglada frukter i trä. Frukterna kan lätt delas och sättas ihop igen eftersom varje fruktdel har en bit kardborre på sig. I setet finns frukter som äpple och banan. För att enkelt kunna dela på frukterna följer det med en kniv i trä. Rekommenderas från 3 år.
Matkorgar - frukt - leksaksmat
Härliga matkorgar med stort urval

Melissa & Doug matkorg

Produktinfo
Detta roliga set har fyra matkorgar i trä som var och en innehåller olika sorters mat i trä. Det finns till exempel ost, bröd, kött, fisk, frukt och grönsaker i de olika korgarna. Denna variation gör att leksakerna fungerar utmärkt att använda i olika lekar, kanske marknad, affär eller matlagning. Bara fantasin sätter gränser! Rekommenderas från 3 år.
Melissa & doug - delbara frukter
Delbara frukter i träkorg

Melissa & Doug delbara frukter

Produktinfo
De här sju olika frukterna kommer i en fin trälåda och det medföljer också en träkniv som är perfekt att dela frukterna med. Även de färgglada frukterna är i trä och där de kan delas sitter det kardborre. Det spännande med dessa frukter är att de inte bara delas i två delar, en av frukterna kan du dela i tre delar medan en annan kan delas i fyra delar. Perfekt för att dela med sig på fruktkalaset! Rekommenderas från 3 år.
Micki princesstårta
Klassisk prinsesstårta – men i trä

Micki Prinsesstårta

Produktinfo
Kanske världens finaste prinsesstårta? Med sina klara färger och roliga design kommer denna tårta att vara den populäraste på tårtkalaset. Tårtan består av åtta tårtbitar och en rosa marsipanros, allt i trä. Med tårtan följer givetvis ett tårtfat och en tårtspade, båda i trä, så att det går enkelt att dela på tårtan till alla gäster. Rekommenderas från 3 år.
Kids Concept Leksaksgodis 1000277
Fin blandning leksaksgodis i trä

Kids Concept Leksaksgodis

Produktinfo
Leksaksgodiset som inte ger hål i tänderna! I en fin påse kommer detta godis i trä, det finns både färgglada klubbor och karameller av olika sorter. Antingen behåller man alla för sig själv eller så bjuder man en kompis på en god karamell. Rekommenderas från 3 år.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp