Läser just nu
Leksaksförvaring – smart och snygg förvaring

Leksaksförvaring – smart och snygg förvaring

Leksaksförvaring- en köpguide

Vi vet hur processen brukar se ut. Inför första barnet är barnrummet i oklanderlig ordning, var sak har sin plats, och rummet är inte överbelamrat med saker. Sedan, i takt med att släkt och vänner skänker presenter, åren går, och barnet börjar peka på saker i leksaksaffären, förvandlas det ordningsamma barnrummet till ett enda kaos av klossar, kritor, böcker, dockor och bilar. Som tur är finns det en uppsjö av praktiska och snygga förvaringslösningar på marknaden som hjälper dig få tillbaka känslan av ordning och harmoni i barnrummet.

Att välja rätt leksaksförvaring

En kul aspekt med förvaring av leksaker är att det finns så många typer att välja på. Vilken sorts förvaring som passar din familj beror bland annat på vilken typ av leksaker ditt barn har, hur ditt barn leker, och hur ytan i barnrummet ser ut. Om ditt barn har många små leksaker som brukar hamna utspridda på golvet, kanske en förvaringsmatta som du helt enkelt snor ihop när lekstunden är slut passar bra. Om du vill kombinera förvaring med enkel förflyttning av leksakerna, kan du istället till exempel satsa på en snygg och rymlig vagn som barnet kan dra med sig till olika rum.

Förena nytta med nöje

Den bästa sortens leksaksförvaring är den som tillgodoser dina behov. Om barnrummet i ditt hem är utrustat med hyllplan, kan förvaringslådor av olika slag vara det du behöver för att skapa ordning. Förvaringslådor finns i alla möjliga former, storlekar och material. En kul variant är lådor i form av koffertar, som ofta säljs i set, med två eller fler storlekar. Dessa kan staplas på hyllor eller ovanpå varandra på golvet. Koffertar kan barnen använda i sin lek, och dessutom packa saker i inför en resa. Har ni behov av både leksaksförvaring och en extra sittplats finns även smarta förvaringslådor med sitsar på.

Förvaringskorgar från Done by Deer

Dessa fina förvaringskorgarna i bomulls- och polyestertyg som säljs i 3-pack. Den större korgen är 33 cm hög, den mellanstora är 26 cm och den minsta cirka 20 cm. I dessa slänger du snabbt och smidigt ner leksakerna och sedan kan du enkelt ställa undan dem med hjälp av de påsydda handtagen. Korgarna har de olika djuren som numer förknippas med Done by Deer. Finns i grått och rosa.

STOY Förvaringsmatta

Den här smarta mattan från STOY fungerar både som förvaring och som skyddande underlag för golvet när barnen leker på den. Mattan är gjord i polyester, vilket gör den slitstark och enkel att rengöra. När barnen lekt färdigt drar du enkelt ihop resårbandet och samlar mattan till en förvaringssäck, som lätt stuvas undan. Nästa gång barnen vill komma åt leksakerna lossar du på resårbandet och så finns alla leksaker redan på plats. Förvaringsmattan är 152 cm i diameter, CE-certifierad och passar barn som är tre år eller äldre.

Play & Go – Lekmatta, bilmatta och förvaring i ett

Personerna bakom den här produkten har verkligen tänkt till. Lekmattan från Play & Go är något mindre, 140 cm i diameter, men designad utifrån samma princip, att det ska vara enkelt att städa undan efter lekstunden. Den samlas enkelt ihop med hjälp av resårbandet, och alla leksaker förvaras smidigt i säcken fram till nästa tillfälle. Lekmattan blir dessutom en integrerad del av leken, eftersom mönstret består av en bilbana, komplett med rondell, övergångsställen och parkeringsplatser, som inspirerar barnen till trafikövningar. Den här produkten, som är producerad helt i bomull, fungerar med sitt dekorativa mönster även fint som permanent matta i barnrummet.

LEGO Förvaringsboxar

I LEGOs unika Design Collection finns dessa snygga förvaringsboxar som säljs i set av fyra, utformade som de ikoniska klossarna. Självklart går boxarna att stapla på höjden, och med sin minimalistiska och moderna design passar de vuxnas förvaringsbehov lika bra som barnens. Lådorna är 24 x 24 x 15 cm, och är därför enkla att förvara i bokhyllan, sidobord eller andra förvaringsmöbler. Boxarna är perfekta för förvaring av medelstora eller mindre leksaker, ritblock, pysseltillbehör och dylikt.

Leksaksvagn

Den här vagnen från Jox är lika dekorativ när den står stilla i barnrummet, som den är praktisk som transportmedel för dockorna och gosedjuren. Vagnen är minimalistisk i sin utformning, och passar därför in i de flesta miljöer. Den rymmer dessutom en mängd leksaker, då förvaringsutrymmet är 41 cm långt och 31 cm i bredd och höjd. Med hjälp av handtaget kan barnen köra runt med leksakerna från rum till rum, och du som förälder smidigt stuva undan vagnen när ni behöver mer plats. Vagnen består av lackerade MDF-skivor, som enkelt rengörs med hjälp av en våt trasa.

Rund förvaringslåda

Om du har behov av förvaring, men även av en extra sittplats, är den här förvaringslådan från Jox ett utmärkt val. Den runda lådan är klädd i ljusgrått polyestertyg, och locket är stoppat för att den ska vara bekväm att sitta på. Vid första anblick ser faktiskt förvaringslådan ut som en vanlig, snygg sittpuff. Förvaringslådan diskreta design gör att den passar lika bra i vardagsrummet som i barnrummet, och den är enkel att flytta dit den behövs. Det finns gott om utrymme för leksaker i lådan, som är 45 cm hög och 35 cm i diameter. Lägg ner dockor, byggsatser och böcker, och få ett välstädat barnrum och en fin sittpuff på köpet.

Metallkoffert 2-delsset

Dessa metallkoffertar från Jox rekommenderas varmt till alla som vill sätta lite lyxig känsla på förvaringen i barnrummet. De glansiga metallväskorna är tillverkade i en vacker ljusrosa nyans, och har snygga beslag och handtag i guldfärg. Du får dessutom mycket förvaring för pengarna med det här setet. Den stora kofferten är 47 x 27 x 19 cm, och den mindre 37.5 x 17 x 20 cm. Väskorna gör sig mycket bra på en hylla, eller staplade direkt på golvet. Om du vill frigöra lite plats eller tillfälligt lägga undan koffertarna går det även att förvara den mindre väskan i den större. Det här setet är CE-certifierat, säkerhetstestad och avsedd för barn från tre år.

Förvaringsväska

Ytterligare ett kul alternativ till förvaring i väskformat kommer från märket Pelliani, som säljs hos Åhléns. Den här fina väskan med klassiskt utseende går bra att använda till förvaring, men fungerar också utmärkt som resväska åt ditt barn, att lägga kläder, leksaker och andra skatter i. Väskan är gjord i FSC-certifierad papp, är 30 x 10 x 20 cm stor, och har ett fantasieggande mönster på framsidan.

Förvaring på hjul

Den här lådan från Jox är en riktigt praktisk förvaringsprodukt. Hjulen gör boxen lättillgänglig för barnen, och den transporteras lätt till den plats där leken ska ske. Väl på plats kan hjulen låsas, för extra säkerhet och stabilitet. Med en storlek på 40 x 30 x 24 får det plats riktigt mycket leksaker, och den stuvas även enkelt undan i en garderob eller under sängen.
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp