Läser just nu
Interaktiva dockor för alla åldrar

Interaktiva dockor för alla åldrar

Din köpguide till interaktiva dockor! Denna guide behandlar interaktiva dockor men har också ett segment om “talande dockor” längre ner, räkna med att det kommer en egen köpguide till de talande Skrållan-dockorna vid ett senare tillfälle.

Det finns flera interaktiva dockor på marknaden men funktionerna skiljer sig åt ganska mycket – så gör även priset. Tyvärr försvann en del omtyckta interaktiva dockor på den svenska marknaden i samband med att Toys’r’us och BR la ner sina butiker; de verkar ha haft ensamrätt på Luvabella och VTech-dockorna som båda var mycket populära. Det var också dom som sålde de interaktiva djuren “Hatchimals” som numera är svåra att få tag på i Sverige.
Uppdatering: Nu visar det sig att Luvabella finns att köpa i flera svenska butiker, läs mer om Luvabella här nedan, en av våra favoriter bland de interaktiva dockorna!

Zapf Creation 827963 Baby born Magic Boy
Interaktiv docka med massor med funktioner

Zapf Creation – Baby Born Magic Doll (2022)

“Interaktiv till ett riktigt bra pris!”
Produktinfo
De nya Baby Born Magic Boy/Girl från Zapf Creation har massivs med interaktiva funktioner! Eller vad sägs om följande:
 • Baby Born kan dricka vatten
 • Gråta riktiga tårar
 • Äta “baby born”-mat
 • Bajsa & kissa
 • Vattentålig – bada!
 • “Magic eye” – stäng och öppna ögonen genom att vrida på nappen
 • Rörliga armar och ben – kan sitta själv

Luvabella Newborn – Interaktiv på riktigt

Luvabella Newborn

Luvabella är interaktiv på ritkigt. Men en mängd ljud och möjlighet att reagera på rörelser tar detta rolleken till en ny nivå. Du kan kittla Luvabella, ge henne nappen eller flaskan om hon blir ledsen, klappa henne på ryggen, vagga henne, rapa och mycket mer. När hon sover kan du se att hon andas “på riktigt” och du kan till och med höra hennes hjärtslag om du lyssnar ordentligt! Drivs med 4 st AA-batterier (ingår inte) och dockan är cirka 35 cm lång.

Luvabella pratar svenska!

Det går att justera höjden på hennes röst/ljud och de som säljs i svenska butiker pratar såklart svenska!

Baby Alive-dockor

Vi kan direkt utse en vinnare av de interaktiva dockorna, det är dock inte en budgetdocka utan denna är i den högra priskategorin.

Bästa interaktiva dockan just nu!


Baby Alive – Real as can be Baby interaktiv docka

cirkapris
1000kr
Detta är enligt oss den bästa interaktiva dockan du kan köpa i Sverige just nu. Den vrider på sitt huvud när du ropar på den, den sover när man lägger den på rygg och den vrider sig och skrattar när du kittlar den. När du pratar med den gör den ljud tillbaka. Dockan gör över 80 olika ljud, ansiktsuttryck och rörelser. Det medföljer en nappflaska, napp och lite kläder. Det finns flera dockor i serien “Baby Alive” men det är denna som heter “Real as can be” som är den som gör ansiktsuttryck och rör på sig.

Det finns fler dockor från samma märke/tillverkare som ovan nämnda docka; Baby Alive. De andra dockorna har inte riktigt lika många funktioner men uppskattas säkert av barnet ändå; exempel på några fler Baby Alive-dockor är:

Baby Alive – Sweet Spoonfuls Baby: Docka med matillbehör där du får mixa matpulver med vatten och sedan mata dockan med. När du matat är det snart dags för ett blöjbyte!

Baby Alive – Shimmer N Splash Sjöjungru: Sjöjungsfrubebis som barnet kan bada med. Förutom att vara badvänlig kan man mata den med sin flaska och kissa i sin blöja.

Baby Alive – Sweet Sounds: 10 olika ljudfunktioner som gråt, gäspningar, gnäll, babyjoller och fnitter. Reagerar på den medföljande nappen och känner av när barnet lägger den ner.

Baby Born-dockor

BABY Born är en serie interaktiva dockor som agerar på barnets lek. Man kan mata dockan med sked eller nappflaska och den kan både kissa och bajsa. När dockan är ledsen gråter den riktiga tårar. Denna docka går inte på batteri och gör därmed inte heller några ljud.

Interaktiv docka som inte kräver batterier


Baby Born docka

cirkapris
500kr
BABY Born har 9 olika funktioner och kräver inte några batterier. Mata hen med sked eller nappflaskan och byt blöja eller sätt hen på pottan. Hen är badsäker och stänger ögonen om du lägger hen ner och ger hen nappen.

Talande dockor

Taldockor kanske inte riktigt klassas som interaktiva dockor då det mest är envägsinteraktion men vi väljer att ändå ta med dem här. Den mest kända talande dockan i Sverige är Skrållen. En favorit under många årtionden. Det finns två dockor från Skrållan; “Skrållan” och “Lillan”. Båda kan prata men Lillan har precis lärt sig och kan bara säga “lillan”, “mamma”, “pappa”,”hej” och “hej då” och Skrållan kan prata i meningar.

Flera språk och såklart svenska

Man kan enkelt byta språk på Skrållan-dockorna genom ett reglade på ryggen; svenska, norska, finska, danska och engelska. Lillan säger enstaka ord och Skrållan 25 olika meningar.

Lillan och Skrållan

Lillan är som man hör på namnet mindre, 36 cm lång och passar till de mindre barnet, rekommenderas från 1 år. Skrållan är 45 cm och rekommenderas från 3år. Både Lillan och Skrållan har blundögon och det finns en uppsjö av specialsydda kläder just för dessa dockor.

En svensk klassiker


Skrållan, taldocka, 45cm

cirkapris
600kr
En klassiker bland taldockor. Har funnits i över 50 år och kan säga 25 olika meningar. Den har blundögon och det finns otroligt många fina tillbehör och kläder. Dockan rekommenderas för barn från 3år och då dockan är 45 cm kan du till och med köpa riktiga bebiskläder av den allra minsta storleken och klä henne i. Skrållan finns i en ljus och en mörkade variant.

Taldocka för de mindre (1år+)


Lillan taldocka, 36 cm

cirkapris
450kr
Den perfekta första kompisen för ettåringen. En enklare och lite mindre taldocka som kan säga några enkla ord och meningar. Finns i två versioner; brunett och blondin. Välja din favorit!

Realistisk interaktiv docka


Zapf Creations – Nya Baby Annabell

cirkapris
900kr
Den nya uppdaterade versionen av Baby Annabell är den mest realistiska hittills. Annabell skrattar när du hoppar med henne i ditt knä, skrattar när du kittlar henne och gråter “riktiga” tårar när hon är ledsen. När du matar henne gör hon till och med sugrörelser med munnen. När du matat henne kan du rapa henne. När det är dags att sova kan du vagga henne till sömns och hon kommer förhoppningsvis sluta sina ögon och somna och kanske snarka lite.
 • Realistiska interaktiva funktioner
 • Gråter “riktiga tårar”
 • Rör på munnen när hon äter
 • Nya Baby Annabell är ganska dyr (sett till icke interaktiva dockor) men ibland kan man fynda till reapris!
https://www.youtube.com/watch?v=qwfLLfq-rc4
Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp