Läser just nu
Interaktiva djur

Interaktiva djur

Vi har tidigare gått igenom interaktiva dockor och nu är det djurens tur. Med ett djur kan man ta ut svängarna lite mer än med en docka och det finns en uppsjö av olika djurleksaker som är interaktiva på olika sätt och nivåer. Det kan vara från att de kan göra läten till att de kan interagera med barnet på ett nästan naturtroget sätt. Vi går igenom interaktiva djur som har olika funktioner, allt från enklare leksaker som inte är så dyra upp till värstingarna som både låter, rör sig och kan förstå barnet.

Att tänka på när du ska välja interaktivt djur

Hur interaktiva de olika djuren är varierar mycket och även priserna. Livslängden på ett interaktivt djur är givetvis svårt att avgöra i förtid – men om man köper en som är väl anpassad för åldern på mottagaren är chanserna bättre för en lång vänskap. Flera interaktiva djur utvecklas med tiden man leker med dem, detta kan ge dom en lite längre leklivslängd – men även enklare varianter kan såklart bli en favorit. En del interaktiva djur är i form av gosedjur och vissa är helt tillverkade i plast – så tänk igenom vad du vill ha för typ.

Nästan alla interaktiva leksaksdjur som säljs i Sverige som talar med riktiga ord pratar svenska, men läs gärna beskrivningen i butiken noga så du inte senare blir besviken.

Scruff-a-luvs My Real Rescue

2018 års leksak Scruff-a-Luvs har nu kommit i en elektronisk interaktiv variant. Scruff-a-luv blev snabbt poppis; djuret som är tuffsigt och smutsigt när du får det och genom att tvätta, torka och borsta får du se vad det är för ett djur du har räddat! Den elektroniska varianten är givetvis vattensäker så du kan tvätta den ordentligt. Den har fler än 30 ljud och interaktioner. Den kan till exempel skälla, vinka, hicka och du kan till och med höra hjärtslag. Får du du en katt eller hund? – Du vet inte förrän du har tvättat, torkat och borstat den! Borste och flaska medföljer.

Owleez

Av företaget som gav oss Hatchimals kommer Owleez. Owleez är den interaktiga ugglan som inte kan flyga från början. Det är ditt uppdrag att lära den. Owleez har olika humör som du kan se genom att titta på dess ögonfärg. Ta hand om den; mata den, klappa den och se till att hålla den glad – till slut kanske du kan få den flyga!

Hatchimals HatchiWOW

WOW är verkligen rätt uttryck här! Ur det stora ägget kläcks ett lamadjur som växer helt på egen hand; upp till hela 81 centimeter! Nytt med denna typ av Hatchimals är att du kan kläcka det oändligt med gånger – varje gång vaknar Hatchiwowen med en av 10 överraskningsstämningar. Med över 250 ljud och reaktioner är detta en leksak som kommer vara rolig att utforska länge!

Fisher-Price – Laugh & Learn hundvalp – interaktivt för de minsta

Ett interaktivt gosedjur som växer med det lilla barnet. Denna interaktiva hundvalp har funnits i ett par år och har svenska röster och sånger. För de allra minsta (6 månder+) är det enkla ord och ljud som gäller och som man trycker på olika ställen på valpen. Nästa nivå (12 månader+) blir det lite mer utmaning där valpen stället frågor om färger och kroppsdelar och belönar barnet med musik och ljud. Den sista nivån (18 månader+) uppmuntras barnet till rollek och blir en god gosedjurslekkamrat.

Pomsies – interaktiva gosedjur

Pomsies trivs bäst invirad runt din arm och är en interaktiv kompis som kan göra läten, tala om hur den mår med hjälp av dess ögonfärg som kan skifta och reagera på beröring. Den fluffiga bollen med den långa svansen som du kan vira runt dig finns i många olika varianter. Totalt kan en Pomsie reagera på hela 50 olika sätt. Det vi gillar med Pomsies är att det finns många olika varianter och har flera interaktioner och ett relativt lågt pris.

Fingerlings – minidjur som passar i handen

Fingerlings från WowWee slog snabbt igenom tack vare deras söta små interaktiva apor. Nu finns det fler djurtyper men samtliga fungerar på liknande sätt. De kan blinka med ögonen och göra olika sorters ljud. De reagerar på beröring på huvudet och vet om de är upp och ner.

Zoomer Pony – den interaktiva ponnyn

FurReal interaktiva djur

FurReal är en stor spelare inom de interaktiva djuren och har många olika djurarter. Det skiljer mycket i både interaktiviteten och priset mellan de olika och vi har valt att göra ett litet urval av våra favoriter.

FurReal Check-Up Zandi – Interaktiv apa

Zandi är den söta apungen som blivit sjuk! Du måste ta hand om henne för att hon ska friskna till och du har en steteoskop och en termometer till din hjälp. Du kan höra hennes hjärta slå och lyssna på dess gulliga läten (och hostningar). Zandi kan inte röra sig själv men går utmärkt att gosa med.

Fur Real Disney Lejonkungen Simba

Detta är in interaktiv version av Simbo från Lejonkungen. Detta är (så vitt vi vet) den mest avancerade interaktiva leksaken från Fur Real idag.

Med över 100 ljud och rörelsekombinationer och möjlighet till att reagera på barnen gör detta till en spännande lekkamrat. Sensorer känner av om han blir klappad och både ögonen och munnen rör sig. Rekommenderas från 6 år.

Ricky the Trick Loving Pup – Hundvalpen som älskar tricks!

Pom Pom – Den interaktiva pandaungen

Beskrivning kommer inom kort

FurReal Rock-A-Too – Den interaktiva papegojan

Beskrivning kommer inom kort

My Baby Flurry Heart, My Little Pony – Interaktiv bebis-my-little-pony

Beskrivning kommer inom kort

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp