Läser just nu
Doktor & veterinär-leksaker för utvecklande rollekar
- Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp via Amazon-länkar

Doktor & veterinär-leksaker för utvecklande rollekar

Doktorleksaker - rollspel - veterinär

Barn tycker väldigt mycket om att leka doktor och sjukhus. En utav de mest utvecklande roll-lekarna  är denna där de kan undersöka öron, näsan och halsen, lyssna på hjärtat eller känna på pulsen. Kanske vill de kontrollera patientens reflexer, något de själva varit med om eller så handlar det kanske om ett brutet ben eller arm? Efter undersökningen är det dags för diagnos och medicin. Eller vad sägs om en läskig spruta? Att leka doktor är stimulerande, lärorikt och samtidigt väldigt spännande. 

Genom leken lär sig barnen kroppsdelar, tittar på reflexer och kan gå in i olika roller. Man kan hitta olika set innehållande doktorsväska med leksaker och tillbehör vilket underlättar barnen att leva in sig i rollen som läkare eller sjuksköterskor.

Om du har en djurälskare hemma kan det vara en bra idé att titta på veterinärskit. Att vårda djur kan kännas roligare för vissa barn och dessutom väldigt lärorikt.

Sedan gäller det även att blicka mot dem som helst vill laga tänder. Lekset med redskap för tandläkare är också väldigt populära. Förutom att laga hål eller dra ut tänder finns det även produkter med löständer i som man måste borsta. Ett perfekt sätt att få barnen att borsta sina egna tänder.

Observera att många av seten innehåller små partiklar och passar inte för småbarn. Kontrollera åldersanvisningarna innan beställning. De flesta doktorsset passar för barn från 3 år.

Doktor McStuffins doktorsväska

Disney är bäst! Doktor McStuffins doktorsväska innehåller en spruta, blodtrycksmätare, öronkikare, armband och häftiga plåster klistermärken. Glöm inte heller Doktor McStuffins snygga stetoskop! Passar barn från 3 år.

Oskar & Ellen Doktorsväska

Alla artiklar i Oskar & Ellen Doktorsväska är mjuka och gosiga. Ingen plast och inga hårda kanter. Setet innehåller 7 olika artiklar, nämligen stetoskop, blodtryckspump, tablettburk, termometer, spruta, väska och ett förkläde.

Stoy Doktorsväska

Svenska leksaksföretaget Stoy har kommit ut med en doktorsväska. Passar utmärkt alla som gillar enkel design kombinerad med hög kvalitet. Stoy Doktorsväska är perfekt för undersökning av vänner, föräldrar och gosedjur. Artiklarna är tillverkade av trä.

Fisher Price Doktorsväska

Fisher Price är kända för sina barnvänliga produkter, snygga färger och hög kvalitet. Deras doktorsväska är i tyg och innehåller stetoskop, blodtrycksmanschett, termometer, otoskop, spruta och plåster. Du behöver inga batterier. Passar barn från 3 år.

Plan Toys Pet Care set

Plan Toys leksaker är tillverkade av gummiträ som inte längre går att använda till gummiutvinning. Miljövänliga produkter som är både snygga och funktionella med vattenbaserade färger och 100 % organiskt bindemedel. Passar väldigt bra för allergiker och miljötänkare. Passar barn från 3 år.

PlanToys Tandläkarset

Du hittar allt för tandläkaren i det här setet. PlanToys har ekologiska leksaker i gummiträ med miljön i fokus. Passar barn från 3 år.

Jabadabado Doktorsväska

Jabadabado doktorsväska innehåller nio tillbehör – 1 spruta, 1 stetoskop, 1 salva, 1 medicinburk, 1 öron- och ögoninstrument, 1 karta med tabletter, 1 blodtrycksmätare, 1 doktorshatt, 1 termometer. Med andra ord finns det all utrustning som en riktig doktor kan behöva. Ni kan öppna en egen läkarmottagning hemma. Passar barn från 3 år.

Melissa & Dough Doktorsset

Ett häftigt och snyggt doktorsset innehållande: en vit passande doktorsrock, munskydd och stetoskop med coola ljudeffekter. Ytterligare tillbehör är reflexhammaren, en personlig namnbricka och en spruta. Passar barn mellan 3 – 6 år.

Doktorsvagn Smoby

En sjukhusvagn innehållande allt ett barn behöver för att vara en förstklassig läkare. Här finns en läkarväska, ett stetoskop, dropp, reflexhammare, termometer, spruta, plåster, sax, synkort och glasögon. Dessutom tillkommer det en riktig elektronisk EKG-maskin med knappar, siren och larm. Vagnen går att rulla. 2 x AA-batterier krävs (medföljer inte).

Frågor och svar:

Vad ska man tänka på innan inköp av doktorsleksaker?

Svar: Kontrollera alltid åldersanvisningen innan inköp. Vissa set kan innehålla små partiklar som inte passar för småbarn.

Kan barnet skada sig eller någon annan genom att leka med doktorsleksaker?

Svar: Nej, barnet kan inte komma i skada på något sätt. Leksakskiten är anpassade för barn och är riskfria.

Finns det doktorsväskor tillverkade endast av tyg?

Svar: Ja, det finns varumärken som tillverkar sina doktorsset endast i tyg.

Finns det miljövänliga alternativ?

Svar: Ja, PlanToys produkter är tillverkade av gummiträ med organiskt bindemedel och är miljövänliga.

Om jag vill köpa en svensk produkt, vilken ska jag välja då?

Svar: Då bör du satsa på Stoy.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp