Läser just nu
Dinosaurieleksaker

Dinosaurieleksaker

Leksaker dinosaurier

Dinosaurieleksaker finns idag i många olika varianter. Det tillverkas allt från stora, gosiga dinosaurier som de mindre kan leka med till förstklassiga dinosaurier figurer med flera funktioner som lockar lite större barn. Leksakerna är detaljrika, snygga och i många fall även av hög kvalité. 

Jurassic Park är en av anledningar till att dinosaurierna blev så pass populära. Kultrullen visade den utrotade världen med all dess intensitet och spännande situationer. Idag är det nästintill ingen som missat succéfilmerna vars högklassiga 3D dinosaurier fick oss att förstå och uppleva hur dess värld har sett ut. Som tur är finns det att köpa olika produkter skapade av samarbetet mellan LEGO och Jurassic World. Titta gärna bland deras häftiga kollektioner inspirerade av Hollywood rullarna. Självklart, finns det mycket, mycker mer än bara LEGO att välja på. 

Varför är dinosaurier leksaker så populära?

Varför är dessa typer av leksaker så populära? Vad är det som gör att barn blir så fascinerade av dem? Dinosaurieeran och djurlivet som tillhör den har fascinerat barn länge. En av orsakerna till leksakernas stora popularitet är djurens enorma storlek, dess styrka och annorlunda utseende. Att ingen av oss faktiskt kan se en dinosaurie på riktigt gör dem riktigt attraktiva. Barnen drömmer sig bort i hur en värld fylld av dinosaurier skulle kunna se ut. Spännande lekar och fantasier föds vilket självklart bidrar till att majoriteten av dinosaurier leksaker är populära både bland små och lite äldre barn. 

Tyrannosaurus Rex eller en cool Velociraptor? Vad ska det vara? Möjligheterna är många och man bjuds på ett intressant urval för alla dinosaurietokiga barn. 

Schleich dinosaurier figurer

De snygga och häftiga dinosaurierna från Schleich utmärker sig med väldigt hög kvalité. Sortimentet innehåller allt från de mest älskade, kända och farliga Tyrannosaurus Rex men även precis lika farliga Triceratops. Alla måste väl lära sig mer om dinosaurievärlden därför har Schleich även tillverkat lite mer ovanliga arter som Carnotaurus, Allosaurus och Dimorphodon då dessa är bara några få exempel. Ett stort plus är att paketet innehåller både kött-, och växtätande för att göra lekarna ännu roligare. Du hittar både långa och höga dinosaurer, sådana som kan gå och sådana som flyger. Figurerna är hållbara tack vare att de är tillverkade av stöttålig plast. Kroppsformen och färgen överensstämmer med de riktiga exemplaren utifrån hur nutida forskare tror att de utrotade arterna faktiskt såg ut. De handmålade detaljerna gör att dinosaurierna ser ännu verkligare ut. Man kan välja en köttätande dinosaurie och jaga en som bara äter växter och se vad som händer. Eller varför inte flyga med en figur och skrämma bort Tyrannosaurus Rex som lugnt går djupt in i djungeln? Barn kommer att roa sig att bygga hem, skapa situationer och led i en fantasifylld värld.
Närbilder på Schleich-dinosaurier som visar den höga detaljrikedomen bland dessa modeller. Visst är de dyra, men de är också de mest detaljrika!

Dino vs World Radiostyrd dinosaurie

En riktigt häftig radiostyrd dinosaurie i flera olika varianter. Välj mellan en gul, blågrå eller ljusbrun velociraptor med realistiska detaljer! Vassa tänder, små fötter och de stora låren gör att den ser verklig ut. De kompletterande effekterna kommer i form av ljud och ljus. Coolaste biten med leksaken är att den är radiostyrd. Ta fram kontrollen och tryck på startknappen för att få en riktig levande dinosaurie. Vad kommer den att göra? Vart kommer den att ta vägen? Det får ni själva bestämma. Vad ingår? – 2 st 1,5 V AA batterier ingår – 3 st 1,5 V AAA batterier till kontrollen ingår ej OBS! Leksaken passar för barn över 3 år.

Dino vs World – Dinosaurier flerpack

Ett riktigt storpack med flera olika dinosaurier. Dino vs World lockar med en fin uppsättning både av växt-, och köttätande dinosaurier av mjuk plast. Passar bra för barn som älskar att leka med dinosaurier och vill ha många och olika figurer. Snygga färger, mjuka att ta på och med supersnygga detaljer. OBS! Leksaken passar för barn över 3 år.

Dino vs World – XL-lekset med grotta

Coolaste setet för barn som vill åka ut på uppdrag med helikopter och spana in farliga, häftiga dinosaurier. Förpackningen innehåller olika dino-figurer, en grotta och fordon. Klättringsutrustningen används för att klättra på grottans väggar och kolla in dinosaurierna som gömt sig där inne. OBS! Leksaken passar för barn över 3 år.

LEGO Jurassic World

Jurassic World spännande värld kan byggas upp i olika varianter med LEGO. Breda sortimentet innehåller olika alternativ från lite grundligare byggelement till riktigt avancerade sådana. Barn kommer att ha kul, använda fantasin och delta i riktiga actionlekar i sin egen Jurassic World. Här finns allt från fordon, byggnader, laboratorier och utrustningar till olika stora dinosaurier. Ett häftigt samarbeta mellan LEGO och Jurassic World gör allt möjligt.

Frågor och svar

Vilka dinosaurier passar för barn under 3 år? 

Svar: Om barnet är under 3 år rekommenderar man att köpa mjukdjur

Vilken produkt av sortimentet skulle passa ett barn som precis fått ett intresse för dinosaurier?

Svar: Schleich dinosaurier figurer passar bra för barn som inte vill ha många leksaker utan har precis börjat utforska dino-världen. Schleichs produkter utmärker sig med hög kvalité och kan dessutom beställas en och en. 

Vilken produkt är prisvärd för barn som helst vill ha flera figurer att leka med? 

Svar: Dino vs World – Dinosaurier flerpack passar bäst i den här situationen. Här får du som köpare flertal olika dinosaurier till förmånligare pris jämfört om du köper dem var och en. 

Vilken är åldersgränsen för dinosaurieprodukterna? 

Svar: Åldersgränsen för dinosaurieprodukterna är 3 år (med ett undantag för Dino vs World lekset med grotta där åldersgränsen är 4 år). Barn under den åldern riskerar att svälja någon mindre detalj. 

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp