Läser just nu
Badleksaker för badkaret

Badleksaker för badkaret

Badleksaker för badkaret

Om man har småbarn hemma så krävs det nästan att det finns ett badkar, för de små liven älskar verkligen att bada. Många småbarnsföräldrar som inte har badkar får införskaffa någon typ av badbalja för barnen att kunna bada och plaska runt i istället. Barnen tycker om att leka och plaska i vattnet och ännu mer roligt blir det så klart om de får använda sig av några badleksaker i badkaret eller i baljan. Badleksaker kan egentligen vara vad som helst, i alla fall för de allra minsta barnen. De brukar nöja sig med en burk och ett decilitermått, det krävs inte så mycket för att väcka deras nyfikenhet och upptäckarlust. 

Idag finns det gott om olika typer av badleksaker att kunna använda sig av i badkaret eller badbaljan. Till exempel så finns det härliga badkritor i  alla möjliga olika färger, badböcker som tål både bitande och väta, ankor eller båtar som man kan skruva upp för att de sedan åker runt av sig själv. Sådana leksaker som sprutar vatten är också väldigt populärt att använda sig av i badleken för barnen. Självklart går det även att använda dessa olika typer av badleksaker i duschen om man nu inte skulle ha något badkar. Man kan till exempel rita med kritorna på duschväggen och spola sedan bort det enkelt med vatten när barnet har badat klart.

Nuby kritor

När du köper dessa kritor för ditt badkar så får du med fem stycken olika kritor med lika många färger på badkritorna. Dessa kan barnet måla med i badkaret utan att det blir några som helst fläckar efteråt eftersom det är väldigt lätt att tvätta bort dem. Du sköljer enkelt bort färgen med hjälp av varmt vatten och kanske en svamp ifall barnet har målat riktigt mycket. De är giftfria och helt ofarliga för barnet att hålla på med. Låt ditt barn utveckla sin kreativa sida och skapa konst under tiden som han eller hon har en skön badstund i badkaret eller badbaljan.

Skip hop zoo badleksak – Ubåtsapa

Denna badleksak är från cirka tolv månaders ålder och är en rolig badleksak i form av en liten apa som sitter i en ubåt. Den utmanar barnet och lär dem om orsak och verkan, vad händer egentligen när jag drar i snöret? Propellern startar och båten åker iväg under vattnets yta. Det här är en rolig leksak för badkaret som barnet kommer att ha mycket glädje utav.

Skip Hop sköljkanna moby

Tycker ditt barn också att det är obehagligt att skölja ur håret när ni har haft i schampo? Många barn tycker inte alls om att få vatten i ögonen eller riskera att få svidande schampo i dem. Denna sköljkanna från Skip Hop kan man använda för att förhindra att barnet får något vatten, schampo eller annat obehag i sina ögon, under tiden som håret sköljs ur. Vattnet rinner i kanaler inne i kannan vilket gör att vattnet kommer ut i en kontrollerad form istället för allting på en gång, så att inte barnet får så mycket vatten över sig. Kanten på kannan är utformad så att den ska passa att användas för ett barns huvudform. Sköljkannan från Skip Hop är mögelresistent och går utmärkt att diska i diskmaskinen när den blir smutsig. Den är gjord i plast och är fri från pvc

Badleksaker i form av djur

Det finns en hel uppsjö med olika djur som man kan använda sig av i leken i badkaret eller varför inte i duschen eller badbaljan. Den mest populära badankan är väl det som många kommer att tänka på som först när man pratar om just badleksaker. För de allra minsta barnen från cirka sex månader finns det ett startpaket som innehåller små och mjuka badankor i olika färger att välja på. Dessa kommer garanterat att väcka ditt barns nyfikenhet och leklust när det är dags för ett bad. Men det finns faktiskt fler djur än bara ankor att välja på för ditt barn när det är dags att köpa leksaker i form av djur till badkaret. Många av de badleksakerna är i form av något slags blötdjur. Från märket Rätt start kan man köpa ett tolvdelat set med olika former av undervattensdjur för barnet att roa sig med under tiden som han eller hon badar. De är i olika färger och kommer underhålla ditt barn länge. De är i form av fiskar, grodor, bläckfiskar och valar för att nämna några. Eller varför inte köpa ett set med koralldjur till ditt barn, de har glada och härliga färger som gör att barnet kommer att vara sysselsatt en bra stund. De är formade som bland annat sjöstjärnor och krabba.

Badleksak hevea val

Denna härliga och greppvänliga val finns i både rosa och blå färg att välja på. Den är mjuk och är gjord av gummi utan några som helst farliga gifter i. Ditt barn kan fylla den med vatten genom hålet som finns i botten på kannan och sedan spruta vatten från valens blåshål. Det är som upplagt för ditt barn att få en härlig och rolig lekstund i badkaret tillsammans med denna lekfulla val.

Finns det något jag behöver tänka på när jag ska köpa badleksak till mitt barn?

Se till att kolla upp vad det är för åldersrekommendation på just den leksaken som du har tänkt att köpa till ditt barn. Vissa leksaker har smådelar eller löstagbara delar som ditt barn kan sätta i halsen.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2020 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp