Läser just nu
Tips på bra presenter till barnkalas

Tips på bra presenter till barnkalas

Presenttips till barnkalaset - tänk på detta

Att komma på bra presenter till barnkalas är inte alltid det lättaste. Men det behöver inte vara särskilt svårt, små barn blir glada för nästan vad som helst när man kommer med ett paket i handen. Det kan handla om något så enkelt som ett pyssel barnet kan pyssla med, ett spel, en sommarleksak att använda utomhus eller en bok. Så enkelt kan det vara.

Ibland känns det kanske som att ni inte gör någonting annat än att försöka komma på bra presenter till barnens kompisar när det är dags för barnkalas. Det kan vara lite svårt men det är inte omöjligt. Det går att hitta på många roliga presenter om man är lite kreativ och tänker ett steg längre. Det behöver inte vara något storslaget eller dyrt, det räcker gott med någonting litet som inte är särskilt kostsamt.

Fråga vad barnet önskar sig 

Om barnet ifråga önskar sig någonting särskilt, som exempelvis lego som är väldigt populärt eller såpbubblor, ja då köper man det. Det är så klart mycket lättare att köpa presenter till barn som har specifika önskemål inför sin födelsedag. Det är dock inte alltid man får tillgång till en önskelista och då måste man helt enkelt hitta på något själv. Ofta tycker många föräldrar att det är lättare att komma på bra presenter till barnkalaset om det är sommar och man är utomhus mycket. En vattenleksak av något slag eller en vattenpistol tycker de allra flesta barn är skojigt att hålla på med. 

Tips inför presentjakten till barnkalaset

När ni ska ut och leta present till barnkalaset, se då till att ha någon sorts plan eller i alla fall en budget innan ni ger er ut i affärerna. Har man inget alls bestämt innan man ger sig ut så kan det lätt bli så att man handlar på sig onödiga och fel saker. De flesta föräldrar tycker att deras barn har alldeles för mycket leksaker, särskilt sådana som mest ligger och skräpar som barnet nästan aldrig har lekt med. Överflöd är heller inte bra. Har barnet massor med dockor till exempel så behöver nog inte barnet fler av dessa. Om det däremot är en legofantast det gäller så fungerar lego alldeles finfint som present, eftersom barnet antagligen samlar på det. Bygga lego kan göras i en evighet och de barn som har det intresset får aldrig nog. 

Hur mycket pengar ska man lägga på presenten till ett barnkalas?

Tänk också på att inte lägga för stora summor på presenter till barnkalas. Oavsett om just ni har råd så har kanske inte alla andra det och det kan skapa en obalans och göra det svårt för det barnet att köpa någonting lika värdefullt tillbaka, när det blir ditt barns tur att ha kalas. Många föräldrar brukar till och med skriva på inbjudan till barnkalaset att presenten till födelsedagsbarnet bara får kosta så och så mycket. Det kan vara en bra grej att göra om man vill undvika dyra presenter. För barnen så är det ju själva kalaset i sig som är det viktiga, medans presenterna kommer på en stadig andraplats. 

Ge bort presenter som barnet kan pyssla med

Förbrukningsvaror är något som många barn uppskattar. Det kan handla om kritor, pennor, suddgummin, målarböcker, leklera eller något annat pyssel. Sådana presenter kan man aldrig få för många av, så det är nästan alltid ett säkert kort. Ta reda på om barnet ifråga tycker om sådant, då har ni kanske löst problemet. 

Presenter till barn i olika åldrar

Ska ditt barn köpa en present till någon som fyller tre år eller sju år? Beroende på hur gammal barnet ifråga är så finns det lite olika leksakskategorier att välja på. En treåring är för liten för att kunna hantera ett hopprep till exempel. Men utklädningskläder, roliga hattar, eller något pyssel är alltid uppskattat och passande för barn i den åldern. Är det en kompis som fyller sju eller åtta år så kan det vara passande med något för barn i den åldern, som sällskapsspel till exempel. Skämtleksaker brukar också kunna gå bra hem hos barn i sjuårsåldern. Exempelvis en pruttkudde eller en bajskorv i plast får vilken sjuåring som helst att skrika av skratt.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp