Läser just nu
Leksaker till 1-åring

Leksaker till 1-åring

Leksaker 1 år

Närmar sig barnens första födelsedagskalas? När man väljer leksaker till 1-åringen finns det enormt utbud att välja mellan. Man vill ha något som är fint, säkert, utvecklande och som kanske håller länge?

Ettåringens finmotorik förbättras snabbt och leksaker som främjar grov- och finmotoriken är aldrig fel. Kanske har barnet precis börjat ta sina första stapplade steg, om inte; hjälp det på vägen med en gåvagn eller dragdjur/dragleksak som stimulerar till att ta allt fler steg.

Presenter till 1 åring

Barn i ettårsåldern vet oftast inte vad konceptet födelsedag är, eller vad en present är. Presenten behöver således inte vara en leksak utan kan också vara något praktiskt som “behövs”. Men vill du ge bort en leksak så presenterar vi flera tips inom flera kategorier nedan.

Aktivitetsleksaker för 1-åringar

En bultbräda, en trumma eller kanske en klassisk Fisher Price-telefon? Enkla instrument och bollar är också omtyckt i denna ålder.

Hape Baby Einstein Magisk Xylophone

Rolig interaktiv Xylophone där barnet kan spela helt fritt eller använda lär-läget. Fler än 30 ljud och melodier kommer göra detta till barnets nya aktivitetsleksak!

Bollbultbräde från Brio

En rolig version av den klassiska bultbrädan, här är det bollar du bankar ner istället för pinnar. 2017 blev detta årets leksak. De tre bollarna både ser olika ut och låter olika. Rekommenderas från 18 månader.

Micki Senses Lära-gå-vagn

Fin lära-gå-vagn i behagliga färger och roligt utformning. Stabilt stöd när barnet ska ta sina första steg och en perfekt vagn för att ta med alla viktiga leksaker vartän man ska ta sig. Handtaget går att justera i två positioner beroende på hur väl barnet har utvecklat sin gång och hjulen är bromsbara för att anpassa vagnen efter barnets förmåga.

Fisher Price Laugn & Learn – Interaktiv hund

En rolig interaktiv hund med 3 olika nivåer. 10 sånger, inlärningsläge och ett blinkande hjärta. Nivå 1 passar 6 månader+, hunden svarar med ljud, ord och sånger. Nivå 2 passar 12 månader+, hunden uppmuntrar barnet att räkna, hitta färger och kroppsdelar. Nivå 3 passar 18 månader+, hunden är nu en lekkamrat med ljud, fraser och sånger. Hunden talar och sjunger på svenska.

Dragleksak Igelkott – Micki Senses

Denna urläckra drag-igelkott från den nya serien Micki Senses. Uppmuntrar barnet till äventyr med sin nya lilla kompis. Mjuka och roliga former i kombination med trä och mjukt linne.

PlanToys Van Walker Gåvagn

En lära-gå-vagn från kvalitetsmärket “Plan Toys” som tillverkar ekologiska träleksaker. Denna gåvagn passar barn från cirka 10 månader och är därmed en perfekt ettårspresent! Förutom att stimulera till att lära sig gå så får även en massa leksaker och gosedjur plats; den perfekta transporten! Handtaget är justerbart i höjdledd.

Pedagogiska leksaker för 1-åringen

Klossar, sorteringslådor och stapeltorn är leksaker som utmanar barnet att jobba med finmotoriken men också för att träna andra sinnen. Väljer du med omsorg kan du hitta fina pedagogiska leksaker i trä som faktiskt kan hålla riktigt länge; som en snygg dekoration i barnrummet i flera år och som kan användas av flera generationer.

Plan Toys Stapelringar

Härligt färgglada stapelringar från Plan Toys. Ekologisk träleksak tillverkad av gummiträ. Vänd på ringarna för att skapa olika former.

Lalaboom Känselbollar

Härliga bollar i olika färger och ytor. Kombinera de små bollarna med de stora och skapa roliga kombinationer. Lätt att greppa för de minsta! Rekommenderas från 10 månader och uppåt.

Plocklåda från Micki Senses

Öva former och motorik i denna roliga och snygga Plocklåda från Micki Senses. Tillverkad i trä med mjuka detaljer. Vågar du sticka in handen i den glada björnens mun för att ta ut klossarna? Vi gillar speciellt det genomtänkta valet att ha en mjuk filt i botten av lådan vilket gör att man slipper obehagliga ljud.

Plocklastbilen Aiden – Kids Concept

Den bästa av två världar! En lastbil och plocklåda i ett. Möjligt att ta bort lådan från lastbilen och det går till och med att koppla av hela släpet. Lek med lastbilen eller plocklådan eller båda samtidigt! Gör sig också som en snygg detalj i barnrummet när den inte används. Längd på cirka 30 cm och passar barn från 12 månader.

Fina och hållbara leksaker till ettåringen

Vill du tänka hållbart och ekologiskt kan du välja hållbara leksaker tillverkade av trä eller bioprodukter. De allra flesta leksaker som vi har valt att tipsa om ovan är tillverkare av trä eller andra hållbara material, förutom ett par undantag som är tillverkare i plast.

Gosedjur till 1-åringen

En ettåring kan nog inte få för många gosedjur, kanske blir ettårs-presenten favoriten som alltid får vara med?

Det finns många gosedjur av bra kvalité, det viktigaste att tänka på är att välja ett som är säkert för alla åldrar samt går att tvätta på ett relativt enkelt sätt (tvätta i tvättmaskin i minst 40 grader rekommenderas).

Några märken som vi gillar lite extra är de underbara gosedjuren från Jellycat.

Jellycat Gosedjur

Jellycat har ett stort utbud av fina gosedjur av hög kvalité. De flesta gosedjuren inom Jellycat finns i flera olika storlekar och prisklasser.

Bästa leksaken till en 1-åring?

Detta är en fråga som är omöjlig att svara på då alla barn är olika. Men de flesta leksaker vi har presenterat ovan passar för majoriteten av alla 1-åringar.

Är du inte själv förälder till 1-åringen och ska köpa en present? Fråga föräldrarna om det är något de själva har märkt att barnet möjligtvis kan tycka om lite extra, eller kontrollera vilka leksaker barnet redan eventuellt har.

Visa kommentarer (0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas publikt.


Copyright 2019-2022 - Allt om Leksaker

Fuzzy Media, Gjuterigatan 9, 55318 Jönköping

Ta mig upp